Spring naar inhoud

Waarom ik over hardlopen blog

Bovenstaande vraag krijg ik toch eens in de zoveel tijd te horen. De reden is eigenlijk heel simpel en stond online in mijn allereerste blog, deze verdwijnt steeds verder naar beneden dus ik kan het best nog eens vertellen. Kan ik ook meteen vertellen waarom ik er graag mee door blijf gaan.

runfleunecer foto Joshua rood

Waarom ik dus blog
Voor ik fanatiek aan het hardlopen ging was ik met hele andere dingen bezig, ik heb ruim dertig jaar muziek gemaakt als drummer en daar heb ik hele mooie herinerringen aan. Het blijft ook echt bij herinneringen in mijn hoofd, ik ken genoeg ex-medemuzikanten die hele plakboeken vol hebben met krantenknipsels en bijbehorende foto’s. Foto’s dat we in het voorprogramma stonden van het destijds populaire Clouseau met de hit daar gaat ze, foto’s dat we in Noorderlicht (wat nu 013 heet) speelden, in de Effenaar. Op diverse grote pop podia in het hele land met grote artiesten voor en na ons. Het zijn allemaal flarden in mijn hoofd, dat hoofd zit soms zo vol dat er iets uit moet. herinneringen gaan dus verloren. In de tijd dat dit zich allemaal afspeelde waren online platforms nog geen gemeen goed en Internet was geen standaard in het dagelijkse leven.

Op het moment dat ik met hardlopen begon en daar al snel iets van wilde bewaren in mijn hoofd, dacht ik dat moet anders dan alleen in mijn hoofd. Een digitaal plakboek zou het worden, makkelijk bereikbaar vanuit elke uithoek in de wereld ongeveer. Even gezocht naar wat het beste platform zou zijn en WordPress werd de keuze.
Op 13 maart 2014 poste ik mijn eerste stukje, niet bedoeld voor andere mensen maar voor mezelf. Steeds meer typte ik er op los en kwam erachter dat ik er plezier in had, het digitale plakboek werkte voor mij beter dan een echt plakboek met krantenknipsels en foto’s die nog afgedrukt moeten worden. Tot mijn verbazing gingen mensen het lezen, WordPress in nu eenmaal openbaar. Op het moment dat mensen het lezen is het een blog geworden in plaats van een plakboek waarschijnlijk.

In mijn eerste jaar had ik nauwelijks bezoekers en vond dat prima, het tweede jaar werd het op een of andere manier veel beter bezocht en steeds meer mensen wisten mijn blog te vinden. Reacties van herkenbaarheid van andere lopers dat is misschien de kracht van mijn hersenspinsels. Ik weet niet of dat de reden is van het steeds hoger wordende aantal bezoekers. Wat ik wel weet dat ik het ondertussen echt leuk vind om te doen, heel leuk zelfs.

Je vind er natuurlijk heel veel dingen terug die zich in mijn hoofd afspelen tijdens het hardlopen maar ook reviews. Ik ben zelf iemand die van alles online leest als ik iets wil aanschaffen, dat deed ik al in de tijd dat ik drumde en alles wilde weten over een nieuw type trommelstok of bekken. Nu verslind ik artikelen over hardloopschoenen, rugzakken en wat je allemaal kunt gebruiken voor-, na- en tijdens het hardlopen. Omdat ik dat zelf graag lees vind ik het ook leuk om de reviews te plaatsen. Ik wil de reviews altijd vanuit mijn perspectief schrijven dat is niet altijd 100 procent wetenschap dat het echt zo is bij een andere gebruiker maar wel bij mij. Zo kan het zijn dat als ik een oordopjes test dat ze bij mij heel goed zitten dat ze bij iemand anders uit hun oren vallen, dat zegt niks over de oordopjes maar wel over de oren.

Al met al kost het bloggen me steeds meer tijd maar het voelt als een hele fijne uitlaatklep waar ik creativiteit in kwijt kan en mijn liefde voor het hardlopen (het liefst met andere mensen) kan delen. Ik ontmoet echt hele toffe mensen door het bloggen over hardlopen, zowel online als ofline. Hardlopers dus zoals je begrijpt en dat zijn hardlopers van alle niveaus van beginner tot gevorderde ultra lopers, ik merk dat iedere loper zijn eigen verhaal heeft en dat graag verteld. Daar geniet ik van en daar schrijf ik graag over, passie dus.

Mijn blog is dus een heel dik mooi plakboek aan het worden

 

De foto hierboven is gemaakt door Joshua Rood

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

12 gedachten over “Waarom ik over hardlopen blog Plaats een reactie

 1. Waar ik achter kwam bij mijn blog is dat mensen verbaasd zijn als je een poos niet blogt. Blijkbaar lezen mensen, vreemden op het web, graag hoe het met je gaat, ook (vooral) als het wat minder gaat. Niet uit leedvermaak (hoewel die er ook zijn), maar uit medeleven. Het is een soort van “open dagboek”.

 2. Beste Mari, ik kan vanalles bedenken om tegen je te zeggen. Maar je hebt het gewoon perfect verwoord! Het is inderdaad één groot plakboek.
  Wat ik je daarom dus wil delen, is dat ik jouw blog met veel plezier lees. Jouw stijl van schrijven houd me geboeid van eerste tot laatste letter. Voor een deel kan ik me herkennen in jou. Maar ik hoop dat, wanneer ik net zo jong als jij bent, ik nog maar een fractie kan presteren van hetgeen dat jij allemaal flikt! Diepe respect voor je en hoop je snel een keer in het echt te spreken tijdens een run! 😄

 3. Leuk Mari! Ik ga binnenkort op vakantie, ik hoop dat ik dan eens tijd heb om een paar oude blogs van een aantal bloggers (waaronder jij) terug te lezen. Ik merk dat mensen bij mij vaak alleen recente blogs lezen (logisch; je moet er maar tijd voor hebben). Maar zelf ben ik wel benieuwd naar oudere verhalen van bloggers die ik volg. Hoop echt dat ik er tijd voor krijg!

 4. Beste Mari,

  Ik ben een oud- Bosschenaar en ik heb toevallig jouw blog ontdekt. Ik ben bijna 40 jaar hardloper en sinds 10 jaar ook hardlooptrainer. Ik herken mezelf in jouw verhalen en belevingen als hardloper. Leuk om te lezen welke ervaringen je hebt met de voorbereiding marathon of gewoon een rondje loopje. Ik loop gemiddeld vijf keer per week en geniet er altijd met grote teugen van. En na de training mijn hardloopschoenen weer in de kast zet, kijk weer uit naar de volgende training. En zoiets lees ik ook in jouw blog. Gewoon genieten van het hardlopen. Keep on running in a free world. Dank voor je gedeelde enthousiasme voor het hardlopen, ik blijf je volgen !

  Groet,

  Henny van de Ven RunningMaarn

 5. Mari,
  Leuk om te lezen. Ik zie uit naar je toekomstige blogposts. Leef je uit in zowel tekst als ervaringen en ik ben benieuwd wat je verder allemaal beleefd mbt hardlopen en bloggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: