Spring naar inhoud

Vastgeplakt op de deur van een hardloopwinkel

Ja het is echt zo, ik kom al iedere week bij Run2Day in Den Bosch omdat we daar met de Running Junkies verzamelen maar nu ben ik er definitief vastgeplakt. Hoe is dat zo gekomen, mijn binding met deze winkels.

deur

Ik woon op een steenworp afstand van de drie hardloopspeciaalzaken die mijn stad rijk is maar het meest voel ik me thuis bij Run2Day. Zijn die andere winkels slecht, nee zeker niet maar ik heb met Run2Day een geschiedenis. Die is al vrij snel aan het begin van mijn hardloopverhaal begonnen. Ik ben iemand die met social media leeft en Run2Day is daar in grote mate aanwezig. Zo ook de eerste winter dat ik aan het hardlopen was en er op Facebook een melding kwam over een kerstrun vanuit de winkel. Ik kon nog geen 10 kilometer lopen maar het leek me wel wat om eens met andere mensen te gaan lopen, meer om nu eens te zien hoe ik zelf eigenlijk liep. Dat beviel zo goed dat ik me daarna heb ingezet om de Running Junkies in Den Bosch te starten en daar zou Run2Day een grote rol in gaan spelen. Vanaf de eerste Junkie avond stond Hans Heirman (eigenaar Run2Day Den Bosch) voor ons klaar en nu 3 jaar later is hij er nog steeds iedere woensdag en loopt zelf altijd mee. Hans is de winkel begonnen uit liefde voor de sport en zei zijn oude baan op om te doen wat hij echt wilde en dat doet hij nu nog steeds met veel plezier.

Ook leerde ik mensen kennen bij Run2Day Nederland via de Amsterdamse Junkies die daar ook al goede contacten hadden omdat de Amsterdammers vaak vanuit de winkel aan de overtoom vertrekken. Bij evenementen kunnen de Junkies altijd rekenen op Run2Day en andersom als Run2Day mensen nodig heeft dan zijn de Junkies vaak de eerste die gevraagd worden. Zo helpen we elkaar zonder commerciële verplichtingen, en dat schept een band. De mensen die werken bij Run2Day zijn bevlogen en gek van hardlopen, niemand uitgezonderd.

Run2Day is 20 jaar geleden begonnen in Utrecht en het jubileum wordt gevierd met een nieuwe huisstijl. De pay off voor het nieuwe logo is geworden “door runners, voor runners”. De nieuwe huisstijl wordt op dit moment overal doorgevoerd, de winkels worden opnieuw beplakt en ingericht. De website is aangepast en overal zal het nieuwe logo op komen te staan. Zelfs het reclamebureau wat voor de ontwerpen heeft gezorgd zijn mannen die hardlopen, over de juiste mensen zoeken zullen we maar zeggen.

logo

In alle winkels werken mensen die echt van hardlopen houden, en je daarom dus ook altijd een goed antwoord kunnen geven op al je hardloopvragen. Aan mij is in maart gevraagd of ik mee wilde werken aan een fotoshoot die gebruikt gaat worden in deze nieuwe huisstijl en ik zei graag ja. Alle mensen die op de foto zijn gezet zijn allemaal echte hardlopers. Een groot aantal van de mensen op de foto’s die nu te zien zijn ken ik en allemaal hebben ze een ding gemeen, de passie voor de mooiste sport die er is. Op de weg, door het zand, in je eentje of met een groep “door runners, voor runners” dat is wat Run2Day zegt en dat is wat Run2Day is.

book

Ik ben trots dat ik mijn bijdrage heb mogen leveren aan de nieuwe stijl en voel me nog meer verbonden dan dat ik al was. Als je me dus ergens ziet plakken, dan is dat uit vrije wil.

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

12 gedachten over “Vastgeplakt op de deur van een hardloopwinkel Plaats een reactie

  1. Ontzettend gaaf Mari! Zowel het verhaal achter jouw band met run2day als de bijbehorende foto’s die dan dus volgens mij op de zaak geplakt zijn! Enorm tof!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: