Spring naar inhoud

Low level hardlopen, high level activiteit

Inmiddels zit ik al een week in Disney World en loop heel weinig! Normaal zou ik er echt kriebelig van worden maar nu vind ik het prima. Ik vul mijn dagen met andere activiteiten op de plaats waar ik het allerliefste ben. We maken hier wandelend heel veel kilometers in de verschillende parken die Disney hier heeft. 


Disney World is net zo groot als de stad Utrecht en is onderverdeeld in vier parken, Magic Kingdom, Animal Kingdom, Hollywood Studio’s en Epcot. Twee zwemparken, Typhoon Lagoon en Blizzard Beach. Een sportcomplex, met softbalvelden (12 stuks!) american footbal velden, atletiekbaan en nog veel meer. Een uitgaanscentrum waar Cirque du Soleil een permanente voorstelling heeft in een gigantisch gebouw, iedere avond live muziek in onder andere The House off Blues, een bioscoop met 24 zalen en als je een stuk doorloopt kom je in het winkelgebied met alleen maar Disney winkels. Van speelgoed tot T-shirts, van keukengerei tot schilderijen van alles kom je hiertegen. Dan zijn er nog de vele luxe ressorts van Disney en wij verblijven op Old Key West, een prachtig resort met heel veel natuur.

Ik ben hier niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst, ik ben hier met mensen die me lief zijn en dat was alle vorige keren ook zo. Er liggen al veel voetstappen van ons hier en evenveel herinneringen, mooie momenten hier al meegemaakt en mooie momenten gaan er zeker nog komen. 


Maar goed hardlopen kun je hier ook, niet in de parken maar wel op de ressorts. Ik ken de weg hier inmiddels goed en weet dat ik op het resort een rondje van drie kilometer kan lopen en via een achteruitgang nog een langer stuk van ongeveer vijf kilometer er achteraan kan plakken. Dat is een wandelpad naar de naastgelegen ressorts en een leuk stuk. Langs de “gewone” weg kun je hier niet lopen, geen trottoirs en geen fietspaden dus zeer onveilig. Dus de mogelijkheid om te lopen is er zeker maar echt afstanden maken zit er niet in en dat komt ook wel door de temperatuur. Het is de hele week al boven de dertig graden met een hoge luchtvochtigheid, geloof me lange afstanden zitten er dan ook echt niet in. Ik heb van de week wel een langer stuk op de loopband in het bijbehorende fitness centrum gedaan maar echt heel blij kan ik daar niet van worden. Anyway dat ik minder loop kan me deze week niet heel veel schelen, ik compenseer het met veel kilometers wandelen en bijna iedere dag zwemmen. Beweging genoeg en dat heb ik nodig met het eten hier. Je kunt natuurlijk gewoon gezond eten en dat doen we ook wel maar als ik dan een bak nacho’s met kip, salsa van tomaten en bonen met een hele dikke laag kaasaus zie dan wil ik dat ook wel eens proberen. Lekker en machtig en tienduizend calorieën waarschijnlijk echte een kiloknaller.

Ik blijf lekker nog een weekje en bij terugkomst loop ik de kilo’s eraf en de snelheid er weer in.

Have a Magical day.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: