Spring naar inhoud

Weglopen van het asfalt, meer buiten spelen

De Rotterdam Marathon komt dichterbij en daarna ga ik voorlopig niets plannen, maar toch…

Trail

Gisteren was ik op bezoek bij The North Face, het merk van de echte outdoor sporters. Nu heeft de North Face ook een andere lijn gepresenteerd voor de iets minder extreme sporters waar ik onder val en daar kom ik binnenkort op terug. Ik was daar gister met een aantal andere mensen waaronder mensen die toch veel meer naast het asfalt lopen dan erop. Zo had ik een tof gesprek met iemand die vooral in de bergen en bossen loopt. Ook in mijn directe loopvrienden kring zijn er veel mensen die liever door bossen en duinen rennen. Ik niet, ik loop op de verharde weg. Ja voor een foto ga ik wel de bossen in en soms ook wel een paar honderd meter als ik weet dat daar achter weer asfalt is. Maar verder zijn fietspaden mijn domein, daar voel ik me thuis en daar loop ik lekker

Ik heb al een paar keer gezegd, ja zo’n zachte ondergrond dat is toch niks. Ik moet me veel te veel concentreren op hoe ik mijn voeten neerzet en voor je het weet lig ik weer lekker met mijn gezicht in de bramenstruiken. Maar als ik het niet ga doen kan ik nooit ontspannen over een lekker bospaadje rennen, je moet het gewoon wel oefenen lijkt me. En ik denk als je dan dan ontspannen kunt, dan is er niks wat meer ontspanning brengt dan door de bossen rennen inplaats van er omheen.

Als ik alle verhalen van trails hoor en de prachtige foto’s zie die dat oplevert dan trekt me dat wel. Na Rotterdam heb ik met mezelf afgesproken om vaker naast het asfalt te lopen, beginnen met een grasveldje en dan maar verder zien.

Het wordt meer buitenspelen deze zomer.

p.s. volg je mij al op Facebook, vind ik leuk en je vind er nog meer hardloopnieuws.

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

9 gedachten over “Weglopen van het asfalt, meer buiten spelen Plaats een reactie

  1. wijsheid komt met d ejaren;-) In de trails ben je een met de natuur en kom je makkelijk in een flow. oefening baart kunst, ook tijdens het onverhard lopen. Ik betrap me er op dat ik nog steeds te vaak verhard loop (gemak, tijdsgebrek). heb onlangs een nieuwe vorm bedacht: van huis naar een bepaald punt lopen en dan zo weinig mogelijk over verharde paden (ik liep nog net niet door de struiken), maar je wordt wel creatief/inventief. Lekker kris-kras. may the road go with you!

  2. Ik hoop dat je rekening houdt met alle rommel die vaak in de berm naast fietspaden wordt gedropt, blikjes en dat soort dingen!
    Ik heb het ‘geluk’ aan de rand van het bos te wonen aan een onverharde weg, dus verhard lopen is voor mij een grotere uitdaging dan onverhard, maar echt; het is heerlijk! Kijk uit naar je off-road posts 🙂

  3. Rian@ Trailrunnen is echt zoveel leuker dan op de weg lopen. Lekker in de natuur en niet de druk om pr’s te lopen. Het is ook nog eens beter voor je gewrichten. Morgen loop ik in de Ardennen een trail van 32 km dat word genieten en een beetje afzien. Ben heel benieuwd naar jou trail ervaring als je die gelopen hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: