Spring naar inhoud

Getest: Brooks Launch 3

In het kader van Testtember verschijnen er na vele kilometers testen deze maand de reviews online. Vandaag dus de Brooks Launch 3 Amsterdam EK editie.

Brooks launch 3

Deze schoen werd speciaal uitgebracht voor het EK atletiek wat afgelopen zomer in Amsterdam plaatsvond maar de Launch 3 is nog in veel meer prints en kleuren te verkrijgen. Ik was laaiend enthousiast over deze print en werd er heel vrolijk van, dat het ontwerp bij Amsterdam past mag duidelijk zijn. Mizuno bracht deze week de Amsterdam Marathon schoen uit en het vrouwen model lijkt wel heel erg veel op deze Brooks. De ontwerpers hebben zonder dat ze het van elkaar wisten (mag ik hopen) dezelfde visie gehad.

Maar goed de Launch 3 wat is dat voor schoen? Ik had al ervaring met de Launch 2 en als je ze naast elkaar legt zie je nauwelijks verschil, precies dezelfde zool en opbouw. Het enige wat ik heb kunnen ontdekken is de 3D print die de schoen steviger moet maken en dat werkt dus echt. De lauch 2 was al prettig maar miste naar mijn gevoel wat stabiliteit, dat hebben ze met deze nieuwe en meer uitgebreide print goed gemaakt. Als je al de Launch vergelijkt met bijvoordeeld de Glycerine van Brooks dan zijn het twee totaal verschillende schoenen. De Launch is lichter, flexibeler en wikkelt veel fijner af.

JPEG image-33C0BB1661D6-1

Ik heb echt met heel veel plezier op deze schoen gelopen en ervaar hem als een schoen die heel prettig is voor afstanden tot een kilometer of 20. Boven deze afstand ga je wat steun missen is de zool misschien net iets te zacht. Alle afstanden daaronder zijn heerlijk en ik heb de afgelopen 10 km wedstrijdjes voor mijn doen echt weer snelle tijden gelopen. Dat snelle ligt natuurlijk nooit alleen aan de schoenen maar als ze niet fijn zijn werkt het wel tegen je. Buiten hardlopen heb ik de Brooks ook heel veel aan gehad als gewone sneaker.

13528305_591865334311067_5465589632083431590_o

De Brooks Launch 3 is een Neutrale schoen en in maat 42 weegt hij 273 gram (de glycerine weegt 301 gram per schoen). De Launch heeft een drop van 10 mm (het verschil van het hoogste naar het laagste punt in de schoen, hak naar voorvoet). De voorvoet van de Launch wikkelt soepel af door de groeven in het profiel terwijl de hak juist stevig is maar wel voldoende demping geeft. De schoen in deze print is als je zoekt nog wel te koop voor ongeveer 100 euro en de andere modellen kun je allemaal hier bekijken.

JPEG image-C3CDFFFAE814-1

De pasvorm voor mijn meer dan gemiddelde voet is erg prettig, het klopt gewoon. Nergens teveel ruimte of te strak en dat is zeker niet altijd het geval. Ik ben nog steeds enthousiast over de Brooks en krijg vaak reacties op het ontwerp, het is een schoen met een eigen smoel en dat vind ik leuk.

De Brooks Launch 3 staat bij mij in de top 3 van fijnste schoenen op dit moment.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: