Spring naar inhoud

Één hele eerste Marathon

Het is oktober en ik heb een fantastische loopmaand achter de rug die voorlopig niet overtroffen gaat worden vermoed ik (iets met Disney). Toch kijk ik wel nu al met heel veel plezier vooruit naar wat er allemaal op mijn (loop)pad gaat komen maar ik kijk ook even terug.

mari

Gisteren besefte ik me namelijk opeens dat het nog geen jaar geleden is dat ik mijn eerste Marathon liep in Amsterdam. Nu is het voor veel mensen ongeveer hetzelfde, hun eerste Marathon staat voor de deur. Ik weet nog hoe lang ik er mee bezig was om mezelf voor te bereiden en dat op het juiste moment iedere vezel in mijn lijf er klaar voor was. Die Marathon was bijzonder, bijzonder zwaar ook maar dat hoorde erbij. Het was mijn eerste (en tot nu toe enige die ik uitliep) en die blijft je bij. Een jaar geleden was het, het lijkt al weer zo lang geleden.

Mocht je het leuk vinden om te lezen, ik schreef mijn Marathon verhaal op in drie delen. Ik zat er nogal vol van namelijk. Misschien heb je er iets aan als inspiratie. Hier is deel 1, 2 en 3.

Nu bijna een jaar later kijk ik op iedere stap die ik daar zetten terug met een enorme voldoening en een trots gevoel. Iedereen die bijna zijn eerste Marathon gaat lopen of dat nu in Endhoven of Amsterdam is, geniet ervan. Dat is mijn enige advies, geniet ervan. Het gaat zwaar worden dat staat vast maar je bent als het goed is getraind en klaar voor die 42 kilometer. Laat maar komen en neem ieder stap in je op, je eerste Marathon loop je maar één keer.

Keep on running in a free world!

 

 

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

6 gedachten over “Één hele eerste Marathon Plaats een reactie

  1. Ja Mari je eerste marathon vergeet je niet, maar ik heb wel meer dan een jaar gewacht om mijn 2e te lopen zo ingrijpend vond ik het. Ik blogde destijds niet maar had wel een verslag geschreven en dat heb ik erbij gepakt voor mijn 2e om me beter voor te bereiden. (zie https://djaktief.wordpress.com/2012/04/06/de-vorige-marathon-om-van-te-leren/). Heb je al weer plannen voor een hele of hou je het op halve? Ik zeg altijd maar dat iedereen moet lopen waar hij of zij zicht goed bij voelt. Niets is zaligmakend. Er is geen beter of slechter. Wat jij aan kan is maar gedeeltelijk eigen verdienste (je training) want geen lijf of geest is gelijk.

    Groetjes,

    Dorothé

    • Goed verhaal Dorothé, ondanks alles toch uitgelopen. Ik heb nog geen concrete plannen voor een hele, maar wil er zeker nog meer lopen. Nog geen idee wanneer hoor. Dankjewel voor je berichtje, leuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: