Spring naar inhoud

50 en nu….. Hardlopen dan maar

Vandaag is het dan zover 50 jaar ben ik geworden, het is toch een best bijzondere leeftijd. Je weet bijna zeker dat je over de helft bent en je weet zeker dat je pensioen meer dichtbij is dan ver weg. Als ik een beetje terugkijkt dan zie ik alleen maar stijgende lijnen in ongeveer alles en dan niet in de materiële dingen om me heen maar juist in het leven zelf.

RAM_8457

Je krijgt naar mate je ouder wordt meer rust in je donder. Gisteren had ik iemand aan de telefoon (en voordat jullie denken dit is toch een hardloopblog waarom dat gewauwel, dat gesprek ging over hardlopen) en die had het over balans in je leven. Balans wordt handiger als je rust hebt die rust krijg je toch ook weer in je leven met bijvoorbeeld, tadaaah… Hardlopen.

Maar wordt het anders dat hardlopen als je ouder aan het worden bent. Eerlijk gezegd ik heb werkelijk geen idee. Je spieren zullen best wel minder gaan presteren maar de zin om te gaan hardlopen is vaak zo groot dat ik niet bezig ben met spieren maar met genieten.

Dat hardlopen heb ik nog maar 4 jaar geleden ontdekt en het zit nu zo in mijn dagelijks leven dat ik me nauwelijks kan voorstellen hoe het is zonder. Ook al loop ik maar 3 keer in de week ik ben er toch echt iedere dag mee bezig.

Wat ik trouwens echt een onwijs cadeautje vind is dat jullie mijn verhalen lezen en waarderen, Jullie zijn lief.

Weet je wat, het is mijn feestje ik ben vrij en ga een rondje doen.

Ok Doei

 

 

P.s. kleine update, ik heb er inmiddels een heerlijk rondje van 9 km opzitten, voel me heel erg jarig door alle berichtjes en liep 9 km te shinen!

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

26 gedachten over “50 en nu….. Hardlopen dan maar Plaats een reactie

  1. Gefeliciteerd Mari.
    Leuk om te lezen dat je geniet van het hardlopen. Ik wordt dit jaar 60 !!! en heb het hardlopen pas 10 jaar geleden ontdekt.
    Volgens mij kun je het heel lang volhouden. Ik train gemiddeld 4 a 5 keer per week en hoop over 2 weken mijn 23 ste marathon te lopen in Barcelona. Hoezo oud, ik blijf gewoon genieten zolang als ik lopen kan. Fijne avond nog.

  2. Proficiat Mari! Ik heb de magische grens (50) afgelopen jaar ook bereikt. In 2013 begonnen met marathon lopen en voelt steeds beter. Inmiddels in training voor mijn vijfde marathon en lopen is ook voor mij a way of life geworden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: