Spring naar inhoud

Lekker dat gebreid hardloopspul

In het kader van Testtember verschijnen er na vele kilometers testen deze maand de reviews online. Vandaag dus de hardloopkleding van Falke.

Al een tijd geleden ontving ik een pakketje van Falke met daarin diversen shirts, shorts en sokken. Falke maakt heel erg functionele hardloopkleding in diverse materialen. Vandaag laat ik me uit over de gebreide shirts, shorts en sokken.

mari-durieux-falke

Gebreid hoor ik je denken, zitten daar dan een paar oude oma’s de hele dag te breien? Nee zeer zeker niet, bij Falke hebben ze breien goed aangepakt en wordt het geheel machinaal gedaan. Dat breien doen ze al jaren en Falke staat op eenzame hoogte als het gaat om kwaliteits (sport)sokken. Ook de sokken van Burlington komen overigens uit de Falke fabriek. Dat breien kunnen ze dus als geen ander en passen ze inmiddels ook op sportkleding toe. Het resultaat is dat je naadloze shirts hebt van heel fijn materiaal. op subtiele wijze zitten er mooie patronen in verwerkt, heel erg stijlvol vind ik het allemaal.

img_3405-kopie

Een van mijn favoriete Falke shirts deze zomer was de mouwloze top. De kobaltblauwe kleur was precies de kleur die ik mooi vind (puur kwestie van smaak natuurlijk) en het patroon wat er in gebreid was zorgde er voor dat de lucht echt door het shirt heen waaide. Kleine gaatjes erin die een mooi patroon vormden. Het ander shirt wat mijn voorkeur had was tevens een gebreid shirt in knalgeel met bijpassende sokken. Daar val je wel mee op. In het gele shirt zaten overigens geen gaatjes maar het gebreide materiaal is echt fijn. De meeste “normale” hardloopshirts zijn voor het grootste gedeelte van polyester (vaak bijna 90%). De Falke shirts gebruiken een mengeling van Polyamide, Elasthan en Polyester. Door deze mix krijgen ze dus een materiaal wat ze kunnen breien en dat voelt dus lekker. Het voelt gewoon minder synthetisch en dat zorgt er weer voor dat je minder transpireert, doe je dat toch wordt het prima afgevoerd door het materiaal.

falke_singlet

Ik heb overigens ook de korte tight van Falke getest en die zit prima, ik ben alleen geen fan van strakke tights omdat ik het bij een man er gewoon niet mooi uit vind zien. Als je op de olympische spelen je beste tijd moet lopen geloof ik wel dat het je net die duizendste seconde harder kan laten lopen, maar zolang ik daar niet sta heb ik liever wijde een short aan. Ieder zijn ding natuurlijk.

De sokken van Falke zoals gezegd zijn toppers en ik denk dat iedere hardloper wel een paar Falke sokken in de la heeft liggen. Daar kan ik uitgebreid over vertellen maar hee, het zijn sokken. Niks meer en niks minder, zou je denken. Toch is dat niet zo, de linker en rechtersok zijn écht verschillend en niet zoals bij de mindere kwaliteit sokken alleen maar een R of een L er op gestikt. De fabriek van Falke is een technisch hoogstandje als het alleen al om de sokken gaat. Al vind ik het zelf wel vreemd dat alle merken ook Falke nog steeds hoge witte sportsokken maken, maar dat zit dan ook weer in mijn hoofd. Zijn er dan echt mensen die die dragen?

Anyway, Falke maakt dus echt goed gebreid spul! Super functioneel en stijlvol. Niks geen prints met Faster of Just did it, nee mooie ingebreide patronen die je alleen ziet van dichtbij. De materialen voelen allemaal stuk voor stuk fijn op je huid. Falke heeft inmiddels een paar slimme technieken ontwikkeld in het Ergonomic Sport System (waar onder andere de sokken onder vallen en de tight) en het Impulse System. Falke blijft niet stilzitten maar door ontwikkelen. Waar je wel rekening mee moet houden is de soms vreemde maatgeving van Falke. Een L kan vallen als een S en andersom. Mijn advies, altijd maar dan ook altijd passen.

Je kunt natuurlijk je moeder een bol wol geven en op de site van Falke kijken om haar ideeën te geven, maar of ze het vakmanschap van Falke kan evenaren is de vraag.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

5 gedachten over “Lekker dat gebreid hardloopspul Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: