Spring naar inhoud

Vreemde hardloop gadgets

Ik ben altijd erg geïnteresseerd in nieuwe schoenen, kleding en gadgets. Dat is ook een van de redenen dat ik het hier vaak deel, ik lees zelf graag op het wereld wijde web over nieuwe spullen. Vaak kom je schoenen tegen die hoofdzakelijk in het nieuwe jaar een nieuw nummer en kleurtje hebben gekregen. Uiteraard zijn er ook radicale wijzingen soms in de voor jouw zo ideale schoen. Dat komt dan vaak omdat ze weer een nieuw materiaal bedacht hebben in de laboratoria van de merken.

Toch kwam en kom je ook wel eens dingen tegen waarvan je denkt, gaat dat nu echt serieus op de markt gebracht worden. Ja sommige mensen zijn zo overtuigd van hun uitvinding dat ze het uitbrengen, vaak hoor je daar vrij snel niets meer van. De consument bepaalt uiteindelijk zelf wel wat ze willen aanschaffen en dat is maar goed ook.

Hieronder een aantal nieuwe gadgets die ons hardloop leven leuker, fijner en/of beter moeten maken. Ik heb er zo mijn twijfels over maar vond ze te leuk om niet te delen.

Als eerste en die vind ik hilarisch het Air Mask. Wat is het denk je, ik dacht om de lucht te reinigen als je in een smogvol gebied loopt ofzo. Nee hoor ik had het kompleet mis. Met dit dingetje kun je dus je telefoon opladen, je gaat rennen en je ademhaling gaat door het apparaat en laad je telefoon op. Dit apparaat is overigens nog niet in productie maar de uitvinder uit Rio is ervan overtuigd dat het een succes wordt. Ik vind een oplader in het stopcontact toch best handig.

aire-mask-charge

Als tweede, na de hartslagmeter om de borst, op een sportbeha, in je oor. Komt nu ook de hartslagmeter als ring om je vinger. Het ding kost bijna niks en ik vrees dat dit ook meteen iets zegt over de nauwkeurigheid en de kwaliteit, maar ik kan me vergissen.

f2fd76a1b30717046e31a5c02ea56183

Nu de winter er echt aan lijkt te komen kun je natuurlijk niet zonder deze sokken die een ingebouwde verwarming hebben. Nog nooit gehoord van een lange broek denk ik?

379b4777629f570e7028279100c7f477

Als laatste de Correct Toes, geschikt voor allerlei kwalen volgens de makers. Shinsplints, hardlopersknie en allerlei andere kwalen behoren tot het verleden. Je tenen die verkeerd staan worden zo in de juiste houding geforceerd. Ik weet het niet of dit de manier is, het levert in ieder geval wel de laatste vreemde gadget in dit rijtje op.

 

image

Ik betwijfel of we deze gadgets in het echt veel terug gaan zien, ik bewonder overigens wel de uitvinders dat ze er zo in geloven en uitbrengen.

Loop jij trouwens met gadgets?
Keep on running in a Free World, met of zonder gadgets.

P.s. volg je me al op facebook?

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

10 gedachten over “Vreemde hardloop gadgets Plaats een reactie

 1. Ooooh die laatste! Vreselijk! Ik heb wel eens van die tenenspreiders gebruikt om mijn teen nagels te lakken met vreselijke kramp in mijn voeten als gevolg….. En gadgets? Als mijn IPhone met oortjes voor muziek en mijn Polar M400 meetellen dan is het antwoord ja😉

 2. Als dat ademmasker nou je ademfrequentie meet en een gasmeting doet tijdens het lopen, dan zou het nog van waarde kunnen zijn. Maar voor het opladen van je telefoon zo’n vreselijk masker op je mond, nee mij niet gezien.
  Verwarmde sokken? WTF? Moet je maar harder gaan lopen als je het koud krijgt! Of ga in de sportschool binnen staan…
  Teenspreiders? Ik krijg al kramp als ik ernaar kijk! Ik weet echt niet waar jij deze gadgets allemaal vandaan tovert Mari! Ik vind het knap dat je ze vindt. Ik zie je al hele dagen achter je PC zitten zoekende op Google naar vreemde gadgets.
  Nee, mijn gadgets eindigen toch echt bij een telefoon, een sporthorloge, hartslagborstband, cadence-sensor, SOS-coin, hesje met LED lichtjes met drie standen, mijnbouwlamp voor hardlopers, BT hoofdtelefoon, veerkrachtige met herstellend vermogen bevorderende sokken, schoenen met energiezuinige efficiënte demping, ademende broek en shirts, een Buff (Kewl!), een echte kamelenbuidel, een paar apps voor het meten van mijn herstel na een training, een paar apps voor het vastleggen van mijn trainingen (useless…), en nog meer niet gebruikte ooit aangeschafte want o zo nuttige apps….

  • Fantastisch is het natuurlijk dat we tegen iedereen als we net zijn begonnen met lopen dat het zo goedkoop is en er uiteindelijk steeds meer geld aan uitgeven aan allerlei “tools” die we hoofdzakelijk leuk vinden

 3. Nou, die hartslag ring kon wel eens nauwkeuriger zijn dan je denkt. Deze techniek wordt veel gebruikt in de medische wereld, maar dan in de vorm van een knijper. Daar komen we het geval tegen als saturatiemeter, het ding meet dan ook tegelijk het zuurstof gehalte in het bloed…… ik ben voorzichtig positief!

  • Ik ken inderdaad de saturatiemeters, die zitten wel met een bepaalde druk op je vingertop waar meer bloedvaten zitten. Ik ben niet negatief hoor, ken het product niet uit eigen beleving maar volgens mij koste het ding 14 dollar. Daar zet ik dan toch een beetje mijn twijfels bij

 4. haha nou zie mij echt niet lopen met dat masker, vreselijk! Die sokken zijn wel lekker gewoon overdag, maar dus echt niet met hardlopen. Leuk artikel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: