Spring naar inhoud

Getest: Jabra Sport Pulse Wireless hoofdtelefoon

De Jabra Sport Pulse Wireless hoofdtelefoon, dat is me wat. Ik loop nu al best een hele tijd met deze luxe headset en kan er eigenlijk niet zo goed een review over schrijven. waarom is dat dan? Nou de headset heeft zoveel opties in combinatie met de app en dat maakt het best lastig om tot de kern te komen. De headset zonder App is ook al niet zomaar een headset die draadloos je muziek afspeelt, nee het is er een die ook nog eens je hartslag meet. Die hartslagmeting gebeurd in je oor door een sensor die er vakkundig ingebouwd zit.

Jabra sport pulse

Al een hele tijd geleden viel de Jabra in de bus in een luxe verpakking en compleet uitgerust met diverse oorstukjes en pasvleugeltjes. De Jabra zit op deze manier altijd goed  en zal er zeker niet uitvallen. Door de hartslagsensor is het oorstuk best groot en ik heb er duidelijk aan moeten wennen, in het begin kreeg ik na een uurtje best wel pijn aan mijn oor. Verder zit er in de verpakking een usb kabel waarmee je de headset mee kunt opladen en voorzien van updates, ook een luxe opbergetui maakt deel uit van de set.

overview jabra sport pulse

Na verbinding gemaakt te hebben met mijn iPhone ben je natuurlijk als eerste benieuwd naar de geluidskwaliteit en dat werkt bij Jabra net wat anders dan bij de meeste headsets. Ik zet hem aan en denk… hmm voor dat geld wat deze set kost zou er bijna een band live komen spelen maar wat ik nu hoor is slecht. Het geluid is standaard slecht met mijn iPhone in combinatie met de Jabra maar daar hebben ze  duidelijk wel over nagedacht, je download een Jabra sound App geeft aan welke headset je hebt en de App laat er een equalizer op los. Tadaaaah, perfect audio geluid is het gevolg. Ik was verbaasd maar het werkt echt super goed. Geluid hebben we, nu aan de slag met de sport App van Jabra waar je dus ook je hartslag mee kunt meten in je oor.

De app is erg compleet en loodst je door de eerste instellingen zoals, leeftijd, gewicht en daarna kun je meteen een test doen om de app te laten weten wat je rusthartslag is. Als deze instellingen erin zitten kun je aan de slag. De App is echt een sport app en je kunt diversen activiteiten kiezen zoals, fietsen, hardlopen, wandelen maar ook bv skiën. Op het moment dat je een sport kiest kun je daar weer een workout in kiezen, ik kies bijvoorbeeld hardlopen en dan zijn er keuzes uit weer behoorlijk wat mogelijkheden zoals je kunt zien op de screendump.

running

Kies je een andere activiteit zoals cross training en dan Cardio Core dan krijg je een stapel oefeningen in beeld en woord in de App, ik als fitness leek vind dit handig. Want de termen Jumping jacks en crunches ken ik wel maar hoe het goed uitgevoerd moet worden is best een groot raadsel voor mij. De app laat het dus gewoon zien. Ik heb de Cardio Core oefeningen iedere dag gedaan voor mijn Marathon en merkte echt verschil in mijn core stability.

cross_training

Tijdens je oefeningen kun je de headset van alles laten melden, een stem zegt dan tijdens het hardlopen hoe ver je bent, hoe hoog je hartslag is, hoe snel je rent en welke zone je rent en nog veel meer zoals je ook ziet in de afbeelding. je kunt ook nog aangeven wanneer de headset het allemaal doorgeeft iedere minuut of kilometer maar dat kun je ook om het uur laten doen. Dit kun je echt heel erg customizen tot op de minuut nauwkeurig en met net zoveel of net zo weinig informatie als je zelf wil horen.

Al met al is de headset in combinatie met de App zo uitgebreid dat het misschien allemaal wel wat veel van het goede is. Ik werd er behoorlijk zenuwachtig als ik iedere 5 minuten alle data in mijn oor hoorde, gedeeltelijk omdat de stem in het engels is en dat je daar even aan moet wennen. Wat zegt ze nu eigenlijk denk je dan maar dat went wel. Je kunt ook veel gegevens uitzetten zodat je wat minder hoort en ook de frequentie dat het wordt gezegd kun je minimaal maken. Je kunt alles ook uitlezen op je telefoon in de app, maar daar is de headset natuurlijk niet voor gemaakt. De innovatie van Jabra vind ik echt heel erg doordacht maar ik heb na een paar weken toch echt de stem uitgezet en alles later uitgelezen in de App.

Conclusie
Ja de Jabra Sport Pulse kan heel veel en dat is ook meteen zijn nadeel. De headset is dik in orde als headset (mits je de Jabra-Sound App gebruikt). De accu gaat behoorlijk lang mee en de oortjes zitten goed, als je er aan gewend bent. De headset geeft geen bluetooth storingen en is regen-, stof- en zandbestendig. Al ga je op je kop staan de set blijft zitten waar hij zit. Als je de set gaat gebruiken met de sport App dan komt de kracht pas echt naar boven en heb je oneindig veel mogelijkheden met diversen sporten. Dat zelfs ik aan het fitnessen ben gegaan wil wat zeggen, het nadeel is wel dat je echt met je telefoon aan het sporten bent en de hele tijd het scherm in de gaten houd als je de fitness tips wil zien. Al met al weet ik het niet zo goed, eigenlijk is de Jabra dik in orde maar heb wel een beetje het “overdaad schaadt” gevoel nu ik dit allemaal opschrijf. Voor een prijs van 199,- euro mag je natuurlijk ook veel verwachten en dat hebben ze dan bij Jabra heel goed begrepen.

De Jabra Sport Pulse heeft veel in huis dat is zijn kracht maar hij moet wel goed bij je passen. Ben je iemand die al die gegevens graag wil horen en zien met een accurate GPS en hartslagmeting dan heb je aan de Jabra een prima headset. Zoek je echter alleen een goede stereo bluetooth headset voor muziek, dan is de Jabra misschien niet de juiste keuze.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

3 gedachten over “Getest: Jabra Sport Pulse Wireless hoofdtelefoon Plaats een reactie

  1. Een jaar geleden alweer ook de jabra sport+ gekocht maar deze viel mij behoorlijk tegen qua geluid met wat ze erover gezegd hadden. Vervelende bijkomstigheid ze gaan snel stuk dus best balen. Wel goeie support van Jabra gehad en had er ineens 2 stuks zonder kosten en 1 voor een schappelijk prijsje verkocht. Helaas ging de headset die zelf behouden had na 2 maanden ook weer stuk. Misschien slechte serie maar was er klaar mee. Ik heb nu de powerbeats 2 wireless en bevalt mij stukken beter.

    • Ik heb deze nu vanaf september zonder problemen. Het geluid zonder de speciale sound app vond ik ook echt slecht, de app lost dat naar mijn idee wel goed op. Balen dat je zoveel pech ermee had Ben

      • Tja ik denk toch dikke pech gehad maar ik gebruik de headset alleen bij lange duurlopen. Korte afstanden is wel zo relaxt zonder muziek en genieten van de omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: