Spring naar inhoud

Rotterdam Marathon alles onder controle, behalve..

Jahaaa, het is bijna 10 april, de dag dat de Rotterdam Marathon van start gaat op de Coolsingel en ik sta daar ook. Nu zie ik allemaal tips en trics voorbij komen wat te doen de laatste dagen voor die magische afstand. Ik lees ze allemaal en neem het in me op, gelukkig kan ik ook terug vallen op mijn eigen Marathon ervaring van vorig jaar.

Ik maak me dus niet zo heel erg druk over wat ik mee wil nemen voor onderweg. Ik loop zonder muziek dus een playlist maken is ook al niet van toepassing en dat scheelt al weer uren gestress. In Rotterdam zijn genoeg drankposten met goede drinkbare bekertjes (met een sponsje erin) dus drinken neem ik zelf ook niet mee. Geen gelletjes maar Shot Bloks van Cliffbar wordt mijn voeding, klein en compact ook geen zorgen wat dat betreft. Alles wat ik mee wil nemen past in mijn SPIbelt die zichzelf ook tijdens mijn vorige Marathon heeft bewezen. De avond ervoor eet ik pannenkoeken, daar heb ik de laatste weken mee geoefend en dat gaat goed. Mijn ontbijt op zondag wordt een gewoon standaard ontbijt zoals altijd. Mijn Schoenen de Asics Nimbus 17 gaan aan mijn voeten en daarna kan ik ze weg gaan gooien, twee Marathons hebben ze dan hun best gedaan en zijn aan vervanging toe.

De weersverwachting is er een die mij aanspreekt, 14 graden en half bewolkt. Wat mij betreft ideaal en een Running Short en mijn Running Junkie shirt wordt de dresscode. Vuilniszak mee voor in het startvak en warme kleding voor na de race. Je ziet alles lijkt dik voor elkaar en ik heb alles onder controle.

Alles onder controle behalve….. Mijn lichaam.
Dinsdag werd ik wakker met keel,- hoofd- en spierpijn. Gewoon gewerkt maar voelde me zwaar ellendig, zo ellendig dat ik woensdag en donderdag thuis in bed ben gebleven. Waarvan ik dacht dat het een gewone verkoudheid was, blijkt dat er ook een niersteentje in de weg zat (dat is niet vreemd voor mij, heb ik vaak). Dat steentje is uit mijn nieren en onderweg naar de natuurlijk uitgang, dat scheelt echt wel met de lamlendigheid die ik voelde. Nu nog even helemaal herstellen en hopen dat het goed komt voor zondag 10:00 uur. Ik ga alleen starten als het verantwoord is, dat is iets wat als een paal boven water staat.

run on paracetemol

Ik hoop dat ik de komende dagen mooie verhalen kan vertellen hier!

Categorieën

Hardlopen

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

21 gedachten over “Rotterdam Marathon alles onder controle, behalve.. Plaats een reactie

  1. Nog even sudderen van het ziek zijn. Niet te veel inspanning leveren aan wat dan ook. Uitrusten en erop vertrouwen dat het zondag weer goed is allemaal. Beterschap en heel veel succes zondag. Zet hem op.

  2. Beterschap. En let heel goed op jezelf en láát ook goed op je letten: een marathon kan op herhaling, maar een Mari, daar is er maar 1 van en daar moet je pas echt zuinig op zijn!

  3. er gaan nog veel mooie loopjes volgen. Beter strijdend ten onder, dan helemaal niet mee doen. Nu zuur, maar een noodgedwongen verstandig besluit. Let op je herstel, niet te snel weer een loop willen doen. may the road be with you

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: