Spring naar inhoud

Doorlopen op de Asics Dynaflyte

Het is alweer even geleden dat ik uit de handen van Robert Lathouwers de Dynaflytes kreeg aangeboden, 4 juli om precies te zijn. Dat ik graag op Asics schoenen loop is geen geheim, mijn beide Marathons liep ik op Asics Nimbus schoenen. Niet dat ik over iedere Asics schoen even enthousiast ben uiteraard, ze moeten ook echt wel bij mij passen, zo vond ik de FuzeX er fantastisch uitzien maar wel wat minder lopen.

Maar de Nimbus was tot nu toe de schoen die mij het meeste comfort, demping en ondersteuning gaf. Toen Asics de Dynaflyte introduceerde als een soort lichte Nimbus was mijn belangstelling gewekt.

asics_vught_mari.jpg

Inmiddels heb ik er echt heel veel op gelopen en ik weet dat het geen Nimbus is maar wat dan wel. De Dynaflyte is een schoen die net als de Nimbus veel comfort demping en ondersteuning bied maar dan net even anders. Dat anders komt door het nieuwe demping systeem van Asics, het Flytefoam. Hoe dat precies werkt? Het zijn een soort kunststof vezels met een geheugen, ze springen dus terug in hun oorspronkelijke vorm als ze zijn ingedrukt. Doordat het vezels zijn zit er meer lucht in en dat maakt de Dynaflyte (270 gram) aanzienlijk lichter dan de Nimbus (306 gram), let wel dit is per schoen. Ook de drop (het verschil tussen het hoogste en het laagste deel van de schoen) is anders dan bij de Nimbus (10 mm), het scheelt maar 2 millimeter en mij viel het niet eens op.

Dynaflyte_mari_durieux.jpg

Vaak vind ik lichtere schoenen meer geschikt voor wat kortere afstanden, tot rond 10 kilometer. De Dynaflyte echter zijn ook echt geschikt voor langere afstanden, ik heb er een halve Marathon op gelopen en meerdere keren de 20 kilometer mee aangetikt zonder enig probleem. De Dynaflyte trek je aan en je loopt er probleemloos op weg, ik in ieder geval. Ze voelen vertrouwd en je hoeft er niet aan te wennen.

De schoen is geschikt voor de neutrale niet al te zware loper. Ik heb veel contact met lopers en praat dan ook vaak over materialen. Van een wat zwaardere loper hoorde ik dat bij hem de “AHAR+” beschermlaag onder de schoen erg hard aan het slijten was. Bij mij is daar geen hardere slijtage waar te nemen dan op een ander type schoen na zoveel kilometers.

Dynaflyte_zool_mari_durieux.jpg

Wel heb ik het gevoel dat de demping iets minder is geworden dan in het begin, dit kan echter ook met de temperatuur te maken hebben waar we nu in lopen. Trek maar eens een paar schoenen (ongeacht het merk) aan die een uur in de koelkast hebben gelegen als test. De demping is dan stukken minder omdat het materiaal minder veerkracht heeft bij lage temperaturen.

asics_mari.jpg

Mijn oordeel over de Dynaflyte, in mijn geval passen de schoenen perfect bij mijn loopstijl en gewicht. Geen slijtage en een heerlijke schoen voor op de verharde paden en wegen. Ik loop zelden onverhard en weet dus niet hoe ze zich gedragen op een zachte ondergrond. Is het een Nimbus, nee dat niet hij is anders maar zeker zo fijn en op lange afstanden is het minder gewicht en een groot voordeel. De prijs van 160,- euro is 20 euro goedkoper dan een Nimbus maar het is nog steeds geen goedkope schoen. Je krijgt wel waar voor je geld in mijn optiek.

Mijn advies is altijd wel bij iedere schoen, ga naar je speciaalzaak, pas de schoenen en indien mogelijk loop je er een stukje op.

 

 

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

12 gedachten over “Doorlopen op de Asics Dynaflyte Plaats een reactie

  1. Hey Mari, hoeveel kilometer heb je er dan mee gelopen want slijtageplekken zijn al goed zichtbaar, wat natuurlijk bij wedstrijdschoenen eerder gebeurd. Mar dat de demping ook al weg is lijkt mij minder…

    Bedankt weer voor je info

    Gr. Jack

  2. Sinds ongeveer 2 maand loop ik nu op deze schoenen, en met veel plezier. Zoals jij ze omschrijft voelen ze voor mij ook, met mijn 187 en 75KG. Doorgaans loop ik tussen de 10 en 18KM per training, en nooit een centje pijn. Ze zitten als gegoten, en ook de veters, eenmaal gestrikt heb je geen omkijken naar.
    Voor de aanschaf ging ik voor die ander kleur, maar toen ik ze zag in de sportzaak leek me deze lichte kleur veel mooier dan ze er in de webshop uitzagen.
    Zondag zal ik er ook weer met plezier op lopen tijdens mijn eerste 7Heuvelenloop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: