Spring naar inhoud

Laat iemand anders maar eens rennen

Gisteren was het zondag de dag dat ik meestal mijn langere afstanden loop. Dat zou gisteren zelfs heel goed plan zijn geweest als voorbereiding op de komende halve marathon In Disneyland Parijs (ik kan het niet vaak genoeg zeggen dat ik daar ga rennen met dank aan GirlsLove2Run). Maar goed gisteren dus niet. Gisteren was ik mede verantwoordelijk voor het kleinschalige hardloop evenement ParkRun Den Bosch.

Dit evenement organiseren de Running Junkies samen met Run2Day en is misschien wel het meest laagdrempelige hardloop evenement van Nederland. Het evenement bestaat uit hardlopen in het park bij mij om de hoek en de deelnemers kiezen zelf of ze één of meerdere rondjes rennen, vijf is trouwens de max omdat we de ultralopers wel welkom heten maar niet zolang het park kunnen afzetten. Ook is er een kidsrun van 750 meter en ze waren weer allemaal winnaars, een medaille en een snoepzak zorgde voor vele gezichten die glunderden van oor tot oor. Ouders die trots foto’s maakte van hun kroost.

dsc05526Daarna waren de grote aan de beurt en daar zaten hardlopers van alle niveaus bij. De snelste deed de 5 rondjes in 34 minuten en genoot. De laatste loper liep het als training rondje en werd net zo warm binnen gehaald. iedereen genoot zichtbaar en dat is zo fijn om te zien. Wat ook wel echt cool was, Charlotte liep meer dan 5 Kilometer zonder al te veel problemen. Die is alvast klaar voor Disney.

dsc05563

Gisteren was mijn rol beperkt en heb ik geprobeerd wat samen te vatten in een kort filmpje. Was voor mij meteen een goede oefening om mijn Activeon camera te testen die volgende week mee gaat naar de Dam tot Dam en dan daarna mee mag naar Disneyland Parijs. Hieronder zie je het resultaat.

Waarom organiseren we dit eigenlijk? Omdat we het zo leuk vindt om hardlopen te delen omdat we het zo leuk vinden om samen hard te lopen. Uiteraard hebben we de dag afgesloten met een wel verdiend drankje op het terras.

IMG_3539.jpg

Keep on running in a free park

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

One thought on “Laat iemand anders maar eens rennen Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: