Spring naar inhoud

In de winter hardlopen, nu al klaar mee

Was ik maar een beer, dan ging ik nu mijn grot in en kwam pas naar buiten als de crocussen weer boven de grond komen. Gewoon 3 maanden slapen, ik ben voorstander.

in het donker

De winter is nog maar net begonnen en ik heb er al genoeg van, kan je nagaan het is nog niet eens koud. Sterker nog als deze winter de geschiedenis ingaat als de warmste ooit zou het me niets verbazen. Over de temperatuur hebben we dus niets te klagen eigenlijk. Maar dat donker buiten, ieder jaar heb ik er meer moeite mee. Ik werk de hele dag en kom thuis in het donker, dus doordeweeks hardlopen is altijd in het donker en daar ben ik nu al klaar mee. Ik ben geen mol en heb licht nodig denk ik dan. Als het dan binnenkort echt koud wordt en ik mezelf dik aan wil kleden vind ik het nog zwaarder worden. Mijn lichaam functioneert dan ook gewoon niet zo lekker, stijf en stram in de kou, brrrrr.

Overigens als ik dan eenmaal buiten aan het rennen ben heb ik er al snel geen last meer van, maar het van huis weggaan vind ik gewoon lastiger in deze tijd van het jaar. Ik treuzel me suf voordat ik buiten ben, te dik aangekleed heb ik het uiteraard na een kilometer of twee veel te warm. Hoe ervaar jij het donkerste jaargetijde?

De winter, is die al over?

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

29 gedachten over “In de winter hardlopen, nu al klaar mee Plaats een reactie

 1. Arme jij! Ik vind licht ook lekkerder, maar ik vind het niet heel erg als het donker is, behalve als het nat buiten is- dan is het zo koud als je je voet in een plas zet! Aargh! Ik vind het frisse echt heerlijk. Geeft me energie en als ik op de bank ga hangen, voelt het zo lekker als ik eerst gerend heb. Misschien een bouwlamp op je hoofd – geeft een hoop licht 😉

 2. Vroeg donker vind ik ook maar niks. Ik probeer daarom zoveel mogelijk overdag te lopen en anders kies ik al gauw voor de loopband in de sportschool. Zeker alleen ga ik liever niet in het donker lopen.
  Het koudere weer vind ik juist heerlijk om in te lopen. Wel vaak te warm aangekleed, maar kan een stuk beter m’n warmte kwijt als het koud is buiten!

  • Overdag lukt mij helaas alleen in het weekend een loopband nee dat is echt niet mijn ding. Ik sla me er wel weer doorheen en wie weet heb ik mijn mojo volgende week weer gevonden. We lopen in ieder geval wel 🙂

 3. Heb je geen optie om je lunchpauze uit te breiden en dan te gaan lopen?
  En bedenk de volgende keer als je het moeilijk hebt om te starten dat je lekker een dag gewerkt heb! Werkelozen kunnen de hele dag buitenspelen, maar geloof me, dat gaat je ook tegenstaan!

 4. Idem dito, in de zomer denk ik niet eens na of ik wil gaan lopen. Nu kijk ik eerst 3x naar buiten, treuzelen, uitstellen, afwegen.
  Pas eind januari als de marathontrainingen weer beginnen krijg ik weer wat meer energie. Maar inderdaad in een groepje lopen werkt beter dan alleen de donkerte in…

 5. Een van de leuke dingen aan hardlopen vind ik het genieten van de omgeving, de natuur. En in het donker is er veel minder te zien en dus minder te genieten!
  Komt nog bij dat ik in het donker de onregelmatigheden in het wegdek niet (goed) zie en daardoor sneller dit mijn enkel ga. Wat dat betreft vind ik de winter dus maar niets…
  Maar aan de andere kant vind ik een échte winter met een goed pak sneeuw en ijs wel weer heel leuk…

 6. Tja, dat is lastig man. In de avonduren trainen vind ik niet erg, wel prettig juist want ik ben een avondmens. Maar de donkere omstandigheden zijn ook niet mijn ding. Ik koos tot vorig jaar dan ook altijd voor de sportschool. Op de loopband kun je namelijk perfect je intervaltrainingen afwerken. Daar had ik heel veel plezier van. Ik ging dan helemaal tot het gaatje.
  Dit jaar ben ik echter met pensioen gegaan en nu loop ik dus altijd overdag in het Amerongense bos. En tóch denk ik er over na om mijn intervaltrainingen weer in de sportschool te gaan doen. Ik kan hierin mijn draai niet vinden in de buitenlucht. Je hebt weinig houvast aan de snelheid waarmee je steeds moet afwisselen.
  Misschien voor jou toch een idee om over na te denken. Ook al is de sportschool niet jouw ding.
  Succes en sterkte in deze donkere hardlooptijden 👍👍👍

 7. Ik ben het met Tanja eens: je ziet zo weinig in het donker.
  Tot nu toe valt het me mee met het getreuzel. Als ik gepland heb om te gaan, doe ik het ook. Al us het soms wel laat. In het donker probeer ik m’n trainingen wat op te leuken door er wisselduurloopjes of goede intervaltrainingen van te maken. Dan ben je echt met het lopen bezig en toch minder met de omgeving.
  Een andere oplossing die ik liever doe is ’s ochtends voor het werk lopen. Het is nu nog nét licht dan. Wel wat korter werk dan, maar dan loop ik wel ietsje harder.

 8. Heel fijn dat woensdag altijd mijn vrije dag is (op een uitzondering daar…). Vanochtend om 9 uur verzamelden we met zes hardlopers en gingen we onder een blauwe lucht met een winterzonnetje hardlopen. Ergens halverwege zagen we drie reetjes rennen. Ze staken zo de weg over. En een stukje verder zwommen drie witte zwanen in een kreek. Een uurtje later waren we, niet eens zo heel moe, weer terug bij de parkeerplaats. Het was een heerlijke hardloopochtend. Al jaloers?

 9. Oh, ik vind het juist heerlijk, dat donkere nu! 😃 Ik vind het licht overdag vaak veel te fel en hou daarom ook niet van de zomer (temperaturen boven de 20 graden vind ik ook niet prettig) Regen vind ik ook niet erg. Het enige nadeel in de winter is dat het glad kan zijn, zodat ik minder vaak kan hollen…

 10. Met de koudere temperaturen heb ik geen probleem. Daar hou ik zelfs van (de winterhuid zoals mijn dokter het noemt op mijn billen iets minder maar goed)! In het donker lopen, daar heb ik echter een heel erg grote hekel aan…

 11. 3 maanden slapen…..klinkt heerlijk. Ik heb altijd last in deze periode. Alles is me te veel. Maar thuis vind ik het heerlijk. Het gaat mis als ik de deur uit moet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: