Spring naar inhoud

Rare loopjes, Halloweenrun 2015

Je houdt ervan of je haat het, de color-glow in the dark-, rock and roll- en dus ook de Halloween run. Het aantal kilometers dat wordt gelopen is redelijk beperkt en het tempo ligt laag. Toch neem ik je even mee naar zaterdagavond 31 oktober, Halloweenrun georganiseerd door Run2Day Nederland.

Voor mij de derde keer dat ik aan dit evenement deelneem. De aankondigingen zijn groots en het beloofd een mooie avond voor de nieuwkomers die niet weten wat ze staat te wachten. In heel Nederland hebben de Run2Day winkels hun deuren opgezet en hun winkels versierd in het Halloween thema. Vanaf half negen is de winkel open en kunnen deelnemers als ze nog geen passende schmink hebben hun gezicht laten schilderen met een skullpaint of net wat ze willen. Opvallend veel deelnemers hebben thuis al hun best gedaan en komen in vol ornaat de winkel binnen, zombies, weerwolven en verlopen bruidjes zie je de winkel binnenkomen. Als mensen zelf geen outfit hebben is dat geen probleem, bijna voor iedere deelnemer is er een gratis halloween t-shirt. Ik zelf had al wat voorbereid en ga gekleed en geschminkt richting de winkel. Daar aankomen knalt de muziek al uit de speakers en zijn er al veel deelnemers. Veel van de mensen ken ik maar heb moeite om ze te herkennen met alle verkleedpartijen. Ik word ook niet door iedereen meteen herkend en zelfs achteraf komen mensen via instagram er pas achter dat ik het was, best een goede vermomming dus.

Foto: Chris Korsten, Brabants Dagblad
Foto: Chris Korsten, Brabants Dagblad

Om tien uur gaan we dan door de donkere straten van Den Bosch, de route wist ik al en met de Running Junkies zorgden we voor begeleiding op de plaatsen waar het nodig was. Je wil niet weten hoeveel mensen echt schrikken van bijna 130 zombies die op je afrennen. Je ergste droom wordt waarheid. Onderweg wordt er op veel plaatsen gestopt voor mooie foto’s en zo kunnen ook de mensen die moeite hebben met de afstand even bijkomen. Door de drukke straatjes waar mensen nog buiten zitten op het terras, hilarisch als enkele zombies echt beginnen te schreeuwen en te roepen. Omdat het evenement een hoge funfactor heeft komen er veel mensen op af, mensen die moeite hebben met de bijna 5 kilometer die we lopen op een uiterst laag tempo.

Halloween run mari durieux

Is dat erg, nee dat is niet erg vind ik. Ja als je denkt dat je met de Halloween run een pr wil lopen op de 10 kilometer dan is het erg, maar dat is juist niet de insteek van het evenement. Het is juist de fun in de run die het leuk maakt. Er komen nu weer leuke mensen met hardlopen in aanraking en wie weet vinden ze het zo tof dat ze volgende week zich bij jouw atletiekclub aanmelden. Run2Day wil het hardlopen leuk maken en dat doen ze zeker op deze manier, het is investeren in hardlopend Nederland. Dus wie weet loopt er over een paar maanden iemand een p.r. op de 10 kilometer en is die ooit verkleed als zombie begonnen.

Na afloop zijn we met veel zombies nog heel lang op een halloween party geweest waar we de kleine uurtjes hebben gehaald. Ook dat is begonnen met hardlopen en eindigt in dansen op goede beats. Ik heb niet heel hard gelopen die avond maar wel heel hard genoten.

Keep on running in a (zombie) free world.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

3 gedachten over “Rare loopjes, Halloweenrun 2015 Plaats een reactie

  1. ik zag je foto’s al toen ik in NYC was: fantastisch! Ik kan me voorstellen dat jullie het super hebben gehad! Maar ben blij dat je zo niet in de Roetersstraat stond 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: