Spring naar inhoud

Van die hebbedingen voor de hardloper

Wie wil ze niet, de mooiste en de beste schoenen, broeken en hardloophorloges. Ik wel hoor, dat beken ik. Maar er is meer en sommige dingen zouden we allemaal toch blij van worden.

Wat ik echt graag wil en jij vast ook.
Sinds ik geen muziek meer maak sinds 2012 als drummer zijn mijn buikspieren compleet verdwenen, op de plek waar ze ooit zaten zit nu een vormenloos geheel wat zichzelf buik noemt. Ik krijg van hardlopen heel erg veel maar daarbij is geen enkele buikspier gebaat. Ja het ligt aan mezelf, als ik dat wil moet ik aan de slag met oefeningen en daar wat gewichten, kettlebells of wat dan ook voor aanschaffen maar wat ik nu als eerste wil als hebbeding is een Sixpack.

sixpack.jpg

Als tweede hebbeding wil ik iets wat jullie ook willen.
Mijn eerste hardloopevent ooit was in Maliskamp, de Maliskampse Bosloop welteverstaan. Ik kon net 10 kilometer rennen en het parcours was twee rondjes van 5 door de bossen. Achteraf bleek dat ik mezelf had ingeschreven voor 5 kilometer dus mijn eindtijd was best ruim. In mijn tweede rondje zag ik hem zitten de fotograaf en dacht dit gaat mijn eerste wedstrijdfoto worden. Tof eindelijk “bewijs” dat ik hardloop in beeld gebracht dacht ik nog. In mijn hoofd liep ik als een gazelle, mooie grote passen en een armzwaai waar Usain Bolt jaloers op zou zijn. In mijn nieuwe outfit zag ik er flitsend uit.

Toen ik later uiteindelijk de foto zag kwamen mijn voeten nauwelijks van de grond mijn armen leken een kompleet eigen leven te lijden en zwabberden voor mijn lichaam. De zwarte nieuwe outfit was zeker op de foto enorm saai en de algemene indruk was dat ik liever geen bewijs van deze wedstrijd had gehad. Wat ik dus graag wil als tweede hebbeding is altijd een goede hardloopfoto. Zoiets als hieronder lijkt me wel eens fijn.

image

Nu het zomer is heb je natuurlijk niet veel aan als je gaat rennen maar toch wil je wat mee nemen. Je sleutels, je telefoon eventueel wat geld voor een ijsje of taxi. Drinken, eten en weet ik wat je allemaal nog meer meezeult. In de winter is dit handiger, jasje met zakken, broek met zakken eventueel een rugzakje om en gaan. Met de temperatuur vandaag op 28 graden is een rugzak niet het meest ideale om af te koelen maar bijna een noodzakelijk kwaad als je voor langere afstanden op pad gaat. Hoe tof zou het zijn om een soort MacGyver broek te hebben waar alles in past, zonder dat deze rammelt of afzakt.
De neem-alles-mee-zonder-dat-het-rammelt hardloperbroek

Als laatste wil ik niet zoveel hoor, lekker lopen met deze heerlijk zomer zon.
Mijn jaargetijde is begonnen en ik geniet ervan. Als het heel warm is loop je gewoon wat minder hard en wandel je eventueel tijdens je loopje, neem drinken mee en geniet. Denk aan de doelen die je wil halen en werk er met een glimlach naar toe!

Wat ik wil willen jullie ook, genieten van hardlopen altijd en overal. Ik wens het jullie!

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

10 gedachten over “Van die hebbedingen voor de hardloper Plaats een reactie

  1. Haha, zo’n broek klinkt ideaal! Ik ben al in mijn nopjes met mijn sleutelvakje in mijn broek maar vind het al irritant als mijn sleutel tegen een pinpasje aan tikt tijdens een wedstrijd.

  2. Ik wil een sixpack bier met dit weer hihi. Oh en die broek klinkt ideaal, al heb ik wel n korte trail legging die aardig in de buurt komt. Heeft toch net wat meer vakjes 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: