Spring naar inhoud

Ik ben een luie hardloper geworden

Gisterenavond kwam ik erachter, ik ben een luie hardloper geworden. Gisteren liep ik mee met de parcoursverkenning voor de Vestingloop in Den Bosch. Ik was zeker niet alleen in totaal waren er ongeveer 200 hardlopers die het parcours wel eens in hun benen wilden hebben.

bosschebroek

Ik liep met de 10 kilometer mee en zag later op de avond in mijn statistieken van de laatste maanden, door de Marathon training en het herstel heb ik eigenlijk totaal niet op tempo getraind. Ja heel af en toe een kort stukje maar op tempo op een afstand van meer dan 10 kilometer dat is echt lang geleden. Ik zie in mijn Strava account dat mijn laatste langere run op tempo de zevenheuvelenloop is geweest, daar liep ik 4:47 per kilometer en dat 15 kilometer lang. Daarna heb ik niets meer onder de 5 minuten per kilometer gelopen (boven de 10 kilometer) en dat merkte ik gisteren.

Vorig jaar liep ik tijdens de Vestingloop 46:12 op de 10 kilometer en eigenlijk was het plan om dat dit jaar te verbeteren, nu ben ik geen Tita-tovenaar dus hoe ik zou moeten doen ik heb werkelijk geen idee. Heb ik te weinig getraind op tempo of ben ik gewoon lui geworden, wie zal het zeggen.

Aan de andere kant, ik heb enorm plezier in het lopen en dat zal op mijn eerste evenement na de Rotterdam Marathon niet anders zijn. Totaal geen pijn meer in mijn knie waar ik tijdens Rotterdam zo veel last van had. Hersteld maar langzamer, geen punt ik ga voor een fijne 10 kilometer en ook wel voor een mooie tijd. Wat die ook zal zijn, ik ben bij voorbaat een blij mens. Na de vestingloop ga ik die luiheid er maar eens uitlopen!

Keep on running in a free world

Wie zie ik trouwens tijdens de Vestingloop op 29 mei in Den Bosch?

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

14 gedachten over “Ik ben een luie hardloper geworden Plaats een reactie

  1. Nou, ik vind 10 km ook al een beste afstand! Ik heb met megaveel moeite de 5 km gehaald. Maar was wel megatrots op mezelf 🙂

  2. Je zou toch jezelf kunnen verbazen. het is algemeen bekend dat langzamere trainingen in lagere hartslag met wat interval training toch jezelf een goede tijd kunnen laten lopen en zeg nou zelf.. jouw lichaam weet ondanks de kortere afstanden deze maand, echt wel wat vlammen is. Tel daar je thuispubliek en de aanmoedingen hier bij op.. ik wacht rustig af wat jij gaat posten van de week, na je loop 😉 Succes en vooral super veel plezier!

  3. Ik liep van de week precies hetzelfde te denken. Waar ik vorig jaar rond deze tijd een 10 km liep in 44 minuten loop ik er nu 51 minuten over. Ik heb sinds de marathon trainingen alleen maar afstanden gelopen boven de 20 km. Dus veel lange duurlopen en geen interval trainingen en daar word je niet sneller van 🙂 ik loop nu bijna alleen maar trails en voel me daar goed bij. Liever iets minder snel en geen blessures. Maar lui nee zo zou ik het niet willen noemen hoor 🙂

  4. Leuk om al de berichtjes te lezen van jou en ook de andere reacties. Ik kan mij nog goed de 1ste 5km training(schema) herinneren en heb hem zelfs 2x gedaan. Nu loop ik graag de 10km en de HM en de 1ste op mijn programma is de HM van Zwolle 11 juni. Maar ook op tijd lopen is leuk meegenomen en de 10km gaat bij mij altijd nog net boven 60minuten of eronder in 58min. De Hm zelfde verhaal Veluwe in 2:15 en CPC in 2:40 zo zie je maar. Maar belangrijker vindt ik het plezier in het hardlopen en dat ik na afloop kan zeggen ik heb ze wel uitgelopen. En best trots want had nooit gedacht dat ik het hardlopen nog zou kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: