Spring naar inhoud

Dik tevreden, gelopen volgens plan

Gisterenavond was er in mijn woonplaats de jaarlijkse Jeroen Bosch loop. Georganiseerd door de plaatselijke atletiek vereniging OSS Volo. Zoals ieder jaar een leuke gezellige sfeer en iedereen stond klaar om 5 of 10 kilometer hard te lopen over een hele mooie route.

Na mijn werk naar huis gesneld om iets lichts te eten en mezelf om te kleden, rond half zeven fiets ik naar het terrein waar de start zou zijn. Een mooi stukje als opwarming voor mijn benen. Eenmaal daar aangekomen had ik de Running Junkies die mee zouden lopen al snel gevonden. Mijn startnummer had ik thuis al op mijn shirt gespeld dus tas inleveren en klaar gaan staan in het startvak. Inmiddels hadden donkere wolken zich boven ons samengepakt en het begon te druppelen. Dat druppelen veranderde in een flinke hoosbui maar gelukkig stonden we onder de bomen en viel het mee. Nog snel even een startvak selfie gemaakt met Dennis en nu wachten op de start, die werd inmiddels wat uitgesteld en toen het minder hard regende klonk het startschot.

startvakselfie

Ik had het plan om niet voluit te gaan en misschien de laatste kilometers wat te versnellen. Met dit plan was ik ongeveer in het midden van het deelnemersveld gestart. Op deze manier kon ik langzaam mijn tempo zoeken en ondertussen wat naar voren komen. De eerste bekende kwam ik al snel tegen en we liepen samen een stuk vrolijk te kletsen. Zo zocht ik iedere keer wat mensen op en liep daar een flink stuk mee op en kletste er vrolijk op los. Bij kilometer 5 zag ik ver voor me uit Dennis en Dirk lopen. Dennis kan heel hard maar was niet fit en liep dus voor zijn doen rustig. Ik haakte aan en Dirk haakte vrij snel af. Dennis en ik bleven samen lopen op een tempo wat we prettig vonden, op dit tempo zouden we net onder de 50 minuten binnenkomen. Dit tempo konden we makkelijk aan en ondertussen werd er van alles besproken, van kinderkamers tot huizen kopen. Achter ons vormde zich een groepje wat ons duidelijk als haas gebruikte, geen probleem vonden we het en liepen op hetzelfde tempo verder. We werden ingehaald door mensen die er vol voor gingen en lieten ons daardoor niet van ons eigen plan afbrengen.
Op kilometer 8 besloten we het tempo omhoog te gooien en was het tempo van ongeveer 5 minuut per kilometer naar 4:22 kilometer gegaan. Het tempo ging omhoog maar ook de weg liep een klein beetje schuin omhoog voor ruim anderhalve kilometer. We haalden veel mensen in die geen reserves meer hadden. Met het tempo, de weg ging ook mijn hartslag behoorlijk omhoog en toen Dennis bij kilometer 9 het tempo nog verder opschroefde moest ik hem laten gaan. De laatste kilometer was pittig maar het ontvangst van alle supporters maakte veel goed. Eindsprintje en afklokken op 48:08, de race was gelopen en het plan had gewerkt. Met niet al teveel inspanning een hele mooie tijd neergezet. Het trainen van de laatste tijd begint eindelijk zijn vruchten af te werpen. Ik ben er nog niet maar ik ben wel echt op de goede weg.

13517540_1079283975485968_3685873443120226537_o

Bij de Jeroen Bosch Loop krijg je geen medaille maar wel een consumptiebon, al snel was het bij de bar druk en gezellig. Toen het tijd was om naar huis te fietsen werden ook de wolken nog even open gezet, doorweekt kwam ik thuis aan. Het was een mooi evenement, niet te groot maar wel goed georganiseerd, mooie route en fijne mensen. Tot volgend jaar Jeroen Bosch Loop.

Keep on running in a free world, i love it when a plan comes together.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Dik tevreden, gelopen volgens plan Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: