Spring naar inhoud

Over de loper in Amsterdam

In dit geval niet over de hardloper maar over de rode loper. Dat overkwam mij afgelopen donderdag in Amsterdam. Een paar weken geleden viel er een envelop in de bus en daar zat een hele chique uitnodiging in, ik bedoel echt chique. Handgeschept papier, gouden letters chique en hij was echt voor mij. De heren Paul en Franz-Peter Falke zouden het op prijs stellen als ik bij de opening van hun Falke winkel in de Leidsestraat in Amsterdam zou zijn. Ik voelde me vereerd en liet weten dat ik er bij zou zijn. Daarna volgende lichte paniek moet ik eerlijk zeggen hoor. Het was geen sportevenement maar een heuse opening met rode loper, bekende Nederlanders en daarna in het Waldorf Astoria een diner. Normaal als ik ergens naar toe ga op uitnodiging kan ik in mijn jogging broek omdat we toch gaan sporten, deze keer leek me dat niet zo geschikt.

Gelukkig was goede raad niet duur en ik stuurde ervaringsdeskundige Roel van der Krabben (mede Bosschenaar en oprichter van het online magazine Manify ) een bericht met de veel zeggende tekst “help”. Roel had advies en ik was gerustgesteld, dit zou wel goed komen.

Op de bewuste Donderdag reisde ik af met de trein richting de hoofdstad en de NS zorgde voor een uitdaging. Ondanks dat ik ruim op tijd vertrok was 14 minuten vertraging niet ingecalculeerd. Door de vertraging en het niet opletten besefte ik me na het uitstappen dat ik helemaal nog niet op Centraal station was maar op Amstel. What was i thinking!! De uitdaging werd nog groter want ik had nog precies 19 minuten om op mijn bestemming te komen vanaf een punt waar ik de weg niet heel goed wist. Uiteindelijk na een metro- en tramrit stapte ik exact om 18:30 uur over de rode loper de winkel binnen. Mission accomplished!

Falke mari durieux 01.jpg

De stijlvolle winkel laat zien wat Falke allemaal in huis heeft, high fashion truien, vesten en heel veel sokken zijn het hoofdbestanddeel. De collectie is uit prachtige materialen samengesteld, zijden, kasjmier, scheerwol en nog meer luxe materialen. In een ver verleden heb ik een opleiding mode en kleding gevolgd en keek met deze inslag mijn ogen uit. Achter in de winkel is de sportcollectie van Falke. Ik denk dat bijna iedere hardloper wel een paar Falke sokken in de kast heeft liggen. Het zijn simpelweg ook de beste hardloopsokken die er zijn. Wat ik niet wist, is dat ze ook heel veel verschillende hardloopsokken maken met verschillende technieken erin verwerkt. Sokken die je achillespees stimuleren door siliconen nopjes, hoe innovatief is dat.

Falke mari durieux 02.jpg

Goed voor alle sokken en running kleding moet je maar eens op de website van Falke kijken. Inmiddels had ik Andrea en Rik (van Urbanrunners) gespot en samen hadden we genoeg te kletsen onder het genot van een glaasje bubbels. De rest van de winkel vulde zich langzaam met fashion journalisten, volgers, bloggers en bekende Nederlanders.

Falke mari durieux 04.jpg

Na een drankje en een kijkje door de hele winkel verhuisde ons hele gezelschap per boot naar het Waldorf Astoria aan de Herengracht. Hier aangekomen was er een hele zaal gereserveerd en de tafels met glimmende glazen en dito bestek stonden op ons te wachten. De tafelschikking was door middel van gepersonaliseerde zijden sokken op een bord aangegeven, daar was over nagedacht. De sporters zaten in ieder geval met zijn drietjes bij elkaar, aangevuld met nog andere fijne mensen was het een mooi gezelschap. Het Diner volgde met een passend wijnarrangement en ik genoot ervan. Dit was een super diner met verrassende smaken en combinaties. De smaken die in je mond loskwamen bij iedere hap waren een genot voor je Smaakpapillen. Paul Falke kwam nog even bij ons aan tafel zitten en hoe leuk is het dan om te ontdekken dat de beste man gewoon een Bourgondiër is die ervan houd om veel mensen om zich heen te hebben. De avond ging veel te snel voorbij en ik had nog een trein te halen richting het zuiden. Om 1 uur kroop ik mijn bed in en kon terug kijken op een hele bijzonder avond. Hoe leuk was het om eens niet te sporten maar een rode loper evenement mee te maken, inclusief fijne mensen en fantastisch eten.

Amsterdam is een mooie Falke winkel rijker en levert op deze manier een wonderschoon visitekaartje in de hoofdstad af. Keep on Running in a free world

Mari Durieux Alles tonen

Runner and (ex) Drummer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: