Spring naar inhoud

Ja eindelijk wordt het kouder, heerlijk loopweer voor winterkleding

Nou dat valt te bezien natuurlijk, als het gaat sneeuwen en ijzelen vind ik het echt minder. Maar de lucht zit nu wel vol met zuurstof en dat is fijn. Die snotneus die je krijgt als je nu naar buiten gaat verdwijnt wel weer. Ook die koude handen kun je iets aan doen, ik heb zelf hele dunne handschoentjes. Na een kilometer zijn je handen warm genoeg en gaan mijn handschoenen meestal uit, ook als het min 5 graden is.

Winterweer

Wat ik (buiten het weer) wel leuk vind is dat ik eindelijk mijn winterkleding eens kan testen. Mijn kasten liggen al vol met winterspullen en heb hoofdzakelijk in korte broeken gelopen. Je kunt er nu je voordeel mee doen, de uitverkoop van winterhardloopkleding is al begonnen maar de winter begint nu pas. De winkels moeten al bijna hun voorjaars collectie in de winkel hangen en dus gaan de winter spullen er voor erg lage prijzen uit.

Ik heb een aantal spullen van Falke in de kast die ik tot nu toe nog niet aan had maar nu het kouder wordt ben ik het gaan dragen. Gisteren liep ik in een windbreker en was echt verbaast hoe fijn deze is. Falke kende ik eigenlijk alleen van de goede hardloopsokken maar ze maken dus een hele running collectie. Deze windbreker ziet er uit als een gewone longsleeve maar is net wat meer, veel meer.

Gisteren was het aan de frisse kant en waaide het stevig, de lucht was aan de donkere kant en er vielen af en toe wat druppels. Normaal trek ik dan een jack aan maar nu was het een mooie gelegenheid om de windbreker aan te trekken. De windbreker heeft brede boorden aan de mouwen die fijn aansluiten en er waait niets naar binnen. Een jack heeft wel eens het nadeel dat als je op je horloge wil kijken, de wind meteen naar binnen komt. Deze winbreker heeft hele brede boorden zodat het altijd afgesloten blijft als je op je horloge kijkt. Als je trouwens een horloge hebt waar geen hartslagmeting in de pols zit, kun je deze uiteraard gewoon over je jack of longsleeve dragen. Dan heb je sowieso geen probleem.

falke_boord_hals

Het Falke shirt heeft ventilatie panelen op de rug en een mesh inzet in de rits aan de voorzijde. Je kunt dus de boord helemaal dicht doen en als je het wat warmer krijgt reguleer je zelf hoeveel lucht je naar binnen laat maar door de mesh waait het niet meteen helemaal naar binnen. De onderzijde is voorzien van een elastiek met stopper waardoor je de pasvorm regelt, van los aan de onderzijde tot helemaal sluitend. Als je het helemaal laat aansluiten komt er uiteraard ook geen kou naar binnen. Op de rug zit nog een handig zakje met rits waar je een sleutel in kwijt kan of een gelletje. Ondanks de wind en de druppels bleef ik gister met alleen een dun ondershirt met korte mouwen heerlijk warm en belangrijker ook nog droog.

details-falke

De windbreker is wind en waterafstotend en heeft de eigenschappen van een goed jack maar voelt als een heel comfortabele longsleeve. Het mooie is dat de windbreker nu al in de sale te koop is op de Falke website. Ik ben fan omdat het echt heel fijn draagt en het echt voelt als een lievelingstrui. Laat de kou maar komen, ik ben er (kledingtechnisch gezien) klaar voor.

Keep on running in a free world, ook als de winter nu eens doorzet.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

2 gedachten over “Ja eindelijk wordt het kouder, heerlijk loopweer voor winterkleding Plaats een reactie

  1. Ik natuurlijk meteen naar die site (leek me wel wat; zo’n windbreker bij de halve van Egmond)… hadden ze voor dames alleen nog xs of een rode voor 130 euro…. maargoed: ze zijn er vast ook van andere merken. tx voor de tip!

  2. Dit soort shirts loopt veel lekkerder dan een jasje vind ik. Dit ademt meer voor mijn gevoel en dan zweet je er wat minder in en dat voelt comfortabel.
    Ik heb er drie van Adidas die er redelijk op lijken. Toch is het weer afhankelijk van de weersomstandigheden (wind, vochtig, sneeuw) welke ik dan het liefst aantrek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: