Spring naar inhoud

Comfort en snelheid?

Ik loop heel graag lange afstanden op mijn inmiddels afgetrapte Asics Nimbus. Daar liep ik  mijn marathons op en comfortabeler wordt een schoen nauwelijks. Mijn favoriet in ieder geval. Voor korte afstanden die je snel wil lopen zijn de Nimbussen eigenlijk te zwaar en daar hebben ze bij Asics nu iets op bedacht.

DynaFlyte_sfeer

DynaFlyte, zo heet de jongste telg uit de Asics familie en ze hebben er weer jaren over gedaan in Japan om tot dit model te komen. Het comfort is gelijk aan die van de Nimbus maar toch is hij heel licht. In maat 42,5 weegt hij 270 gram, de Nimbus heeft in die maat een gewicht van 338 gram.

De kern van DynaFlyte is FlyteFoam. ASICS’ gepatenteerd lichtgewicht- en dempingtechnologie. DynaFlyte heeft een FlyteFoam tussenzool over de hele lengte. Demping die voldoet aan de hoogste normen, noodzakelijk voor bijvoorbeeld lange afstanden of dagelijks gebruik. En tóch is deze zool circa 55% lichter dan EVA, het materiaal dat veel wordt gebruikt bij hardloopschoenen.

DynaFlyte

Goed ze hebben er bij Asics in ieder geval weer goed over nagedacht. Ik ben nieuwsgierig hoe dit in de praktijk uitvalt. Vanaf 1 juli is hij verkrijgbaar bij de hardloopspeciaal zaak en ik ga hem zeker even aan mijn voeten doen, zo nieuwsgierig ben ik dan ook wel.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

8 gedachten over “Comfort en snelheid? Plaats een reactie

  1. Ik lees dit soort reviews nooit maar op de 1 of andere manier trok deze dan toch mijn aandacht en het klinkt allemaal (te?) mooi!!! Ik ga zeker even naar de Asics flagshipstore bij het Vondelpark zolang dat nog kan! Thans Mari!

  2. Ik ben inmiddels aan mijn 13e paar loopschoenen en dat zijn allemaal Ascics Nimbus-en op de trailschoenen na dan. Ik vind het bovenwerk tegenwoordig niet meer genoeg lucht geven aan je voet. Ik krijg in soms blaren daardoor. Pas wanneer ze een paar keer goed nat geweest zijn laten ze meer lucht door. Ik vond de oude mesh beter maar die sleet sneller. Ik ben benieuwd naar die Dyna Flyte. Bedankt voor de tip.

    Groetjes,

    Dorothé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: