Spring naar inhoud

Voorbereiden én herstellen na een hardloopevenement

Wie mijn voorbereiding heeft gevolgd in aanloop van de marathon weet dat ik uiteindelijk een schema heb gebruikt van My Asics. My Asics heeft een website en een app die aan elkaar gekoppeld zijn.

My asics

Ik denk dat de App mij heel goed heeft geholpen om mezelf voor te bereiden op de Marathon, mijn traingsomvang was maar 3 keer per week (dat kun je zelf kiezen) en de app gaf precies aan hoeveel ik moest lopen en op welk tempo. In het hele schema ben ik niet te moe geweest en was echt op tijd klaar voor de Marathon. Nu is het schema nog niet klaar en geeft het keurig een herstel periode aan, een week heb ik niet gelopen en ben langzaam begonnen met joggen. Gisteren avond mocht ik weer 9 kilometer rennen op een lekker tempo en het voelde heerlijk. Nergens last van en ik voel me super. Volgende is de laatste week van het schema en dan kan ik gaan focussen op het volgende event. De Zevenheuvelenloop, vorig jaar liep ik die trouwens ook al en dat kun je hier lezen.

Wil je jezelf goed voorbereiden en je weet niet waar je moet beginnen, neem eens een kijkje op My Asics. Van 5 kilometer tot aan een hele Marathon zijn er mogelijkheden voor schema’s op maat en ook nog gratis.

Keep on running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

5 gedachten over “Voorbereiden én herstellen na een hardloopevenement Plaats een reactie

  1. Ik kan me niet vinden in deze service. Ik heb mijn gegevens ingevoerd en kreeg een veel te licht schema en daardoor een weinig ambitieuze voorspelde tijd. Echt aanpassen kan ik het niet, omdat ik momenteel 6 à 7 keer per week train (zo’n 70 km) en daarnaast nog eens zo’n 110 km per week wandel. Met dit asics schema heb binnen de kortste keren weer zo’n 30 kg overgewicht. Ik weet het, want zo trainde ik vroeger en zag mijn gewicht per maand met 5 kg groeien. Daarnaast moet ik ook nog eens dagelijks 45 minuten aan extra oefeningen doen om mijn 180 km per week te kunnen verwerken. Ik ben nu op gewicht, wat ik niet kan zeggen van mijn broers en zus, die allemaal met obesitas kampen, hoogstwaarschijnlijk erfelijk.

  2. Hmm, ik heb het ooit al eens geprobeerd op die site, maar ik vond de trainingen toen niet afwisselend genoeg.
    Toch nog eens geprobeerd: ik wil op 20 december een halve marathon lopen, maar dat mag ik niet invullen, want dat is te vroeg. Maar vervolgens is de eerste training voor een halve op 26 december dan pas over 8 dagen…? Beetje vreemd, maar goed.
    Ook nu zie ik in het schema totaal geen intervaltrainingen staan. Daar word je nou juist sneller van. Ik hou van de afwisseling van heuveltraining, interval, crossen, fartlek, tempoloopjes en duurlopen.
    Niet helemaal mijn ding dus, maar fijn dat jij en waarschijnlijk vele anderen er wel mee uit de voeten kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: