Spring naar inhoud

Strontvlieg tegen je huig

Het is weer prachtig weer op veel plaatsen in het land en wat ik vorig jaar meemaakte is nog steeds een waarschuwing voor jullie allemaal, hier nogmaals het relaas.

Heerlijk de zomer is in het land, ik vind het fijn en loop graag buiten. Oké er gaat eerst wel een neusspray en wat oogdruppels tegen de hooikoorts in, maar toch. Ik hou van de zomer! Mijn lichaam functioneert gewoon beter op hogere temperaturen. Maar je moet ook wel je hardlooprondjes goed overdenken in de zomer.

strontvlieg

Het Centrum van de stad is eigendom geworden van de toeristen geworden en daar is geen doorkomen aan. Er dwars doorheen rennen kan best eens grappig zijn maar niet elke week.

Op de paden rond de openbare zwembaden zijn vooral veel opgefokte scootertjes met dito berijders te vinden dus daar is het als renner ook ineens wat minder prettig. Maar er zijn genoeg alternatieven te vinden om deze dingen niet tegen te komen. Er zijn dus best wel een aantal locaties die best erg zijn om nu te hardlopen. Maar het allerergste zijn de drollenvelden van honden, daar wil je niet zijn. De drollenvelden van honden zijn tegenwoordig hernoemt als hondentoilet en dat scheelt wel een hoop zeg maar. Maar alle vliegjes weten ook waar alle lekkernijen te halen zijn en die zijn nog meer aanwezig dan de drollen zelf. Als je normaal in de winter langs deze locaties rent is er niks aan de hand maar nu…

Je rent de laatste kilometer nog volluit op dat stuk wat zo lekker lang is richting huis en omdat je zo hard gaat loop je met je mond open te hijgen. Je gaat als een speer en ziet wel zijdelings de bekende groene bordjes en rechts ook nog een hekwerk met een poortje maar je rent zo lekker en gaat als een speer.

Dan is het te laat, je voelt je hele gezicht in aanraking komen met een hele zwerm vliegend gespuis, je ogen knijp je nog snel dicht maar je mond is te langzaam en de crashtest vliegen belanden met hele families tegelijk tegen je huig. PPfff, spuug, spuug voor je het weet heb je je mond vol met die beesten en je weet waar ze net hebben gezeten. Gatver de gatver ik wil geen net op de poep gezeten vliegjes eten…

Geloof me dit overkomt je maar één keer als de zomer binnenvalt, nu weet je het weer en loop je ver weg van de bekende bordjes met hondentoilet en uitlaatroute.

Keep on running in a fly free world.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

9 gedachten over “Strontvlieg tegen je huig Plaats een reactie

  1. Hahaha, ik word er helemaal onpasselijk van! Gelukkig geen drollenvelden op de routes die ik het liefst loop, maar áls ik er een keer langs loop zal ik aan je denken 😁

  2. Een zwerm vliegen is me gelukkig nog niet overkomen. Vorig jaar wel een frontale botsing met een wesp, gelukkig wel op tijd m’n mond dicht maar wel een steek op de lip. Gevaarlijke sport dat hardlopen ; )

  3. Oh die wil ik heel graag. Ik heb al een keer eerder in de regen gelopen en toen zag het er zo troosteloos uit. In juli moet dat toch een stuk beter zijn? Kan ik eindelijk omhoog kijken waar ik nu eigenlijk loop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: