Spring naar inhoud

Mijn lucky pants is jarig

Oké dat klinkt een beetje raar, maar het is ook een beetje waar. Van alle wedstrijden die ik loop is er een constante factor. Mijn schoenen, mijn drinken, mijn lucky armband? Nee zeer zeker niet, wat dan hoor ik je denken. Nou, tromgeroffel….. Mijn onderbroek dus, die onderbroek is bedacht door Odd Roar Lofterød. Nou zal die naam jullie niet veel zeggen maar Odd begon in 1946 een bedrijf. Omdat zijn naam niet uit te spreken was of je moest uit een Scandinavisch land komen werd de bedrijfsnaam het lekker klinkende ODLO.

heritage_comp_0910

Odlo maakt onderbroeken voor sporters en mijn favoriete onderbroek is echt niet door Odd Roar Lofterød zelf in elkaar gezet maar het bedrijf heeft inmiddels wel 70 jaar ervaring en dat merk je. De oorsprong van Odlo ligt in de wintersport, dat komt omdat Odd voor zijn zoon (die deel uitmaakte van het Noorse juniorenschaatsteam) een van de eerste functionele schaatspakken maakte. Odd timmerde flink aan de bak en in tijdens de olympische spelen van 1972 droegen 22 teams kleding met zijn bedrijfslogo erop.

odlo_01

Nu het weer wat kouder wordt worden wij als lopers er weer op geattendeerd, warmte krijg je door het drie lagen systeem. Wie heeft dat dan weer bedacht, juist onze Odd. Evenals functioneel sportondergoed, daar kun je mee de geschiedenis boeken in. Zijn zoon die luistert naar de naam Odd Lofterød jr. heeft het bedrijf overgnomen en gaat gestaag verder met ontwikkelen.

odlo_02

Omdat Odlo zeventig jaar bestaat hebben ze een jubileum collectie uitgebracht in de stijlvolle kleur, zwart/grijs en het originele vintage logo. Super stijlvol en met zeventig jaar ervaring erin verwerkt. Hoe goed is je collectie dan!

Buiten ondergoed zitten er in de collectie, midlayers, hoodys, shirts en thighs. Als je het dan toch te koud vind hebben ze ook een prachtig donsjack gemaakt, de Fab Coccon. Alleen al voor dat donsjack zou ik al een ski vakantie plannen. De gehele collectie is terug te vinden op http://www.odlo.com

hl_oth_fw1617_527762_527782_527692_a4

Hieperdepiep voor mijn lucky pants, ehhh onderbroek dus.

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: