Spring naar inhoud

Een ceramische print voor een warme sprint?

Puma heeft een nieuwe winter collectie voor de hardlopers en buiten dat ik de collectie mooi vind heeft de nieuwe lijn ook iets bijzonders.

Puma WRM

De collectie is echt voor de winter, extra warmte en veel reflectie. Puma noemt het de PWRWARM & NightCat collectie. In de kleuren zwart, paars en rood hebben ze zowel voor de heren als de dames stijlvolle items gemaakt. Op de jacks zijn hele mooie reflecterende prints gemaakt, die je doen denken aan sneeuwvlokken of ijskristallen. De kleding is functioneel en houd de lichaamswarmte goed vast. De schoenen hebben Ignite foam wat goed dempt en zorgt voor flexibiliteit en comfort.

Tot zover geloof ik overigens alles wat ze zeggen bij Puma, maar dan komt er toch nog een dingetje bij waarvan ik denk huh?

De kleding en de schoenen hebben een ceramische print? Ik krab me achter mijn oren en denk, kan je daar op koken of hoe werkt dat. Puma zegt dat het de lichaamswarmte vasthoud en de hardloper niet afkoelt tijdens het lopen. Ik vind het mooi klinken maar vraag me af hoe dan. Maar goed ik denk niet dat de schoenen eerst langs de pottenbakker zijn geweest voor een matje in de schoen. Op het onderstaande plaatje staat de inleg zool afgebeeld met de ceramische print. Hoe cool is dat of in dit geval hoe warm is dat.

Ceramische print

Na wat onderzoek weet ik inmiddels hoe het werkt.
In het kort zorgt de ceramische PWR WARM print aan de binnenkant voor temperatuur regulatie van het lichaam. Warmte die het lichaam afgeeft wordt opgeslagen door de PWRWARM ceramische stof (1). Extra warmte wordt opgeslagen (2) en als je lichaam te koud wordt gaat de warmte terug naar het lichaam (3).

WRM

Buiten de PWRWARM collectie hebben ze ook wel echt een heel vet jack gemaakt wat met kerstmis niet zou mistaan onder de boom in het donker. 360 graden reflectie en ingebouwd led licht inclusief glasvezelbelijning. Alleen de omschrijving is al tof.

Nightcat Jack

Als de winter nu echt eens losbarst zien we vanzelf of de ceramische items winterhard zijn, mooi is de collectie in ieder geval wel.

Keep on running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “Een ceramische print voor een warme sprint? Plaats een reactie

  1. Ik dacht dat ik de enigste was! En ik neem mij iedere dag voor vandaag ga ik eerder weg van mijn werk en ga ik met daglicht hardlopen en vervolgens…..gebeurd er iets op mijn werk waardoor ik te laat thuis ben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: