Spring naar inhoud

From Zero to Hero

Deze quote komt uit de Disney film Hercules. Soms voelt het ook zo maar vaak ook andersom, van Hero to Zero.

mari_zero_to_hero

Hardlopen en het niveau daarvan komt en gaat bij “ons” recreanten. Natuurlijk zijn er hardlopers in de bovenklasse die er een heel ander trainingsschema op na houden en waarschijnlijk ook nog gezegend zijn met een berg talent waar je u tegen zegt. Maar “wij” beleven het toch vaak anders vermoed ik.

Als ik naar mezelf kijk dan heb ik geen heel bijzonder schema, ik loop gewoon 3 keer in de week en doe daarnaast geen andere sporten of oefeningen. Alleen als ik met een Marathon training bezig ben wil ik nog wel eens corestability oefeningen doen, maar verder niets.

Ik denk dat er veel recreanten het op deze manier doen en als je dan een tijdje bezig bent volgt de ene PR na de ander. Dat komt omdat je in een groei- en leer curve zit. Hoe hoger je in die curve zit hoe minder vaak je een pr loopt omdat je dicht bij je eigen top zit. Ik ging natuurlijk als een speer een jaar geleden en voelde me vaak een Hero voor mezelf. Bam weer PR! Dat is zo lekker, dat gebeurd op de dagen dat alles goed voelt en het voelt dat je alles onder controle hebt. Dat zijn de hardloopwedstrijdjes die je bij blijven, alles klopt. Als je dan in de top van je groeicurve zit heb je niet heel veel nodig om van dat topje af te donderen. Een griepje, een periode van slecht slapen, drukte op je werk en je bloedvorm is in no time een soepvorm. Van Hero to Zero dus, je kon alles aan op hardloopgebied en na een week griep voel je jezelf als een natte krant en heb je weken nodig om weer op niveau te komen.

Ik voel me zeker geen zero, maar het hero gedeelte was ook even minder kan ik best zeggen. Geen PR lijf op dit moment, maar… Ik ben op de weg terug ik voel dat de vorm weer terugkomt. Niet dat een PR het belangrijkste is hoor maar lekker is het wel als het kan, die kleine grens voor jezelf verleggen.

Maar aan de andere kant en om met een Hercules quote af te sluiten.
A true hero isn’t measured by the size of his strength, but by the strength of his heart.

En zo is het dan ook wel weer!

 

P.s. volg je me al op facebook, daar komt de komende week weer een leuke winactie

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “From Zero to Hero Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: