Spring naar inhoud

The voice of HOL-land

Ik geef toe ik zit vanavond voor de tv en kijk de finale van The voice of Holland. Vermaak zonder al teveel nadenken en het leukste is natuurlijk het jury commentaar van tegelwijsheden-grossier M. Borsato en de rauwe eerlijkheid van Anouk.

the voice.jpg

Opeens bedacht ik me, stel je hebt de Voice of HOL-Land en je mag een coach kiezen die je begeleid tot aan (laten we zeggen) een Marathon. De blinde audities zijn natuurlijk wat vreemd maar je moet er wat voor over hebben, overigens hebben we in Nederland een mooie stichting “running-blind” dus daar zouden we iets mee kunnen combineren. Iedereen zou ook door de auditie heen moeten komen want slecht hardlopen bestaat in mijn ogen niet. Wel harder of langer maar slecht, nee dat is natuurlijk nooit zo. Of je bent een dief op het slechte pad en loopt hard weg, maar dan mag je sowieso niet mee doen aan the Voice.

Je staat daar op het podium voor de auditie met een begeleidings (loop)band en je gaat dus door, alle stoelen van de coaches draaien om en jij mag dus gaan kiezen wie jou gaat begeleiden.

Op stoel 1 zit Michel Butter die als geen ander de Marathon afstand kent en weet wat het is om je doel voor ogen te hebben en helemaal stuk te gaan. Dat is een top coach dat staat als een paal boven water.

Op stoel 2 zit Leoni Haak, deze platina blonde spontane dame loopt Marathons gewoon nog voor het ontbijt en dat dan een paar dagen achter elkaar. De Spartathlon is een van de buitengewone wedstrijden die Leonie loopt.

Op stoel 3 zit Koen de Jong, de man achter boeken zoals sportrusten en het boek wat nu de hardloopgemoederen bezig houd “De marathon Revolutie”. Hierin staat beschreven dat je geen duurtraningen hoeft te doen van 30 km maar dat 14 km meer dan genoeg is.

Op stoel 4 zit Francien Regelink, het gezicht van GirlsLove2Run. Deze spring in het veld, spreekt sneller dan haar eigen schaduw en heeft afgelopen jaar onder andere de Two Oceans Marathon gelopen. Buiten dat is ze een inspirator voor vele die hun eerste schreden op het hardlooppad zetten.

4 coaches die allemaal op hun eigen manier dik hun sporen verdient hebben, allemaal hun eigen stijl. Jij staat daar, jij mag jou coach kiezen en samen gaan jullie de strijd tegen en met de kilometers aan op jullie eigen manier.

This is the voice of HOL-Land

Keep on running in a free world and have some fun

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

15 gedachten over “The voice of HOL-land Plaats een reactie

  1. Ik pas, ik kies alleen voor mezelf. En dan gaat het ook prima. Ik hoef niet zo nodig een record op de 10KM, de halve of hele marathon te lopen. mijn eigen record kan ik natuurlijk proberen te overtreffen en ik coach mezelf dus.

  2. Ik zou voor Leonie van den Haak gaan. Daarmee krijg ik vast vertrouwen in het goed uitlopen van de afstand, iets wat ik zelf heel belangrijk vind.
    Francien vind ik eerlijk gezegd niet echt in dit rijtje thuishoren, die mist de structuur in haar eigen trainingen al, laat staan dat ze iemand anders kan coachen. Al is ze voor velen wel een inspiratiebron.

  3. Ik heb nog geen coach, behalve wat motivators zoals Francien, Rose, Andrea en jij en Hedwig zijn ook langzaam hun plekje aan het veroveren in mijn inspiratie lijst. Qua techniek zou ik het liefst bij een coach zitten die wat ervaring heeft met een maatje meer. Want tussen bijvoorbeeld mijn armen en flanken zit een gapend gat waar eens behoorlijk wat kilo’s extra zaten…
    Daarnaast denk ik dat ik mijn benen niet optil omdat ik dat voorheen gewoon te zwaar vond en nu moeilijk vind om op te houden. Ik ben zo’n ‘jog-renner’ zoals ik het zelf zou noemen… Maar ik heb in ieder geval weinig ‘bounce’ 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: