Spring naar inhoud

Help, waar is mijn hardloop conditie gebleven…

Gisterenavond heb ik weer gelopen, de derde keer na mijn 3 weken niet lopen en ziek zijn. Mijn conditie is echt achteruit gegaan en waarschijnlijk heeft de antibioticakuur daar ook mee te maken.

start

Gisteren avond waren we weer gezellig met een mannetje/vrouwtje of dertig om een rondje van plusminus 10 kilometer door Den Bosch en omstreken te maken. Dat omstreken moet je er echt bijtellen want den Bosch is uiteindelijk niet groot genoeg om iedere week een andere route van 10 kilometer te lopen.

We hadden afgesproken om met zijn allen hetzelfde tempo te lopen, normaal lopen we in twee tempo’s maar het niveau van de groep was zo dat we zo’n 10 kilometer per uur zouden gaan lopen. Ik liep lekker mee en het tempo bleef constant, lekker kletsen onderweg met iedereen en bijpraten met de mensen die ik al weken niet had gezien. De lucht vol met zuurstof en het ging fijn, de route was vrij constant af en toe een brug over maar verder lekker brede fietspaden. We liepen lekker en het tempo kwam wel iets boven de 10 km per uur uit maar dit was minimaal. Net iets voorbij kilometer 7 zei D. tegen me “hier is een Strava segmentje, even pakken”? Voor de niet Strava kenners, segmenten binnen Strava zijn bepaalde stukken weg waar gemeten wordt over alle Strava gebruikers wie het snelst is. Op deze manier ontstaat er een competitie tussen je vrienden die ook Strava gebruiken, maar ook met mensen die je niet kent maar wel dezelfde routes lopen tijdens het hardlopen!

Ik had het met D. er zojuist al over gehad dat mijn hartslag hoog was voor het tempo wat we liepen de laatste kilometers, 163 gaf mijn TomTom aan. Normaal op dit tempo ligt mijn hartslag veel lager. Maar goed, D. was weg voor het segmentje en ik volgde op hoog tempo, onder een viaduct door en daar ook weer omhoog. BAM, hartslag 179. Dat had ik ook tijdens de zevenheuveltop afgelopen jaar maar dan wel bij de laatste heuvel in het parcours. Dit viaduct stelde niets voor en toch was mijn hartslag maximaal.

Ook de kilometers die nog moesten volgen waren zwaar. Uiteindelijk hebben we 11.19 kilometer gelopen en als bijna vanzelfsprekend de laatste kilometer sneller dan de eerste. Ik had het zwaar en mijn hartslag was te hoog en mijn ademhaling te zwaar. Kortom, mijn conditie heeft dik ingeleverd. Ik maak me nog niet echt zorgen want het komt wel weer goed, maar het voelt gewoon niet fijn. Als ik buitenadem raak is het als ik volluit ga in een wedstrijd en niet in een normale woensdagavondrun. Zucht, puf en kreun.

Ik moet weer flink aan de bak om op 10 April fris op de Coolsingel te staan.

Keep on running in a Free World

P.s. volg je mijn pagina al op Facebook? Vind ik leuk

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

8 gedachten over “Help, waar is mijn hardloop conditie gebleven… Plaats een reactie

  1. Flink balen. Je hoopt altijd dat het mee zal vallen. Vaak doet dat het niet. Door mijn aanhoudende darmklachten ben ik ook behoorlijk achterop geraakt. Maar ik heb geen deadline daar heb ik dan weer mazzel mee. Succes met de training.

  2. Komt goed Mari! Weet ik zeker! Zo leuk dat jij ook Rotterdam loopt! Zitten we straks in dezelfde flow :-)… en dat lijf van jou is straks top fit en je hebt dan een voorsprong door die steen die weg is !

  3. Het wordt wel krap tijd. Normaliter ga je in goede conditie de marathonvoorbereiding in. Met een mindere conditie sta je meteen op een achterstand. Ik zou je tijddoel bijstellen (langere tijd dus), zodat het haalbaar blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: