Spring naar inhoud

Verrijking

Afgelopen week heb ik zoals elke week weer gespreken gehad met mensen over hardlopen. Dat gebeurd dan tijdens het hardlopen of op een feest in de kroeg of online via een chat. Tijdens die gesprekken viel het woord verrijking een paar keer en daardoor kwam ik tot het onderstaande stukje.

Foto: Joshua Rood
Foto: Joshua Rood

Sinds ik besloot om in mijn eentje een stukje te gaan rennen is er zoveel gebeurd. Ik dacht in eerste instantie om lekker alleen te gaan lopen en alleen te blijven lopen. Niets is minder waar en het liefste loop ik met andere mensen dat weet ik inmiddels. Dus was er een doel om meer met andere mensen te gaan lopen. Dat doel is compleet geslaagd en elke woensdag loop ik met heel veel verschillende mensen door mijn eigen woonplaats, op andere dagen spreek ik ook vaak af met andere mensen en als ik naar een evenement ga kom ik zoveel bekende tegen dat ik nooit alleen ben. Die bekenden ken ik dus via het hardlopen, ontmoet via hardlopen. Veel eerst online en later in het echt. Wat ooit begon met een stukje rennen groeide uit tot vriendschappen met fijne mensen. Mensen die ik dus nooit had leren kennen als ik niet had besloten dat samen hardlopen leuker is dan alleen.

Zo was ik bijvoorbeeld dit jaar op de redactie van Runner’s World Magazine en ontmoette de mensen die daar elke dag keihard aan dat blad werken, zelden zoveel hardlooppassie in een ruimte gezien. Ik ontmoette naamloze hardlopers die een naam kregen door de vele ontmoetingen. Ik ontmoette hardlopende bloggers en kwam erachter dat ze het allemaal echt uit passie doen. Ik ontmoette topsporters en sport professionals maar vooral ontmoette ik jullie. Jullie lopen net als ik en hebben mooie verhalen. Verhalen over doelen, over werk, het leven, over reizen naar Nepal over van alles.

Ben ik er door veranderd? Ik weet het niet maar ik weet wel dat ik enorm positief in het leven sta en geniet van elke dag. Ik heb minder last van stress heb het gevoel dat ik de wereld aan kan (behalve na een avond in de kroeg dan, dat geef ik ook wel weer toe). Ik ben een blij mens, het woord verrijking is van toepassing. Verrijking door alle mooie mensen die ik heb leren kennen en verrijking door de mensen die ik nog ga leren kennen. Ik wordt zo enorm positief geïnspireerd door jullie allemaal en ik ben daar dankbaar voor.

Trek je hardloopschoenen aan en ga erop uit, het kan alleen maar beter worden!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

7 gedachten over “Verrijking Plaats een reactie

  1. Beste Mari, ik heb precies zulke ervaringen, liep aanvankelijk ook altijd allen en gaandeweg meer mensen leren kennen door het hardlopen via social media en inmiddels ook een aantal in “real life” ontmoet. Loop tegenwoordig vaker met mensen dan alleen. Heerlijk!

  2. Bij deze blog zat ik echt weer met een glimlach, je schrijft zulke herkenbare dingen! Ik had nooit gedacht dat ik ooit van hardlopen zou genieten, maar nu ik even wat minder kan lopen ivm een blessure merk ik pas wat een verrijking het hardlopen ook voor mij is:) mocht ik ooit geen zin hebben om de schoenen aan te trekken dan moet ik deze blog maar opzoeken en nog een keer lezen want dan weet ik zeker dat ik zo buiten sta! Dank voor deze inspirerende woorden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: