Spring naar inhoud

Hardlopen is leuk maar niet altijd

In mijn laatste post had ik het hoofdzakelijk over een lange duurloop in dit grijze seizoen en die wekte misschien de indruk dat ik het allemaal niet zo leuk vind dat hardlopen op het moment.

duurloop
Niets is minder waar, ik geniet van hardlopen. Iedere dag, elke dag ook de dagen dat ik niet loop. Mijn collega A. naast me wordt compleet gestoord omdat ik het over niets anders praat lijkt het wel. Ik denk dat 80% van de gesprekken over hardlopen gaan en hoe leuk het weer was. Op maandag moet hij (of hij wil of niet) mijn hardloopverhalen van het weekeinde aanhoren de rest van de week gaat het ook elke pauze over hardlopen. Zelfs als hij begint over de wereldproblematiek dan weet ik op een of andere manier het gesprek toch richting mijn geliefde lopen te wenden. Sorry A. maar ik kan er niets aan doen, het zit in mijn systeem en dat weet jij inmiddels als geen ander.

Toch nog even over dat loopje wat niet lekker ging afgelopen weekeinde en de andere die ik de laatste tijd heb gehad die minder lekker gingen. Die loopjes werden afgewisseld met geweldige rondjes hardlopen dus het is in balans, ben maar niet bang. Hardlopen is echt heel fijn en leuk maar dat is het niet altijd, dat weten jullie ook. Het kan ook niet zijn dat het altijd een euforisch rondje is, je bent aan het trainen om iets te bereiken en dat mag soms best moeite kosten. Omdat je die moeite erin steekt en soms buiten je comfort zone loopt wordt het wel eens zwaar en soms is het dan echt even NIET leuk. Denk aan je interval training, hoeveel mensen haten dat! En toch als je het hebt gedaan denk je, yes dat heb ik toch maar geflikt. Als je diep gaat wordt je sterker, diep gaan mag moeilijk zijn en soms pijn doen. Dat het op dat moment even niet leuk is vergeet je snel genoeg. No pain, no gain of zoiets

Ik kan wel altijd van de daken afschreeuwen hoe tof hardlopen is maar als iedereen eerlijk kijkt naar zijn eigen rondjes, het is niet altijd even leuk en ook dat is leuk.

Woensdag, vanavond ga ik weer hardlopen en geloof dat wordt een te gek rondje!

 

P.s. waar ik helemaal blij van zou worden, als iedereen op 29 mei in Den Bosch mee zou komen rennen tijdens de Vestingloop  ga ik nog op terugkomen, stay tuned.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “Hardlopen is leuk maar niet altijd Plaats een reactie

  1. Hoe heerlijk herkenbaar, collega’s die hardloopverhalen aan moeten horen, hahaha. Maar ik zal je wat vertellen, een van mijn collega’s was het zo zat om het alleen maar aan te horen dat hij het ook is gaan proberen, en maand loopt hij zijn eerste wedstrijd. De aanhouder wint, wie weet krijg je je collega ook nog zo ver 😜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: