Spring naar inhoud

De halve Marathon van Egmond, echt niet

De Halve Marathon van Egmond staat voor de deur en alles op social media herinnerd je daaraan. Soucony de nieuwe hoofdsponsor heeft het goed voor elkaar met de communicatie. Overal zie je de mooie beelden van de vuurtoren, de bloedweg en wapperende honden in de wind. Dat hebben ze dan toch maar mooi gedaan vind ik.

wapperende honden

Wat ik dan wel jammer vind, is dat ik met mijn neus op de feiten wordt gedrukt en op dit moment echt geen halve marathon kan lopen. Nou misschien zou het kunnen maar is het absoluut af te raden, eerst maar weer eens wat opbouwen. Ik weet dat het binnen nu en een hele korte tijd weer kan zonder al te veel problemen, maar nu even niet.

Dat is jammer want de Halve Marathon van Egmond is er wel een die heel bijzonder is. Het eerste grote hardloopevenement van het jaar met totaal onvoorspelbare weersinvloeden. Het is een van de mooiste hardloopevenementen van Nederland denk ik (ik heb ze namelijk nog bij lange na niet allemaal gedaan). Vorig jaar was ik er wel en heb genoten van het schouwspel langs het strand, een hele lange rij van hardlopers achter elkaar. Een file langs het water waar de schuimkoppen door de wind het strand werden opgejaagd. Egmond heeft zoveel natuurlijk sfeer door het parcours dat de kilometers als vanzelf voorbij glijden. Waar op andere hardloopevenementen wordt gemopperd dat het parcours te smal is wordt het hier als vanzelfsprekend ervaren, op sommige stukken door de duinen loop je echt een voor een achter elkaar.

Ik vond het prachtig en stiekem baal ik toch wel dat ik er niet bij ben, maar Egmond loopt niet weg en volgend jaar is er weer een mogelijkheid. Iedereen die zondag van start gaat voor welke afstand dan ook, geniet ervan. Egmond is prachtig en ik weet zeker dat jij dat achteraf ook zegt. Laat je verrassen door de weersomstandigheden en het strand, maak foto’s onderweg en zorg dat je het heel bewust meemaakt. Egmond wacht op jullie #findyourstrong

Keep on running in a Free World

 

P.s. volg je mijn pagina al op Facebook? Vind ik leuk

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

12 gedachten over “De halve Marathon van Egmond, echt niet Plaats een reactie

  1. Heb er 8 achter elkaar gedaan maar is inmiddels al een jaar of wat geleden. Mis het nog steeds elk jaar als alles weer voorbij komt op fb en Twitter. Heerlijke loop!

  2. Ik ben benieuwd! Ga volgend jaar denk ik hier de halve doen als ik het tof vind 🙂 loop nu de 10! Jammer dat je er niet bij bent aar komen nog wat coole dingen aan denk ik :). Succes man!

  3. Ik ga voor de 10, de eerste keer en heb er vannacht al niet van kunnen slapen omdat ik er zo vreselijk veel zin in heb! Balen dat je ‘m niet kunt lopen dit jaar, ik zal aan je denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: