Spring naar inhoud

Je bent een rund als je met sportvoeding stunt

Nou je raakt er geen hand mee kwijt hoor, maar je moet er wel verantwoord mee omgaan. Dat dachten Karin Lambrechtse en Eline van der Raad toen ze een boek over sportvoeding wilden maken. Sportvoeding on-te-go recepten, meeneem voeding en snacks. Sportables is het resultaat van deze twee dames die allebei ook echt sporten en veel van voeding weten (ze studeren beide Voeding & Diëtetiek.)
Sportrepen nam ik al iedere dag mee naar mijn werk en nu kan ik ze zelf maken.

sportables-mari-durieux

Sportables is een boek over hoe je sportvoeding zelf kunt maken. Eigenlijk dus een kookboek voor sporters, maar dan geen hele maaltijden maar energiebars en powersnacks. Je hoeft geen keukenprins of prinses te zijn om alle recepten uit het boek te maken. Wel heb je soms ingrediënten nodig die je niet standaard in huis hebt, ik in ieder geval niet. Niet dat dit een bezwaar is maar je moet wel een extra gang naar de winkel maken.

duursport

De recepten zijn goed omschreven en ingedeeld per categorie. Zo is er een categorie duursport, krachtsport, teamsport, drinken en middagdip. Om helemaal compleet te zijn staat er bij ieder recept wat de voedingswaarde is tot op de milligram nauwkeurig. Ook staat er meteen bij of het geschikt is een bepaald dieet zoals lactose en of gluten vrij.

Buiten de recepten staat het bom, maar dan ook echt bom vol voedingsinfo. Wat voeding doet en kan doen voor jou sportmoment. Je kunt dus je basismetabolisme berekenen, ik zal je zeggen ik wist niet eens wat het was. Maar als je dit boek in huis hebt en je vind al deze info interessant dan heb je een encyclopedie erbij. Bijna 80 pagina’s vol met diepgravende info met onder andere koolhydraten stapelen, bereken je energieverbruik, maagdarmklachten, welke eiwitten zijn er en nog veel meer. Alles is diepgaand in duidelijke tekst uitgelegd en waar nodig ondersteund met grafieken en tabellen.

pagina

Ik ben zelf meer een bakker dan iemand die zich bezig houd met calorieën, sorry maar ik heb een makkelijk lichaam en maak me over calorieën weinig zorgen. Dus de hoofdstukken met al deze info vind ik best taai om door heen te komen. Echter als je alles uit je sport wil halen en daar je voeding op aan wil passen dan is dit een must have voor je boekenkast.

Ik heb veel plezier beleefd aan het maken van een aantal recepten en de rest ga ik zeker ook nog allemaal maken. Heel Holland bakt is net afgelopen dus ik ga zelf aan de slag.

sportrepen

Wil jij weten wat je eet dan maak je het zelf en dat kan dus heel makkelijk met dit boek. Als je daar bij kijkt hoeveel extra informatie je in dit boek terug kan vinden dan eet je hierna nooit meer een Snelle Jelle met zonder er echt over na te denken. Alle info van het boek is te vinden op de website van uitgeverij Loopvis, als je hier klikt kom je er van zelf.

Ik heb nog één ding, ik mag een exemplaar weg geven maar daarvoor kun je het beste even naar mijn facebook pagina gaan.

Keep on running in a free world.

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

12 gedachten over “Je bent een rund als je met sportvoeding stunt Plaats een reactie

  1. Wauw super leuk! Klinkt als een goed boek. Helaas kan ik dan niet mee doen om te winnen want ik heb mijn facebook eraf gegooid. Kan ik op nog een andere manier mee doen om te winnen? Groetjes Roos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: