Spring naar inhoud

Voorpret, de Zevenheuvelenloop

Zondag is het weer zover de Zevenheuvelenloop. De een vind het fantastisch de andere helemaal niks maar het blijft op lopers een enorme aantrekkingskracht houden. Het is me natuurlijk ook best een ding om een van de 35.000 lopers te zijn, ik kan me voorstellen dat het je afschrikt.

zevenheuvelloop

Het is heel erg massaal maar dat vind ik zelf ook wel een van de leuke dingen. Zelf heb ik als ik eenmaal aan het lopen er ook geen last van de drukte. Nijmegen is even een andere stad, een hardlopersstad. Je zult er maar wonen en er niks aan vinden. Je kunt geen kant op met de auto en er zit volgens mij niets anders op dan een weekend weg te gaan als je jezelf er mateloos aan irriteert. Ik vergelijk het een beetje met carnaval in Den Bosch, wat dan Oeteldonk heet. Als buitenstaander denk je dat heel Den Bosch 3 dagen aan de zwier is maar er zijn genoeg Bosschenaren die er niks aan vinden, de enige oplossing is dan wegwezen want je kunt het niet ontwijken. Dat zal dit weekend in Nijmegen ongeveer hetzelfde zijn, heel nijmegen krijgt bezoek van hardlopers die ieder stoplicht negeren en in een hele hele lange polonaise achter elkaar aan rennen.

Dat gevoel van samen iets doen maakt volgens mij dat de hardloopevenementen steeds drukker worden en sneller vol zitten, de organisatie zal er tevreden op terug kijken. Ik mag zondag ook weer meerennen en vertrek van uit Den Bosch en niet alleen. We verzamelen met een grote groep op centraal station, dat is handig want het is centraal en een station (Madagascar momentje voor de kenners). De avond ervoor heb ik uiteraard mijn spullen al klaar gelegd en ben er ruim op tijd en dan begint de voorpret. Een voor een komen de mensen aan, en gaan we de stoptrein in. Op ieder stop komen er meer lopers naar binnen. Gespannen bekkies bij sommige. Voor de een is het de eerste keer dat ze 15 kilometer gaan lopen en dan nog over de heuvels ook. De ander denkt het is maar 15 kilometer en die 7 heuvels heb ik al zo vaak gedaan dat ik niet ga vertellen dat het er eigenlijk 8 zijn. De trein wordt voller en warmer en iedereen weet wat ze gaan doen en het groepsgevoel wordt alleen maar groter.

Als je dan uit de trein stapt en al toegezwaaid wordt door het support team van de NS dan weet je het, je bent op de juiste plaats. Als makke schapen lopen we allemaal achter elkaar aan door de Expo naar de omkleed locatie. Waarschijnlijk zal het wel weer lekker regenen (tip koop een wegwerpponcho, kost 1 euro en je armen blijven warmer dan in een vuilniszak) en staan we veel te vroeg in het startvak kou te kleumen. Wachtend op de start en dan wachten totdat jij kunt vertrekken en dat kan best nog even duren want de startvakken beslaan ongeveer een hele wijk in Nijmegen. De heuvels wachten om onder de voet gelopen te worden door het legioen wat Nijmegen vandaag inneemt. Als je het zo leest denk je, is dat leuk. Ja dat is fantastisch zelfs!!

Ik heb er zin in, jij ook?

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

9 gedachten over “Voorpret, de Zevenheuvelenloop Plaats een reactie

  1. Ik heb er ook zin in… maar ik zie dit jaar wel wat beertjes op de nijmeegse weg: ik was vergeten dat Sint aankomt in Amsterdam dus ik ben voor de 3e keer in 3 jaar een ontaarde moeder :-(, het gaat heel hard regenen en waaien is voorspeld, ik mag vanwege de marathon 2 weken geleden geen gas geven…. dus ik begin toch te twijfelen. Misschien laat ik hem 1x schieten… 😦

  2. Geloof het of niet maar ik heb de Zevenheuvelenloop nog nooit gelopen. Gek he, maar op de een of andere manier trekt deze me helemaal niet. Geen idee waarom. Neemt natuurlijk niet weg dat ik je heel plezier wens 🙂 Geniet er van.
    Gr, Rob

    • Ik heb het voornemen om grote evenementen één keer te lopen om te kijken hoe het is, vorig jaar heb ik dat gedaan en heb een supertoffe dag gehad. Zodoende dat ik dit jaar maar weer aan de start sta. Ik ga plezier hebben, dankjewel!

  3. Eigenlijk zou ik de zevenheuvelenloop ook lopen, maar vanwege medische redenen heb ik ‘m toch nog op tijd kunnen annuleren. Hij staat nog wel op m’n lijstje, dus hopelijk loop ik ‘m volgend jaar! Heel veel plezier zondag! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: