Spring naar inhoud

Geef mij maar Dam tot Dam!

Als je van Hollandse meezingers én hardlopen houd zou iedereen eigenlijk de Dam tot Damloop eens een keer moeten lopen. Gisteren was het weer zover het jaarlijkse hardloop-volksfeest ging weer van start en ik was daarbij. Mijn tweede Dam tot Damloop in het kort.

Ik was dit jaar samen met een aantal andere bloggers en journalisten uitgenodigd om in een van de Asics teams te lopen. Asics is al jaren hoofdsponsor van dit mega evenement en  is daar terecht trots op. Ik ben trots dat ik wordt gevraagd dus volledig in Asics kleding en op de DynaFlyte schoenen reis ik af naar de hoofdstad. Samen met B., die vandaag met mee mee gaat. B. loopt bij de Running Junkies in Den Bosch en we gaan samen starten. We hebben met het Asics/bloggers team afgesproken op Centraal station in Amsterdam, dat is handig want het is heel ehhh Centraal. Wij zijn ruim op tijd en kort daarna gaan we met zijn allen de tassen wegbrengen en lopen richting startvak. In deze korte tijd kun je al zien hoe perfect het georganiseerd is, tassen bij de vrachtwagens inleveren en die haal je later weer op in Zaandam. Echt zo veel waardering voor al die vrijwilligers die met een grote glimlach hun werk doen!

start

In het startvak is de sfeer goed en de zon schijnt ons tegemoet. Ik weet eigenlijk helemaal niet wat ik voor tempo ga lopen bedenk ik me. Een paar weken geleden lag ik thuis met een acute bronchitis en ik heb geen idee wat ik aankan, ik ga het wel zien denk ik. Mijn Gps staat klaar op mijn horloge en in mijn andere hand heb ik mijn Activeon action camera, ik wil kijken of het lukt een verslagje te filmen. Daar is het startschot en daar gaan we, B. ging op een tempo wat voor mij te laag zou zijn dus ik ga maar wat lopen en kijken wat lekker voelt. Ik start uiteraard wat te snel maar corrigeer dat en loop op gevoel. In de befaamde IJtunnel (wat een ding is dat om doorheen te lopen) zie ik Gaby en Ron lopen, het tempo ligt me wel en ik besluit aan te sluiten. We lopen strak 5 minuten per kilometer zie ik op mijn horloge, geen idee of ik dit ga volhouden maar nu voelt het goed. Dit stuk is nog niet druk met publiek maar er is wel veel muziek langs de kant, DJ’s in autos, busjes en nog meer variaties. De kilometers gaan voorbij en het wordt drukker aan de kant, met het drukker worden veranderd ook de muziek. Hollandse hits nemen de overhand en het is fantastisch. Gaby loopt lekker (zit in haar Marathon training en is fit), Ron en ik melden dat als ze door wil gaan dat ze dat moet doen. Toch wacht ze even want een stuk verder op staat Jelle met zijn eigen cheeringpoint. Wat een held om hier te staan met borden en confetti!

Daarna gaar Gaby ervandoor en Ron en ik nemen iets gas terug, de zon wordt warmer en de benen iets zwaarder. Zaandam komt in zicht en het feest aan de kanten is kompleet. Wat een belevenis is dit toch. Ik ben er voor de tweede keer en geniet nog harder dan de eerste keer. Ron krijgt het wat zwaarder en het tempo zakt nog wat, ik besluit om samen toch verder te lopen. De laatste kilometer zullen we gewoon samen lopen. Één kilometer voor het einde staat de Cheeringzone van de Junkies en de adrenaline spuit uit mijn oren en mijn tempo gaat als een gek omhoog. Ik kijk achterom en moet echt even wachten op Ron. Samen gaan we richting finish en ik trek nog een eindsprint met een glimlach op mijn gezicht. Net over de Finish geven Ron en ik elkaar een high five, we hadden voor deze 16,1 kilometer elkaar nog nooit gesproken en nu hebben we een geschiedenis samen. Dat is ook hardlopen. Het eerste stuk had ik Gaby en Ron nodig, het laatste stuk gaf ik de steun aan Ron. Ik heb onderweg niet echt gekeken hoe hard we liepen, ik heb vooral genoten van het volksfeest wat de Damloop is. Nu ik terugkijk ben ik heel erg tevreden dat ik dit tempo zonder al teveel problemen kon lopen.

medaille-danloop

Zet de Damloop op je bucketlist maar train er wel voor, het blijft tenslotte 10 Engelse Mijl!

Na de finish hebben we met alle bloggers nog gezellig foto’s gemaakt en nagepraat. Iedereen stond met een smile van oor tot oor. In mijn hoofd zong ik “geef mijn maar Amsterdam” toen ik bijna thuis was.

Nu op naar het komende feest, dat is in Disneyland Parijs. Daar gaan jullie echt nog heel veel van zien. Nu eerst maar eens het filmpje van de damloop. Het filmpje staat op mijn youtube kanaal en als je jezelf daar nu op abonneert krijg je als er iets nieuws is dat meteen te zien.

B. liep trouwens een dik PR en had de dag van haar leven, stralend op iedere foto.

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

12 gedachten over “Geef mij maar Dam tot Dam! Plaats een reactie

  1. Mooi verhaald! Wat is het weer leuk om terug te lezen hoe tof deze dag was! Alle omstandigheden waren goed.. prachtig weer, mooie omgeving en leuke mensen!

  2. Zo was het echt super mooi verslag! En tof filmpje, al liep ik een paar uur later ervaring bijna hetzelfde. Ik ga deze thuis laten zien om beetje beeld te geven. Tnx Mari voor sharing. Kijk nu al uit naar verslag van je Disney avontuur. Geniet!

  3. Even de video bekenen en leuk om te zien + mooi verslag weer geschreven. Ik denk volgend jaar ben ik erbij hoor. Heb mij al ingeschreven, nee hoor geintje maar staat wel in mijn agenda voor 2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: