Spring naar inhoud

Hardloopmeiden kanjers zijn jullie, part 2

Vorig jaar rond Valentijnsdag schreef ik het onderstaande stuk en de kern van het verhaal is alleen maar meer waar geworden. Ik heb echt respect voor jullie hardloop meiden/dames. Als je het vorig jaar al hebt gelezen lees het nog eens en besef hoe bijzonder jullie zijn. Is het nieuw voor je, deze is voor jou.

Ik weet het nog als de dag van gisteren het eerste Run2Day magazine wat ik in mijn handen kreeg. Jij stond daar in en leek mij aan te kijken met je mooie ogen. Ik wist niet wie je was maar zag je rennen alsof je een antilope was, zo mooi van tred en in de coolste outfits. Die kleurrijke outfits staan jou natuurlijk buitengewoon goed en de mannen in het zelfde magazine zijn eigenlijk maar figuranten in hun eeuwige zwarte tights. Vaak zag ik je op posters in de winkels, altijd rennend altijd lachend.

manon
Foto: Jordy Hindriks – Run2Day

Het bovenstaande is uiteraard enigszins overtrokken, maar dit was eigenlijk mijn eerste kennismaking met een hardloopster. Nu weet ik dat de mooie dame in het magazine Manon heet. Manon is niet alleen enorm fotogeniek maar ook een echtte hardloopster. Manon loopt Marathons en doet dat heel goed. Na de kennismaking in het magazine heb ik haar wel eens in real life ontmoet omdat ze met grote regelmaat bij de Junkies in Amsterdam meerent. De eerste ontmoeting heb ik nog een kort gesprekje gehad en stamelde vast iets onzinnigs. Manon blijft een favoriete hardloopvrouw volgens veel lezers van het Run2Day Magazine als ik het zo om mij heen hoor. Manon staat model voor veel hardloopvrouwen/meiden.

Hardloopvrouwen daar wil ik het eens over hebben, daar heb ik toch wel echt bewondering voor. Van nature hebben de mannen natuurlijk een voorsprong, die moesten in hun berenvel al achter de konijnen aan rennen anders hadden ze niks te eten. De mannen renden al terwijl de vrouwen nog in hun grot zaten en zich bezig hielden met de nieuwste muurschilderingen. Dat hebben ze goed ingehaald ze doen voor de mannen echt niet onder. Zo kreeg ik een paar weken geleden een bericht van een renner die ik hoog in schat en ik snel vind. Hij had mee gedaan aan een wedstrijd en vertelde “ik was net achter de snelste vrouw binnen”, dat zegt genoeg. De vrouwen doen het super goed!

Door Asics, Odlo en andere merken worden de leukste hardloop spullen op de markt gebracht met name voor vrouwen. Dat doen ze goed want bij elke nieuwe lancering van nieuwe mooie spullen staat Instagram vol met meiden die in deze spullen lopen. Dat houd dus in dat die meiden zich buiten het feit dat ze zich in het zweet rennen ook bezig houden met wat hip en trendy is. Daarnaast gaan ze zelden naar een wedstrijd zonder de juiste make-up, kleur nagels, matching kleding setjes en ingevlochten haar. Bij de meiden komt bij dat hardlopen veel meer kijken dan bij “ons” mannen. De meiden zien er dan ook tijdens een halve marathon veel beter uit dan de mannen, ze shinen bijna altijd. Echt waar kijk de foto’s op de evenementen pagina’s er maar op na.

Of dan de vrouwen die beginnen met hardlopen om wat af te vallen en daardoor een kompleet nieuwe levensstijl aan gaan en doorzetten tot op het punt waar mannen vaak al drie keer eerder de handdoek in de ring zouden gooien. Deze vrouwen inspireren dan weer zo enorm veel andere mensen. Of de vrouwen die gewoon heel lang door rennen in hun zwangerschap ze zijn er echt. Jullie doorzettingsvermogen is vele malen groter dan dat van de mannen.

In het kader van Valentijnsdag deze ode aan Manon, maar niet alleen aan Manon maar aan alle hardloopvrouwen.
Manon had ook Susanne, Eva, Masha, Marlous, Mellanie, Marieke, Sanne, Anouk, Lotte, Loes, Francien, Inge, Lia, Kim, Nikki, Denise, Maaike, Jessica, Andrea, Kirsten, Udjen, jildou, Maud, Hanneke, Lieske, Esther, Petra, Gaby, Kim, Alexia, Sanne, Hedwig, Anouk, Liset, Elsa, Inge, Ilse, Ilona, Corine, Debbie, Tamara, Stacey of Iris  kunnen heten.

Zonder jullie zou het allemaal veel saaier zijn. Jullie zijn kanjers, allemaal.
Ik ga trouwens op valentijsdag gewoon lekker een rondje lopen, jullie ook?

P.s. like jullie mijn Facebook pagina al, voor leuke nieuws feitjes over hardlopen?

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

11 gedachten over “Hardloopmeiden kanjers zijn jullie, part 2 Plaats een reactie

  1. Wat lief! en wat ik nu zo leuk aan jullie vind, maakt niet uit om welke reden je bent gaan rennen. altijd respect. Helaas geen loopje voor mij vandaag. zat wel in planning maar keelontsteking opgelopen. veel plezier vandaag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: