Spring naar inhoud

Je hardlooproute aan de muur

Soms kom ik dingen tegen op internet die zo leuk zijn dat ik ze wil delen uit puur enthousiasme. Vaak doe ik dat met kleine dingetjes op Pinterest maar van dit idee wilde ik graag wat meer vertellen. Ik werd door Hedwig geantendateerd op een mooie print voor aan de muur van de Marathon van Amsterdam op Instagram. Nu ben ik zelf iedere dag bezig met grafische ontwerpen dus ik vond de simpele maar mooie vormgeving erg leuk.

Sportymap
Ik wilde er graag meer van weten en heb de man achter de ontwerpen een mail gestuurd. Guus van Zeeland antwoordde snel en deelde zijn verhaal van twee passies die elkaar vonden. Guus is zelf fanatiek hardloper en multimedia designer en had al een tijdje het idee om dat op een of andere manier te combineren. Het duurde vervolgens nog best een tijd voordat hij op dit simpele idee kwam en zoals hij zelf zegt, simpele ideeën zijn vaak het beste.

Ik zelf hou er niet van om mijn startnummers en foto’s van een evenement op te hangen aan de muur maar dit idee spreekt me echt aan en staat stijlvol aan de muur. Ook voor niet hardlopers is het een design wat interesse wekt. Guus is inmiddels zo’n 4 maanden bezig en maakt al van veel bekende hardlooproutes de mooie designs die je zelfs kunt laten personaliseren. Zo krijg je dan een print van de gelopen route met jou naam en tijd erbij op A3 formaat.

Sportymaps

Ik werd in ieder geval enthousiast van zijn verhaal en zijn idee. Dat iemand er voor gaat en zijn idee op verder uitwerkt kan ik alleen maar toejuichen. Inmiddels worden er prints verstuurd naar Amerika, Canada en Australie en heeft Guus nog meer ideeën.

Ik vind ze erg leuk en kleurrijk, je zou er bijna een Marathon voor gaan lopen. Het is een leuke beloning voor jezelf maar nog veel leuker om cadeau te geven aan iemand die de route heeft glopen. Ik wil in ieder geval van mijn Amsterdam Marathon een print aan de muur hangen en ruimte houden voor de Marathons die nog gaan komen. Zo krijg je een mooie kunst Marathon galerij.
Op Sportymaps vind je alle designs en informatie.

 

P.s. Deze post is overigens gepost zonder enig commercieel belang of wat dan ook, ik vind het gewoon echt een heel tof idee en deel het graag.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

13 gedachten over “Je hardlooproute aan de muur Plaats een reactie

 1. Echt super cool dit idee man . ben wel geïnteresseerd maar zat bij de route van de Bruggenloop 15 te kijken die hebben ze namelijk veranderd dit jaar dus naar mijn weten klopt die nu niet neer
  Vriendelijke groet wesley

  • Hoi Wesley,
   Bedankt voor het compliment!
   Ik heb inderdaad gemerkt dat het een beetje ‘tricky’ is om ver van te voren routes te maken omdat deze soms veranderen. Vaak presenteren de organisaties dan nog wel de oude route op de site als zijnde de nieuwe route, tot dat ze dan zelf opeens de afbeelding updaten.
   Ik probeer altijd de route nog te controleren kort voor de loop, zodat mijn poster ook klopt. Het is wel belangrijk dat dat klopt. Ik zal de Bruggenloop route nog controleren in ieder geval.
   Groeten,
   Guus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: