Spring naar inhoud

Free running clinic in Utrecht

Ik eindig mijn blog vaak met de kreet, keep on running in a free world. Dat heb ik op dinsdagavond 29 februari heel letterlijk genomen want ik nam deel aan een free run clinic in hartje Utrecht.

Asics Freerunning Zout Fotografie Full Res (8 van 74)

De aanleiding was de introductie van de FuzeX collectie van Asics. De schoenen had ik al een paar weken in huis via My Asics Expert club (tip, meld jezelf aan en maak ook kans op het testen van Asics gear) maar de kleding had ik alleen nog maar online gezien. Om 18:00 uur melde ik ik me op de locatie waar ik een tas met de FuzeX kleding kreeg met het verzoek meteen om te kleden. Blij verrast met wat er voor mij was uitgezocht. Een mooie tight met print en dito short, een heel mooi shirt en jack maakte met de schoenen die ik had meegebracht het geheel in stijl kompleet. Binnenkort ga ik uitgebreid in op de schoenen en op de kleding. De kleding vind ik echt mooi ontworpen en vrolijk, ondanks dat de tight en short donker zijn maakt het licht blauwe jack het op een vrolijke manier af. Ik werd er in ieder geval blij van.

Waar ik ook blij van werd was de ontmoeting met alle andere testers/bloggers. Het is echt een feest ze tegen te komen en de sfeer was meteen goed. Na een introductie van een Asics schoenen expert met uitleg over het ontstaan van de collectie kregen we een intro op de Free Run clinnic.

Asics Freerunning Zout Fotografie Full Res (65 van 74)

De clinic zou gegeven worden door twee coole gasten van de Freerunacadamy, deze dudes zijn al jaren geleden begonnen met free running en geven nu clinics en workshops aan iedereen die het maar wil. Ik was nieuwsgierig en stond te popelen om te beginnen. Toen ik nog een klein mannetje was bracht ik mijn tijd graag door in bomen en op daken van gebouwen, klimmen en klauteren dat vond ik wel leuk, ondertussen ben ik geen klein mannetje meer maar in mijn hoofd is dat klimmen nog steeds aantrekkelijk.

Vandaag gingen we dat dus combineren met rennen en dan krijg je free running. Met zijn allen jogden we naar de locatie die geschikt was voor de basisprincipes. Het eerste deel daar had ik geen moeite mee, de lazy vault (sprong over een obstakel) was een van de eerste technieken. No problem en de rest van dit stukje ook niet. Hierna gingen we een andere techniek oefenen de Wall Spin, leveltje of 6 hoger leek mij. Mijn hoofd snapte het allemaal best maar omdat over te brengen naar de rest van mijn lichaam was nog niet zo handig. Maar goed met de nodige hulp lukte het ongeveer. Als laatste gingen we nog even een wall flip doen (je loopt tegen een muur omhoog en maakt een koprol achterover). Zo gezegd niet zo gedaan, tegen een schuine wand aanrennen en de twee mensen aan de zijkant gooide ons gewoon ondersteboven, het was echt cool om te doen.

Asics Freerunning Zout Fotografie Full Res (56 van 74)

Na al deze moves zijn we weer terug gerend naar de startlocatie waar we afscheid van elkaar namen en in de trein terug zat ik met een grote glimlach. Dit was echt een top avond!

Als ik de schoenen ruim heb getest volgt er uiteraard een eerlijke review, ook zal ik daar de kleding bespreken. Dankjewel Asics voor de toffe avond.

Keep on running in a free world!

 

P.s. volg je mij al op Facebook, vind ik leuk en je krijgt nog meer hardloop nieuws.

De foto’s bij deze post zijn verzorgd door zoutfotografie

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

7 gedachten over “Free running clinic in Utrecht Plaats een reactie

  1. Gaaf zo een clinic!! Ik heb de fuzex ook (inderdaad via expert club en ze lopen best wel lekker! Ookal zijn ze niet helemaal geschikt voor mijn voeten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: