Spring naar inhoud

Ik heb er de ballen niet voor

Oké beetje rare kop maar het komt echt wel in de buurt van de werkelijkheid. Nu het weer kouder aan het worden is pakken we met zijn allen onze lange tight uit de hardloopkast. Hoe fijn ze ook zitten, er zit in mijn ogen een dilemma aan bij mannen. Het is echt persoonlijk natuurlijk maar zo’n hele strakke broek dat is mooi bij vrouwen. Mannen zitten nu eenmaal iets anders in elkaar en dat zie dus ook heel goed in het strakke spandex. Ik snap ook wel waarom ze wintertight hoofdzakelijk in donkere kleuren maken, dan heb je minder schaduwen. Er zit toch niemand te wachten totdat je precies kan zien wat iemand precies heeft zitten of in dit geval hangen. Ik in ieder geval niet.

short over tight Asics

Van de achterkant valt het wel mee als ik dat zie in de spiegel, best een goede kont maar verder trek ik dus altijd een hardloopshort aan over mijn tight. De zogenaamde zwarte pieten look en in deze tijd krijg je die opmerking dan ook wel eens naar je hoofd geslingerd. Afgelopen zondag dacht ik, wat kan mij het schelen ik doe geen short over mijn tight. Zo kwam ik naar beneden en ik kreeg meteen te horen nou dat is ook geen gezicht, toch ging ik naar buiten en merkte een ander nadeel. Het scheelt ook een laagje tegen de kou, dat voel je echt wel.

short over tight New Line

Waar het op neer komt ik vind het zelf niet mooi om alleen in een tight te rennen. Ik durf het niet, ik heb er de ballen niet voor. Iedereen mag gelukkig doen wat hij of zij zelf wil maar ik voel me beter in de zwarte pieten look en als je jezelf lekkerder voelt is het natuurlijk meer dan prima.

Kan jou het wat schelen hoe je erbij loopt?

Keep on running in a free world

 

 

P.s like je mijn Facebook pagina al, vind ik leuk als je dat doet

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

30 gedachten over “Ik heb er de ballen niet voor Plaats een reactie

 1. Ik ga gewoon in strakke tight. Om te beginnen schuurt strakke kleding minder, of zelfs niet. Een flapperbroekje over de tight, daar ben ik nooit aan begonnen. Bij zembroekjes is nog veel meer aan schaduwen te zien trouwens.

 2. Ik trek me niks aan van de mening van anderen qua kleding, ik heb schoenen met paars en lila accenten, kousen idem. Het loopt goed, ik loop geen modeshow ofzo. Doorgaans draag ik alleen maar tights, kennelijk heb ik de ballen er wel voor en zal ze laten zien ook 😝 Hahahaha!

 3. Dan kun je het beste in zo’n gekleurd en bewerkte tight gaan lopen. Maar zonder gekkigheid. Ik snap het wel, ik vind dat het soms ook de aandacht afleidt bij het schaatsen (en dan echt niet persé in positieve zin omdat ik een vrouw ben hoor…) Maar ja, aerodynamica… he… je zou het eigenlijk als project bij een universiteit moeten leggen om iets nieuws te ontwikkelen 😉

 4. Beetje kinderachtig, Mari.
  Vrouwen lopen met (extra) strakke bovenkleding,
  mannen lopen met strakke broeken.
  Beiden doen dit om hun edele delen te beschermen tijdens het lopen.
  Dat de één een groter of kleiner bobbeltje(s) heeft (boven of onder) is heel normaal.
  Dat jij je als man blijkbaar meer geneert dan vrouwen,
  zegt meer over de schaamte die je nog niet voorbij bent.

  Ik heb veelal medelijden met mannen die ik zie lopen met een korte broek over hun lange broek.
  Ik denk dan positief: zal hun eerste keer zijn.
  Mari, wees gerust jezelf.

 5. Haha Heerlijke titel! Ik vind het ook niet erg mooi bij een man; maar stoor me er niet aan als iemand het prettiger vindt lopen zonder short erover. Anders een prima oplossing toch!

 6. Het eerste jaar van mijn hardloopcarrière liep ik in een joggingbroek. No way dat ik in zo’n strakke broek zou gaan lopen.
  Totdat ik bij een loopgroep ging, waar ik nogal uit de toon viel. Zo’n strakke broek bleek toch ook veel voordelen te hebben en bij de tweede training had ik er ook eentje.

  Leuk dat je zegt dat het bij vrouwen goed staat, je moet er als vrouw soms ook een aardige drempel voor overwinnen.
  Ik vind het bij mannen best kunnen hoor. Misschien een wat langer shirt eroverheen laten hangen of gewoon hard doorlopen. 😉

 7. Gewoon lekker in de strakke broek, die heb ik al vele jaren uit de tijd dat ik skeelerde. En wat zou het als ze wat zien, diegene die daar op let ziet met de kou toch bijna niets. En als die wel wat wil zien moet die maar een keer mee naar de sauna. Maar niet alleen een lange strakke broek maar ook een korte voor het mooiste weer. Veel lekkerder dan die slobberbroeken.
  Nee dan zou ik me niet lekker voelen in een Pieten outfit.

 8. Mooie kop! Ik kan me de gene enigszins voorstellen, maar zoals Elsa ook al zei: ook vrouwen moeten vaak heel wat overwinnen om zo’n strakke tight te dragen.
  En of het nu mooi staat of niet: ik kies voor de kleding die mij het prettigst zit. Ik loop niet om mooi te zijn; ik loop omdat ik daarvan geniet. En als een ander het geen gezicht vindt, dan kijkt hij maar een andere kant op!

 9. Marijke, misschien is het met een broekje eroverheen wel duidelijk voor de dames dat je iets of niets te verbergen hebt. Ik zou zeggen Let it go!!!!! Als ze kijken, terugkijken!! Haha.

 10. Hahahaha, weer wat geleerd vandaag. Vroeg me altijd al af waarom ik zo vaak mannen tegenkom met een short over een “legging”. Dacht dat het nieuwe hipstermode was ofzo, maar besef me nu dat het gewoon de mannelijke onzekerheidjes zijn 😄. Mij kan het echt niets schelen wat ik aan doe, lijk meestal een complete discobal. Let overigens ook echt niet op wat anderen aanhebben. Behalve die gekke shorts over leggings dan – maar dat ziet er ook gewoon raar uit.

 11. Ik heb al geleerd dat wat je ook draagt, dat er altijd mensen zijn die dat lelijk vinden. Het enige wat zou moeten tellen is wat je er zelf van vind en wat de mensen waar je om geeft ervan vinden. De rest heeft recht op een mening, maar geen recht op kritiek, laat staan recht op haatdragende woorden, noch acties. Ik laat de verwensingen langs me heen gaan, omdat ik weet dat mensen zich veilig achten in de anonimiteit (immers, je zult ze waarschijnlijk nooit meer ontmoeten). Juist vanwege dat laatste telt de mening van buitenstaanders totaal niet mee bij mijn kledingkeuze.

  De donkere kleur heeft volgens mij een andere reden dan je aangeeft; het is minder “besmettelijk”. Veel lopers draven door de bossen en een lichte kleur broek zou al snel te vuil worden om nog via de wasmachine schoon te worden.

 12. Ik kijk volgens mij zo boos (geconcentreerd) tijdens het hardlopen dat geen mens nog op mijn kleding let haha! En niets mis met die short hoor, het heeft wel iets =)

 13. Ik ren het liefst in mijn shorts. Maar tijdens de koude wintermaanden ook wel in mijn thights.
  Ik ben een echte free-baller, alleen wanneer de temperaturen rond het vriespunt liggen wil ik nog wel een thermo-onderbroek overwegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: