Spring naar inhoud

Net even anders bij The North Face

Zo zit ik in de trein naar Baarn en stap binnen in een showroom waar extreme sporters, journalisten en twee bekenden aanwezig waren.

Wat was er aan de hand, ik was uitgenodigd om de presentatie van de nieuwe spring- summer collectie van The North Face bij te wonen. Ik dacht dat dit merk echt voor de extreme sporters was, maar er is meer. Inmiddels heeft dit mooie merk ook voor de sporters die niet iedere dag aan een bergwand hangen een collectie gemaakt onder de naam Mountain Atletics.

mountain athletics cover

De Mountain Athletics is een collectie sportkleding voor mannen en vrouwen die met verschillende sporten actief zijn, of je nu gaat bootcampen, hardlopen of een stevige crossfit sessie doet. De kleding is voor al deze sporten geschikt en heeft doordachte details. Zo is er het Kilowatt jacket. Dit coole vest heeft naadloze verstevigings stukken in de schouder partij zo dat deze minder slijten van je (hardloop)rugzak, goed over nagedacht dus. Buiten dat ziet het er echt heel vet uit! Zo heeft de collectie een uitgebreid assortiment in mooie kleuren voor mannen en vrouwen geschikt voor diversen sporten. In Amsterdam gaan vanaf april zelfs speciale clinics gegeven worden met uiteenlopende karakters, een ochtend aan de klimwand werd al genoemd.

mountain athletics

Wat leuk is van de Mountain Athletics collectie is dat er ook een trainingsapp is uitgebracht die je verder helpt in je training. Je kiest een sport, in mijn geval hardlopen en de app laat je oefeningen zien waar je beter van wordt. Let wel geen hardloop oefeningen maar bijvoorbeeld core stability. Hier onder zie je in een korte film hoe de app werkt.

Tijdens de presentatie konden we plaatsnemen op de Lamzac, deze ubercoole met lucht gevulde zit- ligzak is voortgekomen uit het beste idee van Nederland. Ik kwam erachter dat dit jongensdroom bedrijf gewoon in Den Bosch (mijn woonplaats) zit en sprak uitgebreid met de mensen achter de lamzac. Maar terug naar The North face, het mooie merk wat net wat anders is dan de andere sportmerken.

Na de presentatie kregen we de kans om alle kleding echt goed te bekijken en zelf even vast te houden en te voelen wat voor kwaliteit het is. Ik ben onder de indruk van de materialen en je ziet dat de oorsprong in outdoor sport ligt, schuurbestendige FlashDry-stof bijvoorbeeld dit zorgt ervoor dat de stof supersnel droog is als deze nat wordt. Ook namen we nog een kijkje in het North Face Museum waar kledingstukken uit de lange historie te zien waren.

Na een geslaagde middag trok ik mijn North Face Thermoball jack aan en ging op de OV fiets weer naar het station. Dank aan The North Face voor de uitnodiging en Andrea en Debbie voor de gezelligheid.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Net even anders bij The North Face Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: