Spring naar inhoud

Ben jij klaar voor de Brooks 10K championsrun?

Bijna is het zover en je staat aan de start van deze bijzondere race door Amsterdam. Ik heb mijn startnummer inmiddels binnen en heb er heel veel zin in. Hoe bereid je jezelf nu voor om die 10 kilometer met plezier maar toch goed te lopen, hier zijn mijn tips.

brooks-header-4STARS

Tip 1
Ga deze week niet meer proberen om de snelste kilometer ooit te rennen, je gaat in deze laatste dagen je tempo niet meer maken dat heb je al gedaan als het goed is. Loop vrijdag je laatste rustige loopje en ga niet verder dan hooguit 5 kilometer. Geef je lichaam rust om zondag goed te kunnen knallen.

Tip 2
Houd op zaterdag rekening met je eten, je hoeft echt geen extra koolhydraten te gaan eten dat heeft op deze afstand niet heel veel extra nut. Eet alleen geen dingen die je nooit eet met de kans dat je darmen opeens gek gaan doen. Zorg dat je de dag ervoor al voldoende water drinkt, het helpt echt.

Tip 3
Ga niet op zondag ochtend pas bekijken wat je die dag aan wil trekken. Leg je spullen zaterdag al klaar en houd daarbij rekening met het weer van zondag. Tel bij de temperatuur 10 graden op, dat is de gevoelstemperatuur als je eenmaal aan het lopen bent. Kleed je eerder te koud dan te warm. Zorg ook dat je de speldjes (of magneetjes) voor je startnummer niet vergeet.nullTip 4
Kom op tijd en ben goed geïnformeerd, geloof me je wil niet 5 minuten voor aanvang aankomen en dan nog moeten zoeken waar het startvak is. Ik probeer er altijd een uur van te voren te zijn dan kun je nog de laatste 3 keer naar het toilet, je spullen naar de garderobe brengen en op tijd in het startvak staan. Alle informatie van zondag staat op deze link.

Tip 5
En de belangrijkste tip! Geniet ervan, je loopt op een “once in your lifetime” parcours. De kans dat je dit rondje nog eens kan lopen is best wel klein, de verwachting is dat er heel erg veel publiek zal zijn. Loop zonder muziek en maak alles mee, hoor je naam roepen en zie al het moois van Amsterdam. Geniet met een grote G.

Natuurlijk zijn er meer tips. Wil je nog iets weten om zondag goed voorbereid aan de start te staan? Vraag het gewoon hieronder en ik zal je antwoord geven.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

7 gedachten over “Ben jij klaar voor de Brooks 10K championsrun? Plaats een reactie

  1. Succes zondag, tip 3 wordt kleding voor 36 graden. Niet ideaal voor een PR dus des te meer reden om te Genieten van dit unieke gebeuren.

  2. Veel plezier Mari, ik ben er ook maar kleine kans dat wel elkaar zien tussen al die lopers. Wens je een heerlijke dag toe! En als je wilt douchen; je weet t he?!

    • jij ook veel plezier en wie weet spotten we elkaar toch nog, in welk vak sta je? Ik heb trouwens het telefoon nummer van jou douche, dus als ik me heel vies voel… Dankjewel

      • Ik sta in het le champion vak, best vooraan is dat (rood geloof ik) mijn douche heeft jouw nummer niet meer door een telefoonongelukje maar als jij belt, neemt hij vast op (mijn douche woont een paar honderd meter vanaf het museumplein dus das prettig 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: