Spring naar inhoud

Pijntjes en vermoeidheid, over 6 dagen de Marathon

Het is nu maandag en over 6 dagen zit als het goed is mijn tweede Marathon er op, hoe was mijn voorlaatste week.

bossche broek mari durieux

Het was een week van iets rustiger aan met de kilometers en dat was welkom na zware weken met lange afstanden. Ik kan nu echt de verschillen benoemen tussen mijn vorige Marathon (Amsterdam 2015) en deze, het grote verschil is dat mijn schema toen langer was. Nu het allemaal wat korter op elkaar zit heb je ook minder tijd om te herstellen en dat vind ik dus zwaar. Ik merk dat ik de laatste weken moe was en dat ik ook wat humeuriger werd, sorry omgeving. Maar goed vorige week had ik wel weer heel fijn gelopen en ik heb ook echt zin in Rotterdam.

Op woensdag zat ik in de trein op weg naar een fotoshoot van Run2Day waar jullie binnenkort hopelijk meer van zien. Ik moest met de trein overstappen in Rotterdam en langzaam reden we de stad binnen, ik zag het Hofplein met daarachter de Coolsingel door het raam. De vlaggen wapperden al en ik wist dat ik daar zou starten op 10 april. De  zenuwen begonnen meteen te komen en ik besefte meteen weer hoe bijzonder het is om een Marathon te lopen. Op woensdagavond had ik weer een heerlijke 10 kilometer met de Running Junkies en op donderdag had ik een kort rondje van 5 kilometer. Afgelopen zaterdag had ik met een aantal mensen gepland om onze gezamenlijke binnentuin op te ruimen, zo gezegd niet zo gedaan. Uiteindelijk is het weer schoon en kan de zomer beginnen er was alleen een ding wat jammer was. Ik was aan het sjouwen met zandzakken en die waren net iets te zwaar, uiteindelijk ging ik door mijn rug en heb daar nu behoorlijk last van. Helaas pindakaas, slechte timing.

Gisteren (zondag dus) stond er een rondje van 13,5 kilometer gepland en dat was helemaal niks, zware benen, het tempo niet kunnen vinden, pijntjes in de knie en tot overmaat van ramp deed mijn rug met iedere stap meer pijn. Na 6,7 kilometer hield ik het voor gezien en ging naar huis. Op een mooie zomerdag liep ik voor geen meter. Gelukkig hoorde ik van veel mensen die volgende week Rotterdam ook lopen dezelfde klachten, zal er wel bij horen. Snel vergeten en deze week echt rustig aan doen, zondag sta ik op de Coolsingel.

Ik ga ervoor, heb er zin in en of ik er klaar voor was horen jullie achteraf wel. Ik heb nu al dikke voorpret van alles wat er gebeurd op internet rondom de Marathon van Rotterdam. Het gaat echt wel pijn doen tegen het einde. Zoals de Rotterdammers zelf al zeggen “het is een fijn pleuris eind” en dat zal toch wel, niet dan.

 

P.s. in Mei is er een supertof hardloopevenement in Den Bosch en jij kunt twee startbewijzen winnen. Lees hier hoe je die kunt winnen.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

33 gedachten over “Pijntjes en vermoeidheid, over 6 dagen de Marathon Plaats een reactie

 1. Nog een rotterdams woord ” Sterker door strijd” man dit gaat jouw lukken!! Als het goed is sta ik na de kwart marathon op oostplein met vlaggetjes met het jkr logo en hoop ik je een laatste cheer te kunnen geven voor dat mooie laatste stuk

  Succes you can do this

 2. Ik had er ook last van zondag! Het ging voor geen meter. Nog 2x een klein stukje lopen en 1x naar crossfit en dan sta ik op de 1/4de van Rotterdam 🙂 hopelijk gaat het een beetje

 3. Wat ontzettend herkenbaar weer! Ik voel mij precies zo. Dit wordt mijn eerste Marathon, maar ik heb precies dezelfde gevoelens bij mijn voorbereiding. Vind het wel heerlijk om te zien dat inderdaad overal op internet het sfeertje aanwakkert. Prachtig! Wat een voorpret, nu al. Ik ben huiverig, maar ik heb er ook ontzettend veel zin in!
  Wat ik altijd zeer prettig vind aan jouw posts en updates is dat je zo heerlijk reëel bent. Het gaat niet altijd over de bloemetjes en de bijtjes, want het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Daar heb ik zelf ook veel ervaring mee en ik probeer dan ook zo veel mogelijk de andere kant ervan te delen. Ik vind het prachtig en geniet van iedere minuut van de voorbereiding, maar ik post ook een foto na een rampzalige eerste 28 km, en dus afgelopen weekend ook na een minder geslaagde loop, zo net voor de Marathon. Maakt jouw blog zo veel leuker om te lezen, nuchtere Hollander! 😀 Wilde ik toch even kwijt: hulde!

  • Dankjewel Willemijn voor je lieve woorden en over zondag.. Jij gaat zoveel plezier beleven aan je eerste Marathon, het word nooit meer zoals je eerste geniet daar intens van, zelfs van iedere zware kilometer. You Rock!

 4. Dat zijn vast die taper-zenuwen ofzo waar ik veel lopers over hoor! Komt goed hoor Mari! Ontzettend cool dat we nu ‘samen’ een fijn pleuris eind gaan zitten te lopen te rennen!! Ik verheug me er op! X

 5. Succes, ik loop zondag ook mijn eerste marathon in Rotterdam, heb afgelopen zondag een halve gelopen (eigenlijk te veel dus), het lopen ging vorige week prima maar de rest van de telkens gevoelige knieën. Dus ik ga waarschijnlijk 2x fietsen van de week en eind van de week carboloaders bijtanken en gaan…

 6. Ja hoor, best herkenbaar. Al ging mijn duurloopje afgelopen weekend wel goed, ik had toch ineens een pijntje in mijn voet. Waar dat nou weer vandaan kwam…
  En twijfels, nog steeds. Neem ik nou wel of niet zelf water mee, wanneer neem ik welke gelletjes, moet ik niet nog wat anders eten onderweg…
  Heel veel succes zondag, misschien zie ik je nog ergens in de drukte!

 7. Hoi Mari,
  Leuk om je stukjes te lezen! Voor mij wordt het zondag ook mijn tweede (na Eindhoven vorig jaar). Ik ben heel benieuwd hoe het gaat lukken, maar (vooralsnog) een stuk minder zenuwachtiger en m’n schema kan ik een stuk beter ‘loslaten’.
  Ik wens je nog veel rust en herstel toe in deze laatste dagen 🙂

 8. Inderdaad, op het laatste moment nog even wat pijntjes e.d. Zal wel bij de spanning horen. en een zandzak tillen had ik misschien toch pas over twee weken gedaan 😉 Succes Mari, je kan het. Je bent goed getraind!

 9. Hopelijk is het lichaam weer helemaal in orde. Mari, en al de anderen die hier morgen in Rotterdam mee gaan doen, veel succes gewenst. De trainingen zitten er op… het weertje belooft goed te zijn… de sfeer zal zeker in orde zijn… en wij, lopers… gaan er allen van genieten eh. Succes, en wie weet, misschien tot morgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: