Spring naar inhoud

Ultieme hardloopmotivatie

Ik heb het gevonden de beste hardloopmotivatie ever, ga NIET naar een groot hardloopevenement. Stel je vind het weer maar slecht of je hebt 101 andere redenen om binnen te blijven terwijl je in je achterhoofd weet dat je hardlopen eigenlijk heel leuk vind. Het bekende hardloopdipje, je hebt motivatie nodig. Die kun je dus krijgen van andere mensen die wel hardlopen.

motivatie

Ik heb geen dipje maar extra motivatie is altijd welkom, motivatie die je hardloopzintuigen weer helemaal op scherp zet en je het plezier van hardlopen van de daken af wil laten schreeuwen. Afgelopen zondag was ik NIET net als 17.000 andere hardlopers bij de Halve Marathon van Egmond en dat levert de dagen erna zoveel motivatie op.

Heel instagram, facebook en twitter barsten uit hun digitale voegen door alle Egmond foto’s. Hoe zwaar het was en hoe hard het waaide, maar vooral hoe mooi het was en hoe fijn het was om zoveel andere mensen te zien of weer te zien. Hardloopblog’s (die ik sowieso zwaar inspirerend vind) komen online en alle headlines vermelden “Egmond”. Ik heb nergens gelezen dat er iemand een PR heeft gelopen maar wel dat iedereen het zo fantastisch vond en de strijd tegen de elementen weer geweldig was. Foto’s van de elite die staan te koukleumen voor de start in hun korte shorts en singlets. Foto’s van mensen die bijna onherkenbaar zijn door alle lagen kleding inclusief Buff’s tot net onder hun ogen. Maar de mooiste foto’s zijn de foto’s net over de finish waar de lopers elkaar opzoeken en groepsfoto’s maken. Groepen die spontaan worden gevormd omdat de lopers elkaar op zo’n moment als een grote familie beschouwen. Foto’s die worden gemaakt als virtuele vrienden elkaar voor het eerst live ontmoeten. Foto’s met verbeten gezichten van de kou maar ogen vol trots van de prestatie.

Ik vind het supermotiverend al die berichten en beelden. Ik vind het supermotiverend al die hardlopers van alle rangen en standen bij elkaar te zien. Ik vind het supermotiverend om weer de deur uit te gaan en het stukje geluk wat je van hardlopen krijgt op te zoeken.

 

P.s. Ik was er blijkbaar toch een klein beetje bij volgens Hedwig, ik ben daar trots op en je kunt het hier lezen.

P.p.s Wat ook heel motiverend is, de #JANuari challenge van GirlsLove2Run.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

14 gedachten over “Ultieme hardloopmotivatie Plaats een reactie

  1. Als je ook wilt kunnen lopen als je geen zin hebt, is daar dezelfde oplossing voor als tegen het verbreken van goede voornemens: een systeem dat werkt onafhankelijk van je gemoedsstemming. Zo’n systeem werkt alleen als je meetbare doelen hebt, telkens evalueert of het de goede kant op gaat, en de manier waarop je problemen oplost en hindernissen ontwijkt daarmee aanpassen. Geen zin hebben kan geen reden zijn om alles wat je hebt opgebouwd zomaar weg te gooien. Het leven is te kort voor die flauwekul. Geen zin? Zo wat, je doet het toch maar!

  2. Heel herkenbaar, ik lees ook steeds meer verhalen van andere lopers. Het heeft mij bijvoorbeeld geholpen om toch een marathon te gaan proberen. Super aanstekelijk al die foto’s en helden verhalen.

  3. Heel herkenbaar. Ik lees ook steeds meer over hardlopen. Het heeft mij bijvoorbeeld doen besluiten om toch een marathon te proberen. Heel aanstekelijk al die foto’s en helden verhalen. Succes met je herstel.

  4. Wat een leuk verhaal, dat je er op die manier toch “bij was”! Bij de start nog even aan je gedacht, maar al snel in een roes en daarna de hel van het strand, hahaha. Ik vond die kwart een hele opgave, ik weet niet of ik het lef heb om er ooit de halve te gaan lopen 😉

    • Het ergste wat kan gebeuren is dat je nat wordt en koud Margo, de kou gaat weg als je gaar rennen. Een jack beschermt je redelijk tegen de regen, een pet tegen de hagel. De warme douche daarna en het gevoel dat je toch bent gegaan voelt het fijnste natuurlijk. Go for it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: