Spring naar inhoud

Je moet er weer aan wennen als je in het donker gaat rennen

Iedereen zegt het en het kan niet genoeg gezegd worden, het is gewoon om 5 uur donker en wij hardlopers worden niet gezien. In de zomer vallen we op in onze fluorkleurtjes en het felle zonlicht en worden we wel gezien, maar in de winter trekken we toch vaak onze zwarte tights aan en lopen onder de lantaarnpalen.

reflectie

De lantaarnpalen voorbij zijn we echt totaal onzichtbaar, ja als een auto twee meter van je vandaan is dan ziet hij je wel maar dat is een beetje veel te laat. En dan hebben we nog het feit dat we lange afstanden maken over het fietspad en de fietsers ook vaak geen licht aan hebben. Boem is ho, dat is een slechtte raadgever in dit geval. Boem is namelijk pijn.

Gelukkig worden we overspoeld door alle wintercollecties die steeds meer reflectie en licht hebben. Asics, heeft de 360 graden reflectie Lite show schoenen en kledinglijn. Puma heeft de mooie Night Cat collectie en Nike heeft de mooie maar tevens prijzige (een reflectie jasje van 450 euro is niet voor iedereen weggelegd) Flash pack Collectie. Verder heeft ieder merk gelukkig wel door om reflectie overal op toe te passen en mocht je nog een heel goed hardloopjasje hebben zonder reflectie kun je terugvallen op de Volvo life paint. Een spuitbus waar je alles reflecterend mee maakt a 14,95.

Uiteraard zijn er ook genoeg reflectie hesjes en armlampjes te koop en als het echt pikkedonker is kun je zelfs nog denken aan een hoofdlamp zodat je zelf ook ziet waar je loopt. Eigenlijk maakt het niet uit wat je doet als je maar zorgt dat je zichtbaar bent. Doe je zelf een groot plezier en maak je zichtbaar, beter twee minuter later van huis omdat je nog een lampje moet pakken dan 6 weken in het gips.

Het klinkt zo logisch, maar toch moet je er weer aan wennen. Neem een lampje mee als je in het donker gaat rennen. Zorg dat er in je hardloopcollectie in ieder geval één ding zit wat ervoor zorgt dat je goed zichtbaar bent.

Keep on running in a free world

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

8 gedachten over “Je moet er weer aan wennen als je in het donker gaat rennen Plaats een reactie

  1. Absoluut waar. Gisteren met het gehele gezin gaan rennen en ondanks dat mijn dochter twee lampjes had, (zij was op de fiets) als ze meer dan 50m voorsprong had, dan zag je haar amper! Goede les voor mij om nog meer lichtjes te kopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: