Spring naar inhoud

Parttime hardloopdip?

Ik ben toch hoofdzakelijk altijd positief over hardlopen zelfs als het niet helemaal lekker gaat weet ik er een twist aan te geven dat het toch goed voelt, toch voelt het even anders.

asics_fuzeX

Ik heb nog steeds zin om 3 keer per week mijn hardloopschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan maar iets gebeurd er gewoon niet de laatste tijd. Het intens genieten van een stukje lopen dat is echt al weer een hele tijd geleden. Ik vind het echt wel leuk hoor en vooral om samen met andere mensen te lopen, het sociale gedeelte dat is waar ik dan het meeste plezier aan beleef. Maar als ik alleen ga dan blijft een runner’s high echt weg.

Hoe kan dat toch vraag ik mezelf en nu dus ook jou af. Ik heb zoveel leuke dingen in het vooruitzicht, lieve mensen waar ik mee mag rennen, mooie mensen die ik nog ga ontmoeten maar toch..

Hoe komt het dan toch dat het genieten een beetje weg is gezakt? Komt het dan toch door de Marathon van Rotterdam heb ik echt een hardloopdip? Het zal toch niet waar zijn?

Een runner’s high dat is wat ik wil. Ik wil thuis vertrekken en minstens 10 kilometer een glimlach van oor tot oor hebben, ik wil zweven boven het asfalt en endorfine uit mijn oren laten spuiten.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

23 gedachten over “Parttime hardloopdip? Plaats een reactie

 1. Ik heb serieus nog nooit een runners high gehad. Niet 1x in 3.5 jaar. Toch vind ik hardlopen fantastisch. Misschien moet je tijdelijk je verwachtingen aanpassen ? Komt goed!

 2. Herkenbaar Mari.. sinds het gesukkel in januari heb ik dat gevoel ook.. ik hobbel af en toe een rondje en dan komt het wel weer.. Keep on running in a happy world

 3. Kan het zijn dat je jezelf inmiddels teveel plannen/ doelen hebt opgelegd? Was het niet zo dat je juist zo genoot van het ‘op pad gaan’. Je hebt nu 2 marathons met schema’s gedaan en legt jezelf nu op dat het allemaal weer sneller moet. Time to get back to basics?

 4. zorg voor afwisseling. Zowel binnen je looptrainingen als rondom je trainingen. Ik ben op een gegeven moment gaan zwemmen i.p.v. rennen. Ineens was er een moment dat ik dacht…oh nee. Schoenen aan en naar buiten!

 5. Tijd om een keer even iets heel anders te doen? Verdwalen in het bos? Of een mudrace proberen? Proberen om laatste te worden bij een wedstrijd in plaats van jezelf verbeteren? Even weg van het standaard rondje?
  Het heerst wel een beetje: misschien is het toch dat wisselende weer. Hopelijk is het tijdelijk en vind je straks zomaar onverwacht de Runners High weer terug achter een struikje.

  • een heleboel van deze dingen doe ik al, ik vind het geen probleem om langzaam te lopen tijdens een wedstrijd, ik heb geen vast rondje.. Het weer heeft denk ik wel invloed hoor. wie zal het zeggen, ik geloof er wel in dat ik morgen opeens dat struikje tegen kan komen.

 6. Wanneer je het het minst verwacht… komt het vast weer terug. Staar je niet blind op je gevoel maar blijf gewoon sporten (lopen) om te bewegen. Misschien is juist het missen van een echt doel op dit moment wel waardoor je de ‘high’ mist? Of ga eens gek doen en die trails doen waar je het een tijdje terug over had? Ik kreeg ook ineens meer plezier nadat ik een mud run had gedaan – het was veel leuker dan ik dacht en toch een soort verandering van spijs (maar niet helemaal…)

 7. Uit eigen ervaring weet ik dat het mislukken van een doel waar je maanden keihard voor gewerkt hebt niet zomaar verwerkt is, na uitstappen in Amsterdam was ik 3 maanden grumpy en miste ik het loopplezier. Opeens was er weer de zin en plezier, tijd voor een nieuw doel. Geef het tijd, het komt terug, zeker weten !!

 8. Ik geniet op het moment voornamelijk als ik met m’n vriendin loop. Wedstrijden loop ik op het moment veelal met haar, maar als ik alleen loop blijft de echte Runners High uit… De laatste die ik heb mogen ervaren was die van de Marathon… mis ik het? Een klein beetje wel, maar ik geniet er ook zo van om met m’n vriendin te lopen en met haar te trainen om haar sneller te maken…
  Misschien bij een volgende marathon??? Ik weet het niet…

 9. Ik denk dat je het gevoel van een runner’s high dat is wat ik wil als ik een 10km loop het beste kunt loslaten en dan maar even iets minder loopjes doen. Het werk denk ik averechts en gaat misschien teveel tussen de oren zitten. Dan kan het juist zijn dat het plezier in lopen een beetje op de achtergrond komt te staan. De goede momenten pakken als je voelt nu wil ik wel een rondje lopen en heb er echt zin in dan komt het vanzelf weer goed. Zeker weten👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: