Spring naar inhoud

Win een startnummer voor de Brooks 10K Champions Run

Amsterdam en hardlopen dat vind ik een fantastische combinatie. Door het hardlopen ben ik de laatste jaren vaak in Amsterdam geweest. De stad leeft dag en nacht en lijkt soms een wereldstad maar blijft door de gebouwen typisch Nederlands. Mijn hardloopverhaal heeft flinke roots in de hoofdstad en dat was de reden om daar mijn eerste Marathon te lopen vorig jaar.

credits steeffleur_BROOKS-LIFESTYLE-EAC-lr_031

Volgende maand vind het EK Atletiek plaats in Amsterdam en daar worden ook verschillende side event georganiseerd. Een daarvan is de Brooks 10K Champions Run, een 10 kilometer hardloopevenement door de stad. De route is prachtig en net als met de Marathon ren je onder het rijksmuseum door om daarna te finishen op het museumplein. Over de grachten, langs de Amstel en door het Vondelpark, als je nog nooit in Amsterdam hebt gerend dan is dit een buitenkans.

In de week van het EK is dit het grootste evenement voor hardlopers. Ik denk zelfs dat Susan Kuijken graag mee zou lopen al heeft die dan haar wedstrijd van een paar dagen eerder nog in haar benen zitten.

Win een startnummer
Nu het leuke nieuws, ik mag een startnummer weggeven van Brooks (de trotse sponsor van het hele EK) en jij maakt daar dus kans op!

Wat moet je doen?
Nou niet veel, vertel mij waarom jij daar wil rennen en het meest originele of creatieve verhaal krijgt van mij het startnummer. Je mag je reactie hieronder achter laten of op mijn facebookpagina (als je die meteen liked, vind ik dat natuurlijk wel leuk)

Zondag 12 juni maak ik in de avond de winnaar bekend.

Wie weet zie ik je aan de start 10 juli!

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

50 gedachten over “Win een startnummer voor de Brooks 10K Champions Run Plaats een reactie

 1. Ik wilde dit loopje sowieso al graag lopen met mijn man. Ik heb een tijdje gestudeerd in Amsterdam en mis het bruisende van de stad wel eens. Hardlopen langs toffe sightseeing plekken in de stad lijkt me supergaaf en uiteraard krijg je er dan van mij een mooi verslagje met foto’s bij 😉

 2. Ik zou graag in Amsterdam willen lopen, omdat ik dan kan ervaren of het ook daadwerkelijk zo’n mooie stad is zoals veel van mijn vrienden en bekenden zeggen. Op deze manier kan ik in sneltreinvaart de toerist uithangen en de mooiste plekjes van deze stad bewonderen.

 3. Wat zou ik dit graag winnen, ik loop nu ruim een jaar en mijn wereld is er zo door veranderd, in de ruimste zin van het woord!!! Ik heb super lieve mensen ontmoet, ik ben er achter dat ik veel en veel meer kan dan dat ik ooit voor mogelijk heb gehouden, mijn humeur is met enorme sprongen vooruit gegaan (vooral voor man en kinderen erg prettig), en mijn vel past nu veel beter om mijn lijf we zijn weer één geworden!
  Dus wat zou het mooi zijn om dan in Amsterdam de Brooks 10K te mogen gaan lopen, ik heb nog 4 weken dus ff de trainingen ietsjes omhoog en ik loop daar gewoon de Brooks 10K, hoe gaaf zou dat zijn. Nu al een overwinning op mezelf, tijd maakt me niks uit, ik ga van 0 km tot en met 10 km GENIETEN, dat zal ik je beloven.
  Nu duimen dat ik deze geluksrunner mag worden en vanavond gewoon al een tandje extra tijdens de training.

 4. Nou, ik zal je eens haar fijn uitleggen waarom ik daar wil lopen… 😜
  Amsterdam is de mooiste stad van Nederland, en ik kom daar dan wel te weinig maar erg graag. Ik werk veelal op zondag en moet dus vrij vragen voor deze loop, dat heb ik er heel graag voor over, en mijn baas kan er als ik win natuurlijk niet onderuit…
  Ik zou er graag mijn onlangs gelopen PR wel willen verbreken, want i don’t break nails, i break PR’s! 💪
  En dat in deze wedstrijd zou giga gaaf zijn natuurlijk!

 5. Ik werk in deze stad en het lijkt mij super om er te mogen lopen. Trainen doe ik wel maar dat is continu opletten en loopt niet lekker. We in de parken maar niet in de stad zelf. Niet echt originele reden maar ja het is ook veel te warm om na te denken. liever gewoon lekker lopen.

 6. Het zou mijn eerste 10 km weer kunnen worden nu ik weer terug in de running ben na een enkelblessure! Wat een baal de afgelopen weken, maar het gaat de goede kant op!! Waarom Amsterdam? Ik loop niet vaak in grote steden als ‘Brabants provinciaaltje’ maar het lijkt me een hele andere ervaring dan de polderwegen die ik meestal zie tijdens het hardlopen!

 7. Ik zou graag in Amsterdam willen lopen tijdens de Champions Run. Als Fries plattelands meisje loop ik zelden in grote steden en het lijkt me gewoon erg tof om eens in Amsterdam te lopen! Niet meer en niet minder 🙂 Volgens velen moet het een prachtige stad zijn… Ik ben benieuwd!

 8. Ik zou heel graag in Amsterdam willen rennen, omdat ik nog nooit echt een wedstrijd heb gerend in deze mooie stad. Ik heb er wel gestudeerd en rondgewandeld. Rennen deed ik om de tram, metro of trein te halen. Wie weet mag ik meelopen en hoef ik me niet druk te maken over de trein van 16:42.

 9. Hoi Mari,
  Heb jaren de Dam tot Damloop van Le Champion gewandeld en nu ik een tijdje gelee heb ontdekt hoe geweldig hardlopen is lijkt het mij de ideale plaats en evenement om dit festijn te mogen beleven!

 10. De reden om mee te willen doen is dat ik voor een school opdracht interviews heb afgemomen bij Brooks en hier een onderzoeksvoorstel over heb gemaakt. Het lijkt me erg leuk om het dit schooljaar af te mogen sluiten met de Brooks 10K run tijdens het EK!

 11. Nog een keer bij het goede artikel. Ik wil heel graag nog eens in Amsterdam lopen. Vorige keer was het heel lelijk weer. En in de regen is het niet lekker omhoog kijken. In juli moet dat toch beter zijn? Zou graag eens genieten van de omgeving!

 12. ik ben de vrouwelijkevotm van een Mari, liep er ook mijn eerste (en mss wel enige) marathon en vond het geweldig. of ik ooit nog een marathon loop weet ik niet, maar die 10km brengt me mogelijk wel terug dichtbij het gevoel wat Amsterdam me bracht tijdens die 42,195 km.

 13. Ik heb nog nooit zo’n grote, georganiseerde 10 km run in wedstrijdverband gelopen. Waarom niet? Omdat ik een enorme twijfelaar ben: durf ik dat wel, kan ik dat wel … Als ik zelf train ga ik verder als het goed voelt en stop ik eerder als dat niet zo is. In een wedstrijd kan dat natuurlijk niet, vandaar die twijfel. Als ik een startbewijs zou winnen is dat voor mij toch een soort stok achter de deur en ‘moet’ ik wel. Dan ga ik gewoon en zie ik wel hoe het gaat (en waarschijnlijk voel ik me achteraf mega trots en voldaan). Dussss, wie niet waagt …

 14. Ik zou graag het startbewijs willen winnen. Hardlopen heeft er mede voor gezorgd dat ik weer stabiel door het leven ga. Het maakt me sterk en brengt rust. Dit zou ik graag willen ervaren in deze wedstrijd en de nare tijd die ik gehad heb hiermee afsluiten.

 15. Nou waarom ik dit echt heel heel erg graag zou willen omdat dit me eerste echte wedstrijd zou worden van 10 km ik train al een jaar maar het zou zo tof zijn om dit uit te lopen op dit fantastische evenement.
  Ik kom zelf uit eindhoven en kom dus niet-blowers vaak in Amsterdam.
  Maar ik wil het echt heel erg graag want dan heb ik echt het gevoel dat ik een doel heb bereikt waar ik al zo lang na toe werk. Daarom wil ik graag aan dit evenement lopen en niet iets anders.

 16. Ik wil natuurlijk dolgraag winnen. Ik heb nog nooit deelgenomen aan een evenement. Daarnaast loop ik meestal over het Brabantse platte land. Het lijkt me een mooie uitdaging om in de stad te lopen. En dan ook nog eens de energie van alle mensen langs de kant (OMG)!.

  Daarnaast ben ik barefootrunner. Een steeds minder speciale verschijning de laatste jaren, maar toch.

  Mag ik de 10k op mijn fivefingers met je lopen?

 17. Ik heb nog nooit door Amsterdam gerend: het lijkt me te druk, te vol en te chaotisch. Laat ik me over al mijn vooroordelen heen zetten en de werkelijkheid toetsen. Mocht ik ongelijk hebben, dan doe ik zo lang over de tien kilometer als ik nodig heb om te genieten van het Vondelpark, de grachten, het Museum en de Amstel. Als mijn vooroordelen wel gerechtvaardigd zijn dan ren ik nog een stukje harder zodat de 10km snel voorbij zijn en Amsterdam mij een onvergetelijke eindtijd oplevert. Natuurlijk kom ik rennen op mijn trouwe Brooks.

 18. Wat zou Amsterdam zonder mij moeten? Ok, dat klinkt arrogant…😆😂 maar ik wil er gewoon heel, heel, heel, heel graag lopen!!!
  Enneh nog een reden? Ik. Wil. Er. Heel. Graag. Lopen!!
  Omdat ik dus nog nooit in Amsterdam heb gelopen, wat nog wel heel hoog op m’n bucketlist staat!
  Oh ja, en omdat er ook heel veel hardloopvriendjes zijn die ik niet in de steek kan laten!

  • Oh, en had ik al gezegd dat ik echt echt echt heel graag wil lopen in Amsterdam? 😊 En dat ik er echt heel erg veel zin in heb? meteen al die spanning als je opstaat, de (trein)reis er naar toe, uitstappen op CS en dan….kriebels, hoe dichter je bij de start komt, en dan…..GAAN!!!

 19. A. Ik loop op Brooks. B. Ik kan 10 kilometer lopen. C. Ik zou het leuk vinden om Amsterdam al rennend te bekijken. D. Hoe heerlijk moet het zijn om na die 10 kilometer op een terrasje in Amsterdam uit te rusten. (oeps dat zijn 4 redenen)

 20. A. Ik loop op Brooks. B. Ik kan 10 kilometer rennen. C. Ik kom te weinig in Amsterdam, en het lijkt me een mooie manier om Amsterdam te ‘bekijken’. D. Een ubergoede reden om daarna een lekker terrasje te pakken.

 21. Afgelopen zondag liep het totaal niet op de 10km bij de Marathon Amersfoort.
  Nu twijfel ik…stoppen als runner en mezelf omscholen naar rocker of toch een herkansing op de 10km in bij de Champions Run in Amsterdam?

 22. Omdat ik net 10 km aan 1 stuk kan lopen en dit ook aan Amsterdam wil laten zien + ik heb nog nooit in Amsterdam gelopen. *Keeping my fingers crossed* 🏃✌

 23. Omdat ik dan je verhalen een keer uit jouw mond kan horen en niet op je website hoef te lezen. Ik neem aan dat je er zelf ook bij bent. Kunnen we samen een rondje rennen door het mooie Amsterdam

 24. Hoi Mari,

  Ik zal je uitleggen hoe het zit. Ik ben Rotterdamse, dus hardlopen in 020 is eigenlijk not done. Met uitzondering van de Dam tot Damloop, omdat je dan van Amsterdam wegloopt. Maar heel erg stiekem diep in mijn hart zou ik deze run graag willen doen. Want hoe cool is het om gedeeltelijk over het parcours te kunnen lopen waar de topatleten ook lopen? Schrijf dan gewoon in, zul je nu roepen! Maar ik heb nog een ander obstakel. Mijn man is namelijk nog Rotterdamser dan ik, en hij heeft gedreigd met scheiding als ik me zou inschrijven. En ik hou nu eenmaal nét iets meer van mijn man dan van hardlopen. Niet veel, maar wel iets… 😛

  MAAR…

  Het wordt natuurlijk anders als ik een startbewijs win. Dan kan ik namelijk zeggen, ‘Ja maar schat, ik heb het gewonnen, het zou uitermate onbeleefd zijn als ik nu niet zou gaan, dat kan ik niet maken, ook niet tegenover al die andere mensen die heel graag dit startbewijs hadden willen winnen.’ En dat is een argument waar hij niet om heen kan, want hij is wel heel erg netjes en beleefd.

  En misschien, héél misschien zien we dan dat hardlopen in Amsterdam best meevalt. 🙂

 25. Ik ben hardlopen in hart en nieren. Snel de ene been voor de andere zetten kan mij enorm plezieren.
  Ik loop met vreugde, vleugels en soms doet het pijn.
  Ik wil sneller dan mezelf zijn.
  Steeds een stukje verder lopen.
  En ondertussen heel veel hardloopkleding kopen.
  En wat ik nou zou mooi vind aan zo’n evenement.
  Een hele groep mensen bij elkaar die de geweldige kant van het lopen kent.
  Hardlopen verbind,
  Dat maakt mij zo blij als een klein kind!
  Laat me blij zijn,
  Van de start tot en met de finish lijn.
  Want ik ben verliefd op het lopen.
  En daarom zit ik enorm op dat startbewijs te hopen. 😊

 26. Ik ben hardlopen in hart en nieren. Snel de ene been voor de andere zetten kan mij plezieren.
  Ik loop met vreugde, vleugels en soms doet het pijn.
  Ik wil sneller dan mezelf zijn.
  Steeds een stukje verder lopen.
  En ondertussen heel veel hardloopkleding kopen.
  En wat ik nou zou mooi vind aan zo’n evenement.
  Een hele groep mensen bij elkaar die de geweldige kant van het lopen kent.
  Hardlopen verbind,
  Dat maakt mij zo blij als een klein kind!
  Laat me blij zijn,
  Van de start tot en met de finish lijn.
  Want ik ben verliefd op het lopen.
  En daarom zit ik enorm op dat startbewijs te hopen. 😊

 27. Ik wil dit startbewijs wel winnen. Kan ik ook eens ervaren hoe het is om door het centrum van deze stad te rennen. 1x mogen rennen in Amsterdam, maar dat was in de zuid/zuidoosthoek. Wil wel eens door het centrum waggelen, want dat is enigszins mijn loopstijl maar belet me niet om soms best redelijk snel te zijn, om te ervaren of dit mooier is dan Groningen of Rotterdam of waar dan ook waar ik gerend heb. En omdat ik nooit een topatleet zal worden, is dit een uitgelezen kans om met de Europese toppers mee te lopen, weliswaar op respectabele achterstand. 😉

 28. Mijn kans om toch nog onder het rijksmuseum door te lopen… mijn eerste halve marathon liep ik afgelopen oktober in Amsterdam en ik was er heilig van overtuigd onder het Rijksmuseum door te moeten. Alle afstanden moesten dat ook behalve de halve marathon… 😂😂😂

 29. Waarom ik in Amsterdam wil lopen tijdens de Brook 10km Champions Run?? Nou omdat ik afgelopen half jaar heel veel PR’s heb verpulverd. Ik hoop dat ik aanstaande zaterdag dit ook nog ga doen bij een van de mooiste evenementen, de Zwolsche Halve Marathon. Maar daarna, voordat ik op vakantie ga is het ook nog nodig om een scherp PR neer te zetten op de tien, en waar kan dat beter dan in zo’n stad met zo’n ambiance!!

 30. van bankhanger naar mama mover… (https://www.facebook.com/mamamoves.nl/?fref=ts)

  mei 2013 er staat een advertentie in het lokale krantje, 2 enthousiaste mama’s gingen met een groepje niet actieve mama’s hardlopen en ze zouden ervoor zorgen dat we in 10 weken tijd leerde om 5 km aan elkaar zonder pauze te hardlopen..
  jaja.
  pff na 50 meter hing de tong al op onze schoenen.. maar braaf gingen we aan de slag.
  en warempel, na veel zweet tranen en nog maar een keer proberen, rende we inderdaad na 10 weken de 5 km
  de een wat sneller als de ander, maar dat mocht de pret niet drukken…

  nu 3 jaar later hebben Miriam van Elmpt en ik de smaak goed te pakken, en zijn we wellicht nog enthousiaster dan onze juffen van 3 jaar geleden.
  het kan ons niet gek genoeg zijn of wij willen naar de run toe.. nightrun santarun of een gewone hardloopwedstrijd… het promotieteam is onderweg 🙂
  nu is mijn hardloopmaatje miriam prive afgelopen jaar ingestapt in een “wilde achtbaan” en helaas is het ritje nog niet voorbij.

  Laat haar nu 10 juli, op de dag van deze prachtige run JARIG zijn.. Hieperdepiep hoera..
  Wat moet dat gewelidg zijn als ze voor je verjaardag zo’n groot feest organiseren, en als jarige kun je dan natuurlijk niet ontbreken 🙂

  ik kan me geen mooier verjaardagscadeautje wensen om aan haar te geven…

  wij gaan dan samen, als 2 limburgse dorpsmeisjes, het avontuur in de grote stad graag aan! ’s morgens vroeg in de trein en dan naar DE grote stad..

  WOW.. dat zou toch helemaal geweldig zijn..

  ik ga nu superhard duimen draaien en hopen dat ik haar kan verblijden met dit supergeweldige verjaardagscadeautje, en hoop dat ik haar ff uit die achtbaan kan halen voor een geweldig onvergetelijk avontuur in amsterdam..

  ons hardloopmotto: dromen… durven…. DOEN!

 31. van bankhanger naar mama mover…

  mei 2013 er staat een advertentie in het lokale krantje, 2 enthousiaste mama’s gingen met een groepje niet actieve mama’s hardlopen en ze zouden ervoor zorgen dat we in 10 weken tijd leerde om 5 km aan elkaar zonder pauze te hardlopen..
  jaja. pff na 50 meter hing de tong al op onze schoenen.. maar braaf gingen we aan de slag.
  en warempel, na veel zweet tranen en nog maar een keer proberen, rende we inderdaad na 10 weken de 5 km
  de een wat sneller als de ander, maar dat mocht de pret niet drukken…
  nu 3 jaar later hebben Miriam van Elmpt en ik de smaak goed te pakken, en zijn we wellicht nog enthousiaster dan onze juffen van 3 jaar geleden.
  het kan ons niet gek genoeg zijn of wij willen naar de run toe.. nightrun santarun of een gewone hardloopwedstrijd… het promotieteam is onderweg 🙂
  nu is mijn hardloopmaatje miriam prive afgelopen jaar ingestapt in een “wilde achtbaan” en helaas is het ritje nog niet voorbij.

  Laat haar nu 10 juli, op de dag van deze prachtige run jarig zijn.. Hieperdepiep hoera..
  ik kan me geen mooier verjaardagscadeautje wensen om aan haar te geven…
  wij gaan dan samen, als 2 limburgse dorpsmeisjes, het avontuur in de grote stad graag aan!
  WOW.. dat zou toch helemaal geweldig zijn..

  ik ga nu superhard duimen draaien en hopen dat ik haar kan verblijden met dit supergeweldige verjaardagscadeautje, en hoop dat ik haar ff uit die achtbaan kan halen voor een geweldig onvergetelijk avontuur in amsterdam

 32. Wat een leuke winactie. Ik zou het kaartje graag winnen omdat ik nog geen leuke hardloopwedstrijd volgende maand heb gepland, maar er wel graag een zou lopen. Na mijn knieblessure zou dit weer een mooie come back zijn. Zeker in het prachtige Amsterdam. 10 km is de perfecte afstand voor mij 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: