Spring naar inhoud

Bijna 50, bijna marathon 2

Het is februari 2016, de maand dat ik jarig ben en 50 hoop te worden, een paar maanden later ga ik mijn tweede Marathon lopen in Rotterdam.

rocker tot runner bossche bollen.jpg

Als ik kijk naar het eerste feit dat ik bijna 50 ben dan ben ik daar best tevreden over, het is een mooi getal en ik voel me over het algemeen veel jonger. Wat ik nu doe aan sport heeft daar aan bijgedragen, als ik verder was gegaan met leven zoals ik deed een aantal jaar geleden had ik mezelf lichamelijk waarschijnlijk veel ouder gevoeld.

Het is februari en afgelopen maand was de #JANuari Challenge van GirlsLove2Run, je kunt het leuk vinden of niet maar het heeft echt veel mensen gemotiveerd om extra te bewegen en dat is echt een dikke pluim voor Francien en het team. Ik zelf vond de challenge geweldig omdat er een Disney tintje aanzat. De Hoofdprijs was namelijk een startbewijs voor de Halve Marathon in Disney Land Parijs later dit jaar. Ik en Disney hebben al een lange geschiedenis samen dus dat was nog eens extra motivatie. Over Disney en hardlopen daar ga ik later nog wel eens bloggen, ze organiseren dat echt heel erg goed.

Dan Rotterdam, op 10 april sta ik op de Coolsingel waarschijnlijk voor het eerst van mijn leven met een brok in mijn keel van Lee Towers die zingt voor het startschot. Mijn tweede Marathon en ik kijk er zo enorm naar uit, nu al. Ik ben er echt nog niet klaar voor, mijn conditie is nog niet op peil na de december perikelen in het ziekenhuis. Maar ik ben op de goede weg, de afstanden worden al wat langer en het tempo gaat langzaam omhoog. Ik heb wel mijn doel bij gesteld, als de conditie niet top is dan weet ik dat ik de Marathon uit ga lopen maar niet in de tijd die ik graag zou willen. Is dat erg, nou nee maar dan moet dat wel goed in mijn hoofd zitten om teleurstellingen te voorkomen.

En na februari is het maart, de lente komt eraan. De dagen worden langer en lopen vind ik in de lente echt leuker dan nu. Het is een winter van lik-me-vestje maar toch, lente is fijn.

Langzaam komen er ook meer dingen in mijn agenda te staan die met hardlopen te maken hebben, dat zit soms gekoppeld aan mijn blog. Zo ga ik dit jaar met hele toffe mensen samen rennen en uiteraard kun je dat hier terug lezen. Gewoon rennen door mijn geboortestad met mensen die iets te vertellen hebben. Een mooi route die bij die personen past en ondertussen praten over de passie van het lopen.

Het is pas februari, bijna ben ik 50. Soms lijkt het of het allemaal pas nu begint, ik geniet. Heb jij al mooie plannen voor dit jaar?

Keep on running in a free world.

P.s. volg je mij al op Facebook voor extra nieuws?

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

11 gedachten over “Bijna 50, bijna marathon 2 Plaats een reactie

  1. En omdat je zelf weer zo sportief en charmant bent, en er dus niets over zegt: IT SUCKS BIG TIME dat je die Disney challenge niet gewonnen hebt. daar krijgt GL2R ff een dikke dislike van mij (want gezien de uitslag gaan ze mij niet wijsmaken dat er geloot is). Maar inderdaad: life goes on; er zijn belangrijker dingen. Zoals lekker trainen zodat we straks fris en fruitig aan de stat staan in Rotjeknor 🙂

  2. Ik heb maar twee dingen die ik op hardloopgebied wil bereiken dit jaar, de marathon onder de drie uur en een podiumplek op de 15 km of 10 Engelse Mijl (moet ik dik onder het uur zitten op de 15 km). Zeer uitdagend, maar wel haalbaar, denk ik. Als je niet kunt falen, is er eigenlijk ook geen uitdaging, nietwaar? Beide verwacht ik pas in de tweede helft van het jaar te kunnen behalen. Ik denk hierbij aan de marathon van Eindhoven en de Kerstloop in Barendrecht, eind december (d’uh!).

  3. 50?! Ik had het je niet gegeven😉 Stoer hoor, Rotterdam, maar nog stoerder dat je je niet uit het veld laat slaan als je niet je gewenste tijd kan gaan lopen. Heel veel succes met voorbereiden, voor je het weet sta je er!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: