Spring naar inhoud

Een week na de “mislukte” Marathon

Het is inmiddels een week na de Marathon van Rotterdam die ik niet uit kon lopen door teveel pijn in mijn knie. Dat mislukt heeft ook alleen maar betrekking op het doel, het uitlopen. Dat was natuurlijk allemaal al te lezen vorige week in het DNF bericht.

Mari Durieux

Dat bericht is duizenden keren gelezen en ik heb echt hartverwarmende reacties gehad, hier en op andere platformen. Dat heeft me echt zoveel goed gedaan dat ik terug kijk op een prachtige dag, uiteraard zag ik dat vorige week zondag niet zo en was ontroostbaar. Het schrijven van het blog vorige week gaf me een goed gevoel en ik beleefde het helemaal weer opnieuw, alleen kreeg ik de regie zelf weer in handen. Afgelopen woensdag ging ik zoals altijd naar de Running Junkies, niet om hard te lopen (dat ging helemaal niet) maar om mijn gezicht te laten zien en mijn verhaal te doen. Ook daar kreeg ik zoveel warmte over me heen en dat draagt bij aan het gevoel dat ik die “mislukte” Marathon toch als iets heel moois kan ervaren.

Is er dan niet negatiefs, ben jij echt zo belachelijk positief ingesteld hoor ik je bijna denken. Nou ja ik ben best heel positief ingesteld maar er zijn echt wel wat minpunten als je een DNF hebt.

De dag na de Marathon zie je alleen maar foto’s van mensen die het wel hebben gehaald, lachende mensen met medailles. Je ziet wel de pijn van de 42 kilometer maar je ziet ook trots in de ogen van de mensen op de foto’s. Die foto’s heb ik niet maar ik heb een groot gedeelte wel gelopen, je zou dus denken dat er wel foto’s zijn ergens. Dan ga je dus je eigen naam in de lijst intypen van de Marathon uitslagen op de officiele site. Als je niet gefinisht bent besta je dus niet in die lijst, alsof je er gewoon niet bent geweest. Ik heb voor mijn eigen gevoel geschiedenis gemaakt, alleen is er officieel dus niets van te vinden. Ik besta gewoon niet volgens de Rotterdam Marathon, verdwenen opgelost in het niets. Dat vind ik dan toch een beetje jammer.

En hoe is het nu met die knie die zo pijn deed? Dat gaat gelukkig goed, ik weet nu ook dat de pijn niet nieuw het was alleen wel lang geleden. De laatste keer was met een halve Marathon inmiddels twee jaar geleden. Ik denk dat de pijn is ontstaan door dat ik al mijn lange duurlopen op een langzamer tempo heb gelopen dan mijn Marathon en dat het daardoor fout ging. Voor mijn vorige Marathon heb ik op een tempo getraind wat bijna gelijk lag aan het Marathon tempo, toen had ik nergens last van. De pijn is weg al voel ik nog wel vermoeidheid. Vanmiddag heb ik een kleine 5 kilometer gelopen en dat ging redelijk, in ieder geval naar verwachting. Ik doe het rustig gaande komende week, daarna heb ik twee weken vakantie en daar ga ik wel lopen maar alleen korte afstanden.

Ik ben op tijd hersteld voor de Vestingloop In Den Bosch op 29 mei verwacht ik. Mijn bedoeling was om daar onder de 45 minuten de 10 kilometer te lopen en dat plan geef ik zeker nog niet op. Je kunt trouwens de komende week nog twee startnummers winnen op mijn Facebook pagina voor diezelfde Vestingloop, wie weet staan we samen in het startvak.

Fijne week allemaal en Keep on Running in a Free World

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

17 gedachten over “Een week na de “mislukte” Marathon Plaats een reactie

 1. Ik heb dat ook gehad toen ik tijdens de halve jn Eindhoven toch echt zwaar geblesseerd raakte aan m’n knie…..poef alle foto’s ‘weg’….hallo?! Heb toch tot en met 16km gerend hoor! Nope je finisht niet dus jammer joh….beetje tegen het verkeerde been naschoppen voelt dat….heb nog wel gezocht voor je tussen alle foto’s van andere fotografen maar je had je goed verstopt in de meute denk ik….

  Zie je met de Vestingloop!

 2. Ha Mari, Je zou nog wel op de site van marathon-photos kunnen zoeken op kleur van shirt, al levert dat niet altijd veel nuttigs op. Of kijken op mensen die de eerste helft ongeveer gelijk met jou liepen en kijken of je op hun foto’s staat, of een mailtje sturen? En Bjorn Paree heeft ook foto’s gemaakt (https://www.oypo.nl/running) ik weet niet of dit voor of na jouw uitstappunt was. Mooi dat je er zo positief op terugkijkt!

 3. Hey Mari; ja raar is dat van die foto’s. Een loopmaatje stapte na 32 km ook uit en liet hetzelfde weten; geen medaille, geen foto’s…. misschien heeft de hardlopende boer (John) je vastgelegd? Mijn lief zegt altijd: de mooiste foto’s maak je in je hoofd. En daar heeft hij gelijk in (sinds ik deze wijsheid ken, beleef ik dingen bewuster; gewoon kijken en ervaren en niet altijd met de camera erop 😉 ) Fijne vakantie en een kus voor Mickey!

 4. Ik ken het gevoel. Een DNF tot daar aan toe. Maar de blije gezichten en de foto’s nadien… die zijn voor het gevoel verschrikkelijk. En dat gevoel komt elke keer weer terug als je dergelijke foto’s; publicaties gaat zien tot een maand nadien. Daarna denk je, ik wil revanche op jou. Tot volgend jaar!

  Fijn te horen dat het al wel weer wat beter gaat met je knie. Succes met de training naar de vestingloop.

 5. Mooie aanvulling. Fijn dat je weer aan het lopen bent en vooral ook goed dat je te pakken hebt waar het aan lag. Volgende keer dus naast rustige duurloopjes ook enkele lopen op wedstrijdtempo doen. En dan hopen dat de reactie uitblijft en/of dat je de afstanden kunt uitbouwen.

 6. Dat is inderdaad zwaar niet leuk nee. Je bent wel wat positiever als mij ingesteld lees ik nu. Ik baalde zo van mijn mislukte halve marathon in Enschede 2015 dat ik geen filmpje of foto wou terug zien toen. Mijn vrouw had de uitzending en dus ook mijn finish opgenomen, maar die heb ik gelijk verwijderd. Dit jaar wordt het door mijn nieuwe PR uiteraard wel nog even nagenieten, hoewel ik hardloopbeelden van mezelf verre van charmant vind overigens .
  Evenals de vele andere steunbetuigingen aangeven ben ik ook blij om te lezen dat je weer bezig bent en een mooie doelstelling voor de vestingsloop hebt.
  Succes en ik kijk nu al uit naar je heldenverhaal over de 10km onder de 45 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: