Spring naar inhoud

Rennen voor een ander, laten we ze helpen!

Ik heb door hardlopen al veel mooie dingen mee gemaakt en het blijft me verbazen wat er kan gebeuren. Vandaag deel ik het verhaal van Iris die elke woensdag met de Junkies in Den Bosch mee rent.
Iris zette deze vraag uit.

Junkies…. ik heb een beetje bijzondere vraag. Ik ben op zoek naar een paar hardloopschoenen maat 40, een hardloopshirt, jasje en een lange hardloopbroek maat M, voor een man. Heb je nog iets liggen dat je niet meer gebruikt?! 

Je vraagt je vast af: waarom deze vraag? Tijdens mijn zondagmorgen-hardlooprondje door Maliskamp raakte ik vorige week in gesprek met een Syriër uit het opvangcentrum in het Autotron. Hussain, een accountant van 27 jaar. Na 500 meter naast me gefietst te hebben, zette hij zijn fiets tegen een boom en is hij op zijn gewone schoenen in zijn gewone kleren met me meegelopen; 5 km lang. Dolblij om een praatje te kunnen maken. Eager om van zijn leven in Nederland wat te maken door te beginnen met het leren van de Nederlandse taal en het leren kennen van de cultuur. Volop op zoek naar mogelijkheden om zich nuttig te maken. Uiteraard met alle herinneringen uit zijn geboorteland en van de reis die hij gemaakt heeft, nog vers in het geheugen. 

Ik heb nagedacht over een manier om hem wat te helpen. Een paar hardloopschoenen bieden hem de mogelijkheid om de saaie dagen in het opvangcentrum door te komen. Om de omgeving te leren kennen. Om wat contact te leggen met mensen in de buurt. En om af en toe eens met mij een rondje te lopen. 

Dus… heb je nog iets liggen dat alleen maar ruimte inneemt in je kast?! Ik hoor het graag!

Deze vraag werd op Facebook snel positief door veel mensen beantwoord en Iris dacht, daar moeten we wat mee doen. Snel hadden we besloten om er met de Running Junkies meteen een actie van te maken. Het doel, we gaan het opvangcentrum dichtbij  Den Bosch waar 500 mensen zitten voorzien van tweedehands hardloop kleding en schoenen. Daar laten we het niet bij, we gaan ervoor zorgen dat ze kunnen hardlopen en wij staan garant voor clinics met deze mensen. Ik verwacht nu al dat het niet van korte duur is en dat er enkele enthousiaste mensen dit voor een langere tijd gaan doen.

Om meer aandacht te vragen hebben we op 23 December een Kerst Run In Den Bosch waar iedereen aan mee kan doen, uiteraard kosteloos. Om 19:30 uur vertrekken we vanuit de Run2Day winkel in Den Bosch. Daar kun je overigens al hardloopkleding en schoenen vanaf vandaag inleveren
Hardlopen brengt mensen samen ongeacht uit wereld deel van de wereld ze komen.

Delen van deze actie is natuurlijk super fijn.

x-mas run_klein

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

10 gedachten over “Rennen voor een ander, laten we ze helpen! Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: