Spring naar inhoud

Help! Mijn vrouw is een hardloopster

Ja het is zover, mijn vrouw is gaan hardlopen en kan nu 5 kilometer aan een stuk hardlopen. Ik vrees het ergste, voor je het weet…

Mari_regen_falke

 • Transformeert haar garderobe in een hoeveelheid hardloopkleding waar de gemiddelde sportwinkel jaloers op is.
 • Heeft ze meer hardloopschoenen dan gewone schoenen en die gewone schoenen worden niet eens meer gebruikt omdat die niet meer “lekker” zitten. Je hardloopschoenen neem je tenslotte altijd iets te groot en als je daar eenmaal aan gewend bent.
 • Voor je het weet leest ze geen hippe magazines zoals Flow meer en wordt mijn Runner’s World Magazine ingepikt.
 • Kunnen we nergens meer gewoon op visite omdat ze binnen twee minuten ieder gesprek naar het onderwerp hardlopen weet te draaien.
 • Kan ik niet meer zomaar even een rondje rennen omdat zei aan haar schema moet werken en dat belangrijker is.
 • Zie ik de woonkamer in een gym veranderen met yogamatjes en fitness bal voor corestability oefeningen
 • Voor je het weet pikt ze al mijn sokken in zodat als ik wil hardlopen het moet doen met vieze sokken.
 • Koopt ze iedere gadget die ook maar iets met hardlopen heeft te maken of denkt nodig te hebben.
 • Liggen er 30 hardloopshirts in de kast en trekt ze toch altijd hetzelfde shirt aan.
 • Koopt ze in de uitverkoop wintertights om ze vervolgens met het prijskaartje er nog aan nooit aan te doen omdat ze in de winter toch weer die ene nieuwe wil hebben.
 • Staat de kalender vol met hardloopevents

Voor je het weet wordt ze net zo erg als ik….

P.s. ik ben super trots op haar, zondag loopt ze haar eerste hardloopevenement.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

23 gedachten over “Help! Mijn vrouw is een hardloopster Plaats een reactie

 1. Dat is leuk. Succes met haar eerste run. Nu wordt er thuis alleen nog maar over hardlopen gepraat. Als het gaat zoals bij ons worden ze horendol van jullie samen
  Sportieve groet.

 2. ooooh zo herkenbaar!! Mijn man wilde echt niet hardlopen hoor…. en nou was ie toch al aan het trainen voor de marathon in rotterdam… helaas een blessure opgelopen dus op naar de marathon van amsterdam…. de uitslover =D

 3. People who run together, stay together. Zeggen wij al jaren en het is zo. Niks leukers dan dat mijn vriend op Z1 tempo met mij mee hobbelt (al vindt hij zelf waarschijnlijk van niet haha). Al heb ik hem nog niet helemaal zo ver dat hij buiten zijn comfort zone mij naar een mooie halve gaat lopen in Parijs als ‘haas’. We proberen nog een middenweg te vinden. … enne deze is zoooo waar: “Kan ik niet meer zomaar even een rondje rennen omdat zei aan haar schema moet werken en dat belangrijker is.” Ik ben schuldig… ik vind dat hij talent van zichzelf heeft en ik moet me echt aan mijn schema houden, dus ik ga voor haha. En sowieso een man die in het donker buiten rent (en ook echt hard kan rennen) heeft het makkelijker dan ik het zou hebben… 😉

 4. Mari,
  Karen van mij zag mij altijd bezweet thuis komen na mijn loop. Ging samen met een vriend trainen voor de halve marathon en ze is toen een stuk mee gelopen. Ze liep de eerste keer 5 km mee. Ze vond het leuk en schreef zichzelf in voor de 10 km van Amersfoort. Die liep ze uit (als één na laatste) maar sinsdien was ze verkocht. Is nu lid geworden van een hardloopgroep en alles draait om schoenen, eten, kleding en hardlopen. Alles wat met hardlopen te maken heeft. Nu loopt ze al de halve marathon. Ook ik ben trots op haar !

 5. Oei Oei, daar gaan de vette happen….. Voeg maar toe aan je lijst: naast de kledingkast, gaat de snoeptrommel ook voorgoed veranderen! En je zoon? Loopt die ook al mee?
  Hier blijft de ‘papa’ van het gezin achter, die ziet mij zwetend binnen komen en vraagt vanaf de bank: “lekker gewandeld”, die gaat liever mountainbiken en na 500 meter noodgedwongen proberen te hardlopen (anders waren we te laat bij de atletiekbaan) hield ‘ie het voor gezien!

 6. Ik snap dat wel Mari, sinds je vrouw het virus te pakken heeft is de angst toegeslagen….. 🙂
  Maar het plezier terug krijgen zou je kunnen bewerkstellen door even het zelfde trainingsrondje te lopen. in ieder geval motiveerd mij dit wel.

  Gr. Jack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: