Spring naar inhoud

Van A naar Beter, Rotterdam Marathon 2016

En net zo snel als een chocolade paasei smelt in de lentezon achter een raam is ook deze week weer snel voorbij gegaan.

rocker tot runner bossen

De zon waar ik echt aan toe was deed zijn best en de keren dat ik in de avond ging hardlopen was ik niet alleen. De week hiervoor was er niet een dat ik dacht joepieee de Marathon is er bijna en ik ben er klaar voor, ver van dat zelfs. Hoe anders deze week was, Woensdag zou ik 5 kilometer moeten joggen maar dat werden er tien in heel fijn gezelschap op een rustig tempo. Donderdagavond stond er 13,5 kilometer op het schema en ik had gezelschap van M. die ook in de voorbereiding voor de Rotterdam Marathon zit. 13,5 kilometer op een stevig tempo en dan nog kan ik mijn mond niet houden en klets aan een stuk door. Goed voor je conditie zullen we maar zeggen.

Dit waren in ieder geval al weer twee loopjes uit mijn schema die erg fijn waren, nog maar een te gaan en die moest 30 kilometer zijn. Ik had geen zin om alleen te lopen omdat de vorige langere loopjes niet leuk waren. Gelukkig had E. ook zin om een ieder geval een stuk mee te rennen op zondag ochtend. De dag ervoor lekker rustig aan gedaan, rekening gehouden met eten en alle snacks laten staan. Zondag ochtend om 7 uur eruit voor Junior en om negen uur zouden we ongeveer gaan lopen. Tijd genoeg en ik at een standaard ontbijt van twee beschuitjes en een stuk peperkoek, koffie, sinaasappelsap en een Yakult.

Zelfs als ik in de ochtend ga lopen wil ik toch gedoucht hebben, ik voel me dan pas echt wakker. Daarna meteen in mijn hardloopkleding gesprongen en mijn spullen ingepakt. Alles wat ik mee wilde nemen in mijn Nathan rugzak en klaar om te gaan.

Daar gaat mijn telefoon “ping” een Appje van E., ze is niet fit en gaat niet mee. Hmm tegenvaller maar ik moet toch gaan, overheenzetten en door. Dan toch nog snel een koptelefoon mee om onderweg naar wat muziek te luisteren. Meestal zet ik 3fm aan en dan lijkt het alsof ik niet alleen loop en de dj tegen mij aan het praten is.

Ik had een nieuwe route de avond ervoor uitgezet met behulp van afstandmeten.nl en had alle punten in me opgenomen. Er zaten wegen in waar ik nog nooit was geweest dus een beetje voorstudie kan dan geen kwaad.

Hop naar buiten, gps op het horloge en lopen. Het was nog best fris dus was blij dat ik mijn handschoenen aan had gedaan. Het was ongeveer 3 graden en ik merk dat mijn spieren dan gewoon meer moeite hebben. Ze moeten warm worden, bewegen en vooral warm blijven. Dat kost energie en dat voel ik. De laatste keren had ik behoorlijk last van mijn buik op de lange duurlopen boven de 20 kilometer, vandaag ging ik maar weer iets nieuws proberen. Gelletjes vallen gewoon iedere keer niet goed en hele repen vind ik ook echt lastig te verwerken tijdens het lopen. Krijg ze gewoon nauwelijks weg en gelletjes lijken wel rechtstreeks van boven naar onder te lopen, van ingang naar uitgang. Deze keer had ik clifbloks van het merk Clifbar bij me. Dat zijn een soort halfzachte chewing gums, net wat zachter als winegums maar wel iets groter. Ze hebben geen heel erg aanwezige smaak maar wel wat zoetig en dat is prettig in je mond. Iedere 5 kilometer nam ik er een met een flinke slok water er achteraan. Normaal gesproken krijg ik rond de 15 á 18 kilometer last van mijn maag dus het was weer een spannend moment. Wat denk je? Niks geen last, al het meegenomen wc papier kon gewoon in mijn rugzak blijven, zou dit zo blijven?

rocker tot runner clifbloks

De route was mooi en de zon was blij en scheen er lustig op los. Langs watertjes, door de hedendaagse kastelen wijk “Haverlij” in Engelen en via Vlijmen en polders richting de Drunense Duinen. Over de helft kon ik via de bossen van Vught weer terug naar Den Bosch. Het uitzicht wat mij begroet als ik dan Den Bosch nader geeft me altijd een fijn gevoel. Vanuit de polder loop je recht op het centrum af richting het middelpunt van de stad, de Sint Jan’s kathedraal. Die kathedraal zie je al vanaf vele kilometers boven de skyline uitsteken en het voelt als een baken waar je naar toe moet.

Ik had 30 kilometer heerlijk gerend in mijn eentje zonder maagklachten en was thuis met al het wc papier nog in mijn tas en een buik vol clifbloks. Mijn renweek was top!

Nu nog een week met een lange afstand en dan gaan we gas terugnemen.
Kom maar op Rotterdam Marathon, ik heb zin in je!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

8 gedachten over “Van A naar Beter, Rotterdam Marathon 2016 Plaats een reactie

  1. Wat goed dat je toch nog wat nieuw eten uitprobeert. Ik kan me voorstellen dat je wel iets moet eten, maar als je constant last ervan krijgt gaat het eten je ook tegenstaan. Wie weet heb je eindelijk de juiste bars te pakken. Succes met de laatste loodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: